[Update] 'Drietal spelers van Ajax positief getest op coronavirus'

door Jesse ter Haar 0

Bron Voetbal International, De Telegraaf

[Update] 'Drietal spelers van Ajax positief getest op coronavirus'

door Jesse ter Haar 0

Bron Voetbal International, De Telegraaf

Laatst geüpdatet

Ajax keerde eerder terug van het trainingskamp in Portugal vanwege in totaal vier coronabesmettingen, zo meldt Voetbal International donderdagochtend. De besmettingen zouden verspreid zijn over de selectie en de staf.

Om wie het gaat, is nog niet bekend. Wel is het duidelijk dat iedere aanwezige, in totaal zestig man van de selectie en staf van Ajax, een coronatest moest laten uitvoeren op dinsdagavond. De volgende ochtend bleken vier personen besmet te zijn met het coronavirus.

Het legde een bom onder het voortzetten van het trainingskamp in de Portugese Algarve. Meerdere Nederlandse clubs ondervinden deze winterstop hinder door coronabesmettingen, terwijl Ajax dat juist leek te ontwijken - tot de tests van dinsdagavond.

'Ajax al vroeg bezig met afronden trainingskamp'

Voetbal International schrijft verder dat de vier personen die een positieve testuitslag kregen, direct los van de groep werden geplaatst. In de tussentijd was Ajax 's middags al bezig met het plannen van de terugreis naar Nederland, waardoor het trainingskamp ten einde kwam. Woensdagavond kreeg de club de bevestiging dat ze per vliegtuig terug konden keren naar Amsterdam.

Ajax zou aanstaande zondag een oefenduel spelen tegen Hajduk Split ter afsluiting van het trainingskamp, maar dat gaat nu niet door. Wel hoopt de club alsnog een oefenduel te spelen in de komende week. Voor nu zijn de spelers vrij en de vier personen die positief testten, reisden los van de groep terug naar Nederland.

Update - 14.10 uur (6 januari 2022) - 'Drietal spelers van Ajax positief getest op coronavirus'

Ajax heeft te maken met drie spelers die positief getest zijn op het coronavirus, zo schrijft De Telegraaf donderdagmiddag. Eerder kwam naar buiten dat er in de groep van zestig mensen die meereisden naar Portugal, waartoe naast spelers ook stafleden en andere medewerkers behoorden, in totaal vier mensen besmet zijn. Naast de drie voetballers is er zodoende ook een staflid of een andere arbeidskracht geïnfecteerd. Er werden nog geen namen naar buiten gebracht. Wel zijn alle meegereisde betrokkenen terug in Nederland, inclusief het besmette viertal.

Lees meer over: