Ajax O15 morst punten bij hekkensluiter Excelsior

door Thijs Zwagerman 1

Ajax O15 heeft zondagmiddag met 1-1 gelijkgespeeld op bezoek bij de leeftijdsgenoten van Excelsior. Na een eigen doelpunt van aanvoerder Oualid Agougil wist Nelson Egah de schade in de slotfase nog te beperken tegen hekkensluiter Excelsior, dat tegen Ajax pas zijn eerste punt van dit seizoen pakte.

Lang leken Excelsior en Ajax af te stevenen op een doelpuntloos gelijkspel. Vijf minuten voor tijd zorgde Agougil er met een eigen doelpunt echter voor dat Ajax op achterstand kwam. Ajax O15-spits Egah wist in de tweede minuut van de blessuretijd vervolgens nog voor de gelijkmaker te tekenen, waardoor de schade enigszins beperkt bleef.

Ondanks het puntenverlies blijft Ajax fier aan kop staan in de competitie. Met 25 punten uit negen wedstrijden hebben de Amsterdammers zes punten meer dan de naaste achtervolgers, Feyenoord en AZ. Komend weekend speelt Ajax O15 op Sportpark de Toekomst tegen PSV O15.