Ajax verlaat trainingskamp in Portugal en keert terug naar Amsterdam

door Thijs Zwagerman 22

Bron Ajax

Ajax verlaat trainingskamp in Portugal en keert terug naar Amsterdam

door Thijs Zwagerman 22

Bron Ajax

Laatst geüpdatet

Ajax gaat het trainingskamp in Portugal spoedig verlaten, zo meldt de club middels de officiële kanalen. Aanleiding hiervoor zijn de coronabesmettingen die woensdag aan het licht kwamen in de selectie van Ajax. De Amsterdammers vliegen woensdagavond vanuit Portugal terug naar Nederland.

In een verklaring bevestigt Ajax dat het trainingskamp in de Portugese Algarve per direct wordt beëindigd. 'Dit als gevolg van enkele positieve uitslagen na in het hotel afgenomen coronatesten. Van de groep van ruim zestig personen, bestaande uit spelers en stafleden, was iedereen in het bezit van een negatieve testuitslag. Deze testen waren kort voor vertrek naar Portugal afgenomen.'

Ajax laat weten dat het beëindigen van het winterse trainingskamp een preventieve maatregel is. 'Om een uitbraak te voorkomen en met het oog op de start van de tweede seizoenshelft, zondag 16 januari tegen FC Utrecht, wil Ajax geen risico’s nemen. Daarom is uit preventief oogpunt besloten om woensdag terug te keren naar Amsterdam', zo meldt de club.

Coronabesmettingen

Woensdagmiddag werd duidelijk dat er minimaal één speler uit de selectie van Ajax positief had getest op het coronavirus. Ajax rept in het statement dat de club woensdagavond echter duidelijk over 'enkele positieve gevallen'. Het is vooralsnog onbekend welke spelers er besmet zijn met het coronavirus.

Lees meer over: