Beenhakker: 'Ik was daar soms 'een kakkerlak''

door Koen Weijland 13

Beenhakker: 'Ik was daar soms 'een kakkerlak''

door Koen Weijland 13

Laatst geüpdatet

Leo Beenhakker heeft zijn gevoelens voor Feyenoord nooit verloochend, zo zegt hij donderdag tegenover Algemeen Dagblad. Zelfs niet toen hij aan het begin van deze eeuw werkzaam was bij Ajax.

In 2000 ging Beenhakker voor Ajax werken en haalde hij spelers als Zlatan Ibrahimovic binnen. Op zijn kantoor hing een foto waarop hij de landstitel met Feyenoord net had behaald. 'Kwamen ze dat kantoor binnenlopen en zeiden ze: Wat doe jij nou joh?', vertelt de inmiddels gepensioneerde oud-trainer. 'Antwoordde ik: Ja? Mag ik misschien even? Is voor mij het hoogtepunt, hoor. Toen ik in Amsterdam werkte, was ik soms 'een kakkerlak' of een 'pleuris-Rotterdammer'. Maar ik heb nooit verloochend wat ik voor Feyenoord voelde.'

Woensdag kwamen de twee voormalige werkgevers van Beenhakker nog tegen elkaar in actie. Feyenoord ging in de laatste minuut met de zege aan de haal door een eigen doelpunt van Joël Veltman, nadat Ajax lange tijd de overhand had. Zondag over een week treffen beide ploegen elkaar opnieuw, dan in competitieverband.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties