Alders baalt van mislopen titel met Ajax O18: 'Hopelijk staan we er volgend jaar weer'

door Jesse ter Haar 2

Bron Ajax TV

Gerald Alders baalt van de nederlaag van Ajax O18 in de strijd om het algehele landskampioenschap. De Amsterdammers traden aan als kampioen van het voorjaar, maar bleken niet opgewassen tegen AZ O18 - de najaarskampioen.

De ploeg uit Alkmaar creëerde zaterdag voor de rust de beste kans, maar na de thee leken de Amsterdammers de controle over het duel te krijgen. Negen minuten voor tijd echter, was het toch AZ dat toesloeg. In de blessuretijd ging Ajax op zoek naar de gelijkmaker, maar een nieuwe counter zorgde voor de 0-2 eindstand, waardoor Ajax een ticket voor de Youth League misliep.

Alders, de negentienjarige verdediger van het vlaggenschip van de Ajax-opleiding, baalt van de nederlaag tegen de najaarskampioen en laat dat merken in gesprek met Ajax TV. 'We hebben echt gestreden als team, maar waren niet effectief genoeg. We waren een beetje slordig in de eindfase. Het is een potje waarin het erom gaat wie het meest effectief is. We hadden beide kansen.'

Dat Ajax in de tweede helft de openingstreffer weggaf, noemt het talent 'zonde'. Hij wist dat het vanaf dat moment moeilijk zou worden voor zijn team. 'Je moet naar voren gaan en risico nemen, maar dan maken zij de 2-0 en is het klaar. Het was niet genoeg en zij hebben verdiend gewonnen. Hopelijk staan we er volgend jaar weer, maar sluiten we het dan winnend af.'

Trainer Ajax O18

Oefenmeester Frank Peereboom bleek zaterdag niet in staat om Ajax O18 naar de overwinning te leiden. Ook hij is teleurgesteld en geeft een korte analyse van de wedstrijd. 'Ik denk dat we de tweede helft heel goed startten en we meer op hun helft waren. Dan heb je het idee dat die goal er wel gaat komen, maar valt hij uit het niets bij hen. Dat is dan wel pijnlijk.'

Al met al lijkt Peereboom de spelers van Ajax O18 weinig kwalijk te nemen. Hij weet dat het met het werkethos goed zat en ook dat is waardevol. 'We hebben er hard voor gewerkt en verdienden het met de groep, maar zij verdienden het misschien ook wel, dus helaas.'

Meld je hier aan voor de EK-poule van Ajax Showtime en win mooie prijzen!