Ajax speelt in gewijzigd derde shirt tijdens Champions League-duel met Liverpool

door Cristian de Jong 34

Bron Ajax Life

Ajax speelt in gewijzigd derde shirt tijdens Champions League-duel met Liverpool

door Cristian de Jong 34

Bron Ajax Life

Laatst geüpdatet

Ajax speelt dinsdagavond in de Champions League in het derde tenue met daarin de voetbalpleintjes verwerkt. Voordat Ajax voor het eerst in het nieuwe tenue gaat spelen, moet het eerst worden aangepast, zo weet Ajax Life echter te melden. Het schildje in de hals van het tenue moet worden verwijderd.

Het is niet voor het eerst dat Ajax hun derde tenue moet aanpassen. Afgelopen seizoen moesten de 'Three Little Birds' nog van het Marleyshirt worden verwijderd. Dit jaar moet dus het Daily Paper-schildje verdwijnen van het shirt, maar daarmee is het nog niet gedaan.

Ook moet de bedrukking op de rug van de shirts worden veranderd. In de shop van Ajax wordt het shirt verkocht met een design in de zwarte bedrukking. Dit is volgens de UEFA niet toegestaan. Op Anfield speelt Ajax met basic zwarte bedrukking en een rode lijn eromheen.'

Goedkeuring door UEFA

Ajax was op de hoogte van de reglementen rondom tenues maar waagde alsnog een poging. Dit was echter tevergeefs. Het shirt lag al een tijdje ter goedkeuring bij de UEFA. De procedure duurde een lange tijd en Ajax, Adidas en Daily Paper besloten een keuze te maken voor de fans. In de fanshop van Ajax wordt het shirt namelijk wel gewoon verkocht met het design in de bedrukking. Ook zal er geen 'Daily Paper' staan onder het logo op het shirt en op de broek. Dit was voorafgaand al bekend gemaakt door Ajax.

Verder zullen de Amsterdammers dinsdagavond met rouwbanden spelen. Dit ter nagedachtenis aan koningin Elizabeth van Engeland. Bovendien wordt er een minuut stilte gehouden voorafgaand aan de wedstrijd. De Champions League-hymne zal niet klinken. Ajax speelt dinsdagavond om 21.00 uur tegen Liverpool op Anfield.

Denk jij dat Ajax op Anfield wint van Liverpool? Zet in en krijg 5,50 keer je inzet terug!

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.