Ajax O18 moet schuiven voor Youth League-duel met Rangers FC

door Thijs Zwagerman 1

Bron Ajax Showtime

Ajax O18 moet schuiven voor Youth League-duel met Rangers FC

door Thijs Zwagerman 1

Bron Ajax Showtime

Laatst geüpdatet

Ajax Onder 18 sluit de groepsfase van de Youth League dinsdagmiddag af in een behoorlijk andere samenstelling. Tegen Rangers FC ontbreken een aantal sterkhouders vanuit Jong Ajax, waardoor ‘van origine’ O18-talenten de kans zullen krijgen.

Gedurende de eerste vijf groepsduels trad Ajax O18 veelal aan met Jong Ajax-toptalenten als Gabriël Misehouy, Silvano Vos en Olivier Aertssen. Ook spelers als Jaydon Banel, Jeppe Kjaer, Diyae Jermoumi en Mateja Milovanovic maakten hun minuten in de Youth League en hadden een waardevolle inbreng.

Op bezoek bij Rangers FC zijn deze Jong Ajax-spelers er echter allemaal niet bij. Alleen Tristan Gooijer heeft zich vanuit Jong Ajax bij de O18-selectie gevoegd. De verdediger maakte vorige week tegen Liverpool zijn rentree na blessureleed en zal tegen Rangers FC opnieuw aan de aftrap staan. Het is een mooie gelegenheid om de talentvolle Gooijer weer wedstrijdritme op te laten bouwen.

Voor Ajax O18 staat er in Schotland verder niet al te veel meer op het spel. Door de knappe 3-1 overwinning van vorige week op Liverpool, heeft de ploeg van trainer Frank Peereboom zich een wedstrijd voor het einde al verzekerd van overwintering in de Youth League. Wél zou Ajax in theorie nog groepswinnaar kunnen worden. Om dat te bewerkstelligen zijn de Amsterdammers echter afhankelijk van Liverpool, dat dan thuis onderuit zou moeten gaan tegen het zwakke Napoli - met slechts één punt de hekkensluiter in de groep. Dit scenario lijkt dus niet erg realistisch.

Peereboom moet schuiven

Tegen Rangers FC kan Ajax naast de genoemde Jong Ajax-talenten verder niet beschikken over de geblesseerde doelman Tommy Setford en de geschorste middenvelder Oualid Agougil. Zodoende moet Peereboom gaan schuiven en daarbij lijkt het aannemelijk dat hij bij de onderstaande opstelling uitkomt. Echter is het ook niet uitgesloten dat Gerald Alders of Yoram Boerhout tegen Rangers FC aan de aftrap staan. Dit zou dan mogelijk ten koste kunnen gaan van Rico Speksnijder of Skye Vink. Vink was in de thuiswedstrijd tegen Rangers FC (2-1) nog goed voor het openingsdoelpunt.

Vermoedelijke opstelling Ajax O18 tegen Rangers FC:

Reverson; Sarfo, Gooijer, Hato, Van Bohemen; Gorter, Chourak, Idumbo Muzambo; Speksnijder, Vink, Kalokoh.

Thijs Zwagerman (Twitter: @ThijsZwagerman | e-mail: t.zwagerman@ajaxshowtime.com)

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.