'Ajax krijgt in de strijd om Bergwijn concurrentie vanuit de Premier League'

door Jesse ter Haar 821

Bron De Telegraaf

'Ajax krijgt in de strijd om Bergwijn concurrentie vanuit de Premier League'

door Jesse ter Haar 821

Bron De Telegraaf

Laatst geüpdatet

Ajax krijgt in de strijd om de handtekening van Steven Bergwijn concurrentie vanuit de Premier League, zo schrijft De Telegraaf maandagavond. Bij de krant ziet men toe hoe de Amsterdammers zich weinig doortastend opstellen in het binnen hengelen van de Oranje-international en dat kan de club weleens duur komen te staan.

Recent werd de naam van Bergwijn alleen met Ajax in verband gebracht, maar dat is verleden tijd. Er wordt geschreven dat Bergwijn langs het trainingsveld van Oranje toe heeft gegeven dat er zich meerdere clubs hebben gemeld. Geheel toevallig is dat niet, want Bergwijn was één van de uitblinkers tijdens de door Oranje met 1-4 gewonnen interland tegen België.

'De Amsterdammers, die op hoofdlijnen een akkoord hebben met de Tottenham Hotspur-speler over een contract voor vijf seizoenen, blinken de laatste dagen uit in besluiteloosheid', zo schrijft men. 'Ze hebben nog altijd de beste papieren om Bergwijn in te lijven, maar zullen daadkrachtig moeten zijn om de concurrentie uit de top van de Premier League van zich af te schudden.'

Tegelijkertijd is Ajax al enige tijd in gesprek met Tottenham Hotspur. Het verschil tussen beide partijen lijkt echter nog behoorlijk. Ajax deed een officieel bod van - naar verluidt - vijftien miljoen euro exclusief bonussen, maar dat werd door Spurs resoluut afgewezen. Even daarna kwam naar buiten dat de club 25 miljoen euro wil voor de diensten van de aanvaller, terwijl Fabrizio Romano schreef dat Tottenham Hotspur vasthoudt aan een bedrag van dertig miljoen euro.

De reactie van Bergwijn

Na afloop van België - Nederland wilde Bergwijn er nog niet al te veel over zeggen. 'Ik ga naar wat de beste optie voor mijn carrière is. We gaan het zien', sprak hij. Enkele dagen later gaf hij dus toe dat Ajax niet de enige club met interesse is. Eén ding is zeker: Bergwijn wil worden verlost van zijn situatie in Engeland. 'Ik moet gewoon gaan spelen. Ik wil nu weg bij Spurs, dat is duidelijk.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties