De Jonge niet blij met terug laten vliegen besmette personen: 'Ajax is daarop aangesproken'

door Bart Veenstra 0

Bron De Telegraaf

De Jonge niet blij met terug laten vliegen besmette personen: 'Ajax is daarop aangesproken'

door Bart Veenstra 0

Bron De Telegraaf

Laatst geüpdatet

Hugo de Jonge heeft laten weten dat Ajax is aangesproken op het niet juist naleven van de coronaregels. De Amsterdamse club moest deze week het trainingskamp in Portugal eerder beëindigen nadat vier personen positief testten op het coronavirus. Ajax liet deze vier personen met een privévliegtuig terugvliegen naar Nederland.

Dat laatste had niet gemogen, zo blijkt uit de regelgeving. Wanneer je in een land als Portugal positief test op het coronavirus, mag je pas terugvliegen nadat je negatief hebt getest. De Telegraaf sprak vrijdag met 'coronaminister' De Jonge over de kwestie.

'Overal geldt dat je je moet houden aan de regels die een land stelt', spreekt De Jonge. 'Sporters staan niet boven de wet. Je moet dan niet vliegen. Zo zijn de regels. Ajax is erop aangesproken. Iedereen moet zich aan de regels houden', aldus De Jonge, die tot slot de vraagt krijgt of Ajax fout zit. 'Yes', is het korte, maar duidelijke antwoord van de minister.

Vermoedelijk twee basisspelers positief op corona

Welke personen bij Ajax positief hebben getest op het coronavirus is niet duidelijk. Naar verluidt gaat het om drie spelers en één staflid. Twee van de spelers zouden basisspelers zijn. Vrijdag worden de spelers van Ajax opnieuw getest op het coronavirus.

Lees meer over: