'Ajax kampt met positieve coronabesmetting(en) in Portugal'

door Thijs Zwagerman 210

Bron Voetbal International

'Ajax kampt met positieve coronabesmetting(en) in Portugal'

door Thijs Zwagerman 210

Bron Voetbal International

Laatst geüpdatet

Ajax is er op het trainingskamp in Portugal niet in geslaagd om de spelers corona-vrij te houden. Onder meer Voetbal International meldt dat er woensdag minimaal één Ajax-speler positief heeft getest op het coronavirus.

Het exacte aantal van spelers die positief hebben getest op het coronavirus is niet bekendgemaakt, maar zeker is dat in ieder geval één speler een positieve coronatest heeft afgelegd. Welke speler of spelers dit betreft is vooralsnog onduidelijk, maar volgens Voetbal International heeft Ajax wel direct maatregelen genomen.

De besmette speler of spelers zijn door de Amsterdamse club apart van de groep geplaatst. Hoewel woensdagochtend vrijwel de volledige spelersgroep op het veld aanwezig was, ontbrak Victor Jensen. Het is niet bekend of de Deense middenvelder het coronavirus heeft opgelopen of dat hij met andere klachten kampt.

Corona rukt op

Zowel in de maatschappij als de voetballerij rukt het coronavirus de laatste tijd weer flink op als gevolg van de zeer besmettelijke omikron-variant. Veel Eredivisie-clubs besloten hierom om hun buitenlandse trainingskampen te cancelen, maar omdat afgelopen weekend geen enkele speler of staflid van Ajax positief testte op het coronavirus besloten de Amsterdammers wel 'gewoon' naar Portugal af te reizen. Op het trainingskamp in de Algarve is Ajax nu dus alsnog getroffen door één of meerdere positieve corona-besmettingen.

Lees meer over: