Ajax liet viertal besmette personen terugvliegen met privé-vliegtuig

door Bart Veenstra 1

Bron De Telegraaf

Ajax liet viertal besmette personen terugvliegen met privé-vliegtuig

door Bart Veenstra 1

Bron De Telegraaf

Laatst geüpdatet

De vier besmette personen binnen de selectie en staf van Ajax zijn donderdag met een privé-vliegtuig terug naar Nederland gevlogen. Dat meldt De Telegraaf. De krant laat weten dat er naar verluidt twee basisspelers positief hebben getest op het coronavirus.

De Telegraaf schrijft dat de regels in Portugal aangeven dat een positief getest persoon in zelfisolatie moet en pas mag reizen als een negatieve PCR-test kan worden overlegd. Ajax heeft er, omdat de regels voor topsport anders zouden zijn, desondanks voor gekozen om het besmette viertal terug te laten vliegen naar Nederland.

Wel heeft Ajax er voor gekozen om - en op die manier werd verdere verspreiding van het virus voorkomen - de vier besmette personen apart van de rest van de groep terug te laten reizen in een privé-vliegtuig. 'Ajax wil geen nadere toelichting geven op de gemaakte keuze en volstaat met de mededeling dat het viertal apart van de rest terug naar Nederland is gekomen', schrijft De Telegraaf. Tegenover het Algemeen Dagblad stelt de woordvoerder van Ajax bovendien dat Ajax met het uit het isolement halen van de besmette personen niet buiten de protocollen treedt, aangezien er uitzonderingen gelden in het geval er topsport wordt bedreven.

Trainingskamp Jong Ajax werd eerder al geannuleerd

De Telegraaf schrijft ook dat het trainingskamp van Jong Ajax vanwege positieve gevallen geannuleerd moest worden. Ajax zag echter geen reden om het eerste elftal niet naar Portugal af te laten reizen.

De ochtendkrant vervolgt zijn verhaal met het feit dat op nieuwjaarsdag alle 63 spelers en stafleden die mee zouden gaan naar Portugal negatief testten. Ajax reisde met een charter en de club verbleef op een afgesloten gedeelte van een luxe resort. Op die manier dacht men dat het coronavirus buiten de deur gehouden kon worden. 'Maar toch reisde het virus mee van Amsterdam naar de Algarve. De incubatietijd van vijf dagen maakt het coronavirus mede zo verraderlijk', besluit de krant.

Lees meer over: