Kroes stelt voorlopig geen technisch directeur aan: 'Ik neem de verantwoordelijkheid op mij'

door Robin Ridder 406

Bron Ziggo Sport

Kroes stelt voorlopig geen technisch directeur aan: 'Ik neem de verantwoordelijkheid op mij'

door Robin Ridder 406

Bron Ziggo Sport

Laatst geüpdatet

Alex Kroes geeft aan voorlopig nog niet op zoek te gaan naar een technisch directeur. De nieuwe algemeen directeur van Ajax neemt komende zomer zelf de verantwoordelijkheid op zich. Dit gaat hij naar eigen zeggen onder andere samen doen met Marijn Beuker en Kelvin de Lang.

Kroes gaat tijdens een uitgebreid interview op Ziggo Sport in op zijn nieuwe klus als algemeen directeur van Ajax. Kroes geeft aan dat hij voorlopig nog geen technisch directeur gaat aanstellen. ‘Op dat vlak zijn alle ogen op mij gericht. Ik pak deze window alle verantwoordelijkheid op mij. Ik ga het niet alleen doen en kan het ook niet alleen doen. Beslissingen over spelers en balans van het elftal gaan we gezamenlijk dragen. In een optimale structuur hoort er ook een technisch directeur bij, je kan hem ook een ander naampje geven.’

De rol van de trainer is niet onbelangrijk volgens Kroes. Het is alleen niet zo dat de trainer volledig zeggenschap krijgt over bijvoorbeeld de selectie. 'Een trainer is een hele bepalende factor daarin, alleen heeft hij geen eindbeslissing. Als jij als technisch directeur een speler haalt en die wordt door de trainer niet opgesteld doe je meteen aan kapitaalvernietiging. Een club als Ajax kan het niet veroorloven om een speler van twintig miljoen te halen waar de trainer niet met honderd procent achter staat. Dat is niet Ajax, Ajax is iets anders.

De trainer wordt in overleg aangesteld

Kroes wil duidelijk maken dat hij beslissingen niet in zijn eentje neemt. Ook het aanstellen van een trainer doet hij graag in overleg. 'Ik moet hem niet aanstellen, wij moeten hem aanstellen. Marijn Beuker heeft een opzet gemaakt over de rolverdelingen in een ideale wereld bij Ajax. Dan gaan we sparren met Louis (Van Gaal, red) en Danny (Blind, red). Als we het daar over eens zijn, kijken we naar de perfecte invulling', aldus de algemeen directeur.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.