Algemeen Dagblad: 'De Boer en Schreuder werden door clubleiding geopperd'

door Jari Perridon 257

Bron Algemeen Dagblad

Algemeen Dagblad: 'De Boer en Schreuder werden door clubleiding geopperd'

door Jari Perridon 257

Bron Algemeen Dagblad

Laatst geüpdatet

Frank de Boer en Dick Schreuder werden binnen de clubleiding geopperd als mogelijke opvolgers van John van 't Schip, zo laat het Algemeen Dagblad weten. Nadat Graham Potter de stekker uit de onderhandelingen met Ajax trok, opperde de clubleiding de namen van de twee Nederlandse coaches. Ajax lijkt nu in zee te gaan met de jonge Italiaanse trainer Francesco Farioli.

Onder de huidige directie, met technisch directeur Alex Kroes en directeur voetbal Marijn Beuker, wilde Ajax vooruitstrevend te werk gaan met het zoeken naar een nieuwe hoofdtrainer. Kroes en Beuker zijn namelijk van mening dat er niet per se een Nederlander aan het roer hoeft te staan bij de Amsterdammers. Zij zagen hun vooruitstrevende wens in eerste instantie op weerstand stuiten binnen Ajax.

Nadat Graham Potter bedankte voor de functie van hoofdtrainer bij Ajax, werden binnen de clubleiding de namen van De Boer en Schreuder genoemd als mogelijke hoofdtrainers voor de Amsterdamse club. Volgens de clubleiding zouden de Nederlandse trainers veel beter bekend zijn met de 'druk en krachtenvelden die in de hoofdstad loskomen', valt er te lezen.

Kroes en Beuker maken gewaagde keuze 

Het weerhield Kroes en Beuker er niet van om vol voor de jonge, Italiaanse coach te gaan van het Franse OGC Nice. Farioli is nog redelijk onbekend en staat pas sinds 2021 op eigen benen als hoofdtrainer, echt ervaren is de Italiaan dus nog niet. 'Daarmee maken beide directeuren zich meteen kwetsbaar en halen ze zich nog meer werk op de hals. Nog los van de interne weerstand dienen zij door hun keuze voor de onervaren Farioli nog meer voorwaarden te scheppen om het project te laten slagen', schrijft de krant verder.

'We willen een ervaren manager, die samenwerkt met drie gelijkwaardige assistenten die complementair zijn aan elkaar en ieder een eigen specialiteit hebben (tactiek, winnaarsmentaliteit en individuele spelontwikkeling)', liet Beuker eerder al weten tegenover Ajax Life. Een ervaren manager haalt Ajax in ieder geval niet binnen met Farioli. De eerste gelijkwaardige assistent waar de Italiaan mee gaat samenwerken lijkt al bekend.

Vos zal assistent worden van Farioli

Ajax zal zelf twee assistenten aandragen voor de staf. 'Dave Vos, afgelopen seizoen coach van Jong Ajax, is er één van. Daarnaast mikt de club op een oud-speler, iemand die grofweg weet hoe het is om de Champions League te winnen', vervolgt de krant. Oud-Ajacied Cristian Chivu werd benaderd om als andere assistent aan de slag te gaan in Amsterdam, maar hij bleek vooralsnog te duur.

Meld je hier aan voor de EK-poule van Ajax Showtime en win mooie prijzen!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.