Brobbey heeft heimwee naar Amsterdam: 'Ik mis die tijden wel ja. Zeker weten'

door Melle Goekoop 61

Bron De Telegraaf

Brobbey heeft heimwee naar Amsterdam: 'Ik mis die tijden wel ja. Zeker weten'

door Melle Goekoop 61

Bron De Telegraaf

Laatst geüpdatet

Brian Brobbey heeft nog altijd goede herinneringen aan Ajax. De spits blikt samen met De Telegraaf terug op zijn periode in Amsterdam, en dan met name op zijn periode op De Toekomst. De spits kent op dit moment een moeilijke periode bij RB Leipzig, waar hij weinig minuten maakt.

'Ik heb een heel leuke tijd gehad bij Ajax, écht een heel leuke tijd. Samen met mijn vrienden, Ryan Gravenberch en Kenneth Taylor. Ik mis die tijden wel ja. Zeker weten', blikt de spits terug. 'We werden gebracht met het busje, met de tas naar de club, lol maken en lekker trainen. In het weekend voetballen. Dat was het hoogtepunt van de week. Je wist ook dat je altijd speelde. Dat was lekker.'

Altijd spelen doet Brobbey op dit moment niet. Bij RB Leipzig viel Brobbey drie keer in de Bundesliga in, terwijl hij in de Champions League twee keer mocht invallen. Voor hem moet hij André Silva en Yussuf Poulsen voor zich dulden. Eerstgenoemde werd na de komst van Brobbey aangetrokken voor 23 miljoen euro. 'Soms denk ik: misschien moet ik dít, deze ervaring, gewoon meemaken. Eigenlijk wil ik dat niet, maar ja, als het zo moet gaan, dan moet het zo gaan hè', stelt de spits.

Voor Brobbey was het geen gemakkelijk begin in Duitsland. 'Nou ja, ik kwam natuurlijk geblesseerd binnen. Met een hamstringblessure die ik had opgelopen voor het EK met Jong Oranje. Best wel een zware eigenlijk, ik lag er bijna negen weken uit.' De spits is inmiddels hersteld en wedstrijdfit. 'Ik vind dat ik goed en hard heb getraind. Ik heb alle wedstrijden meegemaakt, ben een paar keer ingevallen. Maar ik wacht nog op mijn basisplaats'

Krijg 5,50 keer je inzet terug als Berghuis de openingsgoal maakt bij Oranje!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.