Ajax lijkt op Bergwijn te kunnen rekenen tijdens RKC Waalwijk-uit

door Jesse ter Haar 124

Bron Ajax.nl

Ajax lijkt op Bergwijn te kunnen rekenen tijdens RKC Waalwijk-uit

door Jesse ter Haar 124

Bron Ajax.nl

Ajax lijkt tijdens de uitwedstrijd tegen RKC Waalwijk te kunnen rekenen op Steven Bergwijn. Op Ajax.nl worden foto's van de training van vrijdag gedeeld, waarop is te zien dat de aanvaller weer bij de groepstraining is aangesloten.

De international van het Nederlands elftal moest De Klassieker afgelopen zondag én afgelopen woensdag nog aan zich voorbij laten gaan. Bergwijn had last van een ontstoken verstandskies, wat al zichtbaar was tijdens Ajax - Olympique Marseille. De omstandigheden verslechterden in de dagen na het Europese duel, waardoor Ajax - Feyenoord onhaalbaar werd voor de linksbuiten van Ajax.

De afloop van De Klassieker (0-4) is bekend, maar voor RKC Waalwijk - Ajax lijkt de Amsterdamse club dus weer op Bergwijn te kunnen rekenen. Tegen Feyenoord nam Carlos Forbs de linksbuitenpositie over van Bergwijn, maar hij kan bij aanwezigheid van Bergwijn dus weer verhuizen naar de rechterflank. Op die flank stond Steven Berghuis tegen Feyenoord, terwijl hij een wedstrijd eerder als aanvallende middenvelder opereerde.

Sportieve afleiding voor Ajax

Sinds De Klassieker is de onrust bij Ajax toegenomen. Op zondagavond werd Sven Mislintat ontslagen, waarna enkele dagen later Pier Eringa zelf besloot om op te stappen. Op zaterdag is er voor de Amsterdammers de kans om het vizier in ieder geval voor even weer op het sportieve aspect te richten. Er wacht dan namelijk een - voor zowel Ajax als Maurice Steijn - bijzonder belangrijk duel op bezoek bij RKC Waalwijk.

Gezien het onvermogen van Ajax tijdens de afgelopen weken om een Eredivisie-wedstrijd te winnen, is het binnenhalen van de drie punten tegen RKC Waalwijk zeer gewenst. De Amsterdammers bivakkeren momenteel op de veertiende plaats in de Eredivisie en hebben de punten hard nodig. Het is het startschot van een reeks van wedstrijden tegen RKC Waalwijk, AEK Athene en AZ alvorens de interlandperiode begint. Mocht de recordkampioen van Nederland slecht door de reeks heen komen, dan volgt er mogelijk slecht nieuws voor Steijn.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.