'Ajax wil assistent voor begeleiding en doorstroming talenten plus specialist in spelhervattingen'

door Bart Veenstra 383

Bron Voetbal International

'Ajax wil assistent voor begeleiding en doorstroming talenten plus specialist in spelhervattingen'

door Bart Veenstra 383

Bron Voetbal International

Laatst geüpdatet

Ajax denkt, onder het bewind van de nieuwe algemeen directeur Alex Kroes, op dit moment na over de samenstelling en de verschillende profielen in de technische staf van de club. Voetbal International schrijft dat er het hele seizoen al onrust heerst op dat gebied.

Zo botste Maurice Steijn met Hedwiges Maduro, die hij een gebrek aan loyaliteit verweet. 'Maar ook onder John van ’t Schip blijft het rommelen met verschillende voetbalvisies en een onduidelijke taakverdeling binnen de staf. Ook daar snakt Ajax naar duidelijkheid en dat is de club nu aan het vormgeven.'

Het plan is om één assistent-trainer de verantwoordelijkheid te geven over de begeleiding en doorstroming van de eigen talenten richting het eerste elftal, zoals Maarten Martens dat eerder bij AZ deed. 'Een profiel dat op het lijf geschreven is van Dave Vos. De huidige trainer van Jong Ajax kent de jeugdopleiding als geen ander en wil graag de volgende stap in zijn carrière zetten', zo wordt geschreven.

Daarnaast overweegt Ajax ook een specialist in spelhervattingen toe te voegen aan de technische staf. 'Ten opzichte van PSV en Feyenoord valt daar nog een wereld te winnen. Aston Villa toonde afgelopen week nog hoeveel verschil één expert op dat gebied kan maken', aldus Voetbal International.

Voetbal International noemt acht mogelijke trainers voor Ajax

De zoektocht naar een nieuwe hoofdtrainer is logischerwijs de belangrijkste. Geschreven wordt dat de deur voor een buitenlander niet bij voorbaat dicht zit, al zou de voorkeur wel uitgaan naar een Nederlander die bekend is met de filosofie en identiteit van Ajax.

Voetbal International noemt in totaal acht mogelijke opties voor Ajax: Pascal Jansen, Pepijn Lijnders, Dave Vos, Frank de Boer, Albert Stuivenberg, Mitchell van der Gaag, Dick Schreuder en Joseph Oosting. Over Jansen schrijft men het volgende: 'Afgelopen zomer was hij al in beeld bij Ajax en dat is nu niet anders, al lijkt hij momenteel niet de topkandidaat.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.