'Ajax wil niet inhoudelijk reageren op kritische uitspraken De Jonge'

door Terrence Riepma 0

Bron De Telegraaf

'Ajax wil niet inhoudelijk reageren op kritische uitspraken De Jonge'

door Terrence Riepma 0

Bron De Telegraaf

Laatst geüpdatet

Ajax is niet bereid om inhoudelijk te reageren op eerdere uitspraken van Hugo de Jonge. De minister van Volksgezondheid zei vrijdagmiddag niet blij te zijn met het feit dat de Amsterdamse clubs een viertal besmette personen per privévliegtuig terugstuurde naar Nederland van het trainingskamp in Portugal.

De vier personen, waarvan drie spelers, moesten zich namelijk houden aan de coronaregels van Portugal en deden dat niet. Ze moesten daar immers in quarantaine, maar de club zette de personen apart van de groep op een vlucht terug. Ajax brak het trainingskamp in de Algarve af vanwege deze besmettingen en keerde woensdagavond weer terug naar Amsterdam.

Minister De Jonge uitte zijn onvrede over de terugkeer van de met het coronavirus besmette personen: 'Sporters staan niet boven de wet. Je moet dan niet vliegen. Zo zijn de regels. Ajax is erop aangesproken. Iedereen moet zich aan de regels houden.'

Ajax reageert niet op De Jonge, KNVB houdt zich afzijdig

Navraag bij Ajax leert De Telegraaf dat de Amsterdammers niet inhoudelijk willen reageren op de uitspraken van De Jonge. Ze houden het bij de eerdere uitspraken, waarin wordt vermeld dat het gezelschap voor en na vertrek zijn getest in Amsterdam en zodoende beschikken over een negatief testbewijs. De KNVB houdt zich afzijdig in de discussie over het overtreden van de regels door Ajax. Een woordvoerder meldt dat het niet aan de voetbalbond is om daarover een oordeel te geven.

Lees meer over: