[Update] 'Ajax sprak al meerdere malen met Vivell en andere kandidaten'

door Bart Veenstra 728

Bron Voetbal International

[Update] 'Ajax sprak al meerdere malen met Vivell en andere kandidaten'

door Bart Veenstra 728

Bron Voetbal International

Laatst geüpdatet

Ajax heeft in de zoektocht naar een directeur transfers onder meer Christopher Vivell in beeld. Dat meldt Voetbal International. Het medium schrijft dat Ajax mogelijke kandidaten in beeld heeft gebracht. Vivell is een oude bekende van Red Bull Salzburg, RB Leipzig en Chelsea.

Na zijn start als algemeen directeur van Ajax verklaarde Alex Kroes dat hij aankomende transferzomer de verantwoordelijkheid op zich neemt, waarbij hij ondersteund wordt door hoofdscout Kelvin de Lang, voetbaldirecteur Marijn Beuker en overige technische mensen binnen Ajax als John van 't Schip, Danny Blind en RvC-adviseur Louis van Gaal. 'Maar na de transferperiode is Kroes van plan om een dealmaker aan te stellen bij Ajax', schrijft Voetbal International.

Vivell wordt door het medium 'één van de kandidaten' bij Ajax genoemd. Vivell is een 37-jarige Duitsers, die een verleden heeft bij clubs uit het Red Bull-concern. Zo was hij werkzaam bij Red Bull Salzburg en RB Leipzig. Ook was hij sportief directeur bij Chelsea. 'De Londenaren stelden hem in november 2022 aan, maar de samenwerking eindigde acht maanden later omdat de club een andere richting op wilde gaan', zo wordt geschreven.

Vivell deed eerder al zaken met Ajax

Als sportief directeur van RB Leipzig deed Vivell zaken met Ajax. Een jaar nadat Brian Brobbey transfervrij overstapte naar de Duitse club, werd hij voor zestien miljoen euro terugverkocht aan Ajax. 'Vivell haalde bij RB Leipzig ook spelers als Angeliño, Josko Gvardiol, Dominik Szoboszlai, Ilaix Moriba en Timo Werner binnen. Bij Red Bull Salzburg wordt hij gezien als de ontdekker van Erling Haaland', klinkt het veelbelovend.

Voetbal International weet dat Vivell hoog op de lijst bij Ajax staat, maar niet de enige kandidaat is. Voorlopig hanteert men bij Ajax het Feyenoord-model, waarbij de algemeen directeur ook eindverantwoordelijkheid is voor de beslissingen op technisch gebied. 'Op die manier kan de huidige leiding van Ajax de aankomende transferzomer in goede banen leiden en de nieuwe directeur transfers in alle rust en zonder vooroordelen aan zijn klus beginnen', besluit Voetbal International.

Update - 14.50 uur (26 maart 2024) - 'Ajax sprak al meerdere malen met Vivell en andere kandidaten'

Ajax heeft al enkele gesprekken gevoerd met Christopher Vivell en ook met andere kandidaten, zo meldt journalist Florian Plettenberg. De Duitse journalist van Sky Sport Deutschland geeft aan dat Ajax zeer geïnteresseerd is in Vivell als de nieuwe directeur transfers. Een beslissing is nog niet genomen, zo meldt Plettenberg verder. Vivell zou meerdere opties hebben. Wel is het volgens Plettenberg zeker dat Ajax-directeur Alex Kroes een fan is van Vivell.

Ontvang nu 3,60 keer je inzet terug als Oranje wint van Duitsland!

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.