'Van Halst wil contractbesprekingen best oppakken, maar wil niet het salaris gaan bepalen'

door NielsOpdam 99

Bron AD Voetbalpodcast

'Van Halst wil contractbesprekingen best oppakken, maar wil niet het salaris gaan bepalen'

door NielsOpdam 99

Bron AD Voetbalpodcast

Laatst geüpdatet

Alex Kroes gaat er zelf nog altijd vanuit dat hij in maart begint als nieuwe algemeen directeur van Ajax, zo weet Johan Inan te vertellen in de AD Voetbalpodcast. Daarnaast spreekt de clubwatcher over de huidige taakverdeling in de Ajax-top. Zo wil Jan van Halst de contractbesprekingen wel oppakken, maar tot op een bepaalde hoogte.

Bij Ajax is men momenteel op zoek naar een 'transferman', iemand die naast Marijn Beuker de aankopen en verkopen gaat regelen. 'De laatste geluiden zijn dat Kroes er zelf nog niet vanuit gaat dat hij eerder instapt, dus dat wordt gewoon in maart. Dan is het aan Van Halst, Van Gaal en Blind om iemand aan te stellen voor die functie', vertelt Inan daarover.

De journalist van het Algemeen Dagblad spreekt ook over 'best belangrijke' dingen die door de sportieve malaise blijven liggen bij Ajax. 'Misschien wel het grootste talent van Nederland, Jorrel Hato, loopt nog steeds met een jeugdcontract. Dat loopt nog anderhalf jaar. Voor Ajax is het ontzettend belangrijk dat die jongen heel snel vastgelegd gaat worden, ook voor meerdere jaren', vertelt Inan, die daarbij ook de naam van Gabriël Misehouy noemt.

'Van Halst wil niet het salaris van dat soort jongens gaan bepalen'

Deze zaken kwamen na het ontslag van Sven Mislintat op het bordje van Klaas-Jan Huntelaar te liggen. Laatstgenoemde zit momenteel thuis met een burn-out. Hierdoor wordt er nu gekeken naar Van Halst en de overige directieleden. 'Van Halst wil dat soort dossiers best oppakken, maar tot op een bepaalde hoogte, want hij zit er hooguit tot maart. Hij wil bijvoorbeeld niet het salaris van dat soort jongens gaan bepalen, terwijl hij weet dat hij er over een paar maanden al niet meer is. Dat is iets wat meer op het bordje van Susan Lenderink komt te liggen, denk ik.'

Naast Hato en Misehouy was Huntelaar ook met andere beloften bezig. 'Idumbo bijvoorbeeld, die vorig seizoen de meest waardevolle jeugdspeler was en waar door andere clubs aan wordt getrokken. Dat zijn dingen die nu allemaal geparkeerd gaan worden', legt Inan uit. 'Voor Ajax is het heel belangrijk om mensen aan te stellen of mensen aan te wijzen die dit soort dossiers nu kunnen oppakken en afwikkelen.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.