'Ajax gaat functie van hoofd jeugdopleiding anders invullen'

door Bart Veenstra 132

Bron Voetbal International

'Ajax gaat functie van hoofd jeugdopleiding anders invullen'

door Bart Veenstra 132

Bron Voetbal International

Ajax gaat de functie van hoofd jeugdopleiding in een nieuw jasje steken. Dat schrijft Voetbal International vrijdag. Na het vertrek van Saïd Ouaali werd de functie van hoofd jeugdopleiding door Edmond Claus op interim-basis ingevuld.

Dat deed Claus in combinatie met zijn functie als technisch coördinator bovenbouw. Eerder deze maand maakte hij bekend na dit seizoen te gaan vertrekken. Sinds het vertrek van Ouaali was de functie sowieso in tweeën gesplitst, zo schrijft Voetbal International. Marijn Beuker, de directeur voetbal van Ajax, gaat daar verandering in brengen.

Voetbal International schrijft nu dat Casimir Westerveld - nu Hoofd Ontwikkeling bij Ajax - qua titel de naam krijgt toebedeeld, maar de invulling gaat anders zijn dan in het verleden bij Ajax. 'Het hoofd jeugdopleiding wordt vooral een organisatorische functie, die ervoor moet zorgen dat zaken zoals vervoer, velden en school goed geregeld zijn.'

De inhoudelijke koers zal bepaald gaan worden door Beuker. Dit met ondersteuning van het hoofd van de bovenbouw, middenbouw en onderbouw die in hun leeftijdscategorie specifieke kennis inbrengen. 'De hand van Beuker moet vooral in de jeugdopleiding zichtbaar gaan worden. De ooit zo toonaangevende levensader van Ajax is de laatste jaren zijn innovatieve en kwalitatieve voorsprong kwijtgeraakt aan clubs als AZ, Feyenoord en PSV', besluit het medium.

Kroes begint bij Ajax

Vrijdag 15 maart is de dag dat Alex Kroes bij Ajax is begonnen als algemeen directeur. De beleidsbepaler zal enkele beslissingen moeten nemen aangaande verschillende dossiers. Zo zal de club op zoek gaan naar een nieuwe hoofdtrainer, een nieuwe directeur voor transfers en daarnaast moet de spelersselectie op de schop. Duidelijk is dat veel spelers in de zomer mogen vertrekken en dat het nog een heel karwei wordt om Brian Brobbey binnenboord te houden. Met het oog op een nieuwe trainer worden enkele namen genoemd, maar van iets concreets is nog geen sprake.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.