AD verwacht dat Ajax uiteindelijk voor een Nederlandse trainer gaat

door Bart Veenstra 187

Bron Algemeen Dagblad

AD verwacht dat Ajax uiteindelijk voor een Nederlandse trainer gaat

door Bart Veenstra 187

Bron Algemeen Dagblad

Laatst geüpdatet

Het Algemeen Dagblad verwacht dat Ajax uiteindelijk in zee gaat met een Nederlandse trainer. Op dit moment geldt John Heitinga als de interim-trainer van de Amsterdamse club en de kans is groot dat hij die functie voor de rest van het seizoen blijft vertolken.

Het technische trio Edwin van der Sar, Gerry Hamstra en Klaas-Jan Huntelaar is druk bezig met het vinden van een nieuwe trainer, zo schrijft het Algemeen Dagblad. Meerdere kandidaten zijn in kaart gebracht en 'vast gepolst'. 'Vlot het daarmee? Tot gisteren (dinsdag, red.) niet echt', aldus de krant.

De ochtendkrant schrijft dat Ajax tientallen trainers aangeboden krijgt en zelf navraag deed bij de Argentijn Marcelo Gallardo. Laatstgenoemde zou al hebben bedankt voor de eer. Volgens het Algemeen Dagblad is het de verwachting dat Ajax uiteindelijk voor een Nederlandse trainer gaat. Een Nederlandse trainer die vaak aan Ajax wordt gelinkt is Peter Bosz, maar afgelopen maandag meldde De Telegraaf dat hij nog niet is gepolst.

Ajax haalt geen nieuwe verdediger

Op de transfermarkt bleef het bij Ajax rustig op Deadline Day. Jay Gorter vertrok op huurbasis naar Aberdeen, terwijl Victor Jensen naar FC Utrecht vertrok. Ajax trok met Mika Godts een Belgisch talent aan, maar groots vuurwerk bleef op de laatste dag van de transfermarkt uit en zodoende is het Algemeen Dagblad van mening dat Ajax een risico neemt.

Eerder vertrokken in de afgelopen weken Daley Blind en Lisandro Magallán bij Ajax, terwijl zomeraanwinst Ahmetcan Kaplan met een zware blessure kampt. Vergeet ook niet dat dure aanwinsten als Calvin Bassey en Jorge Sánchez afgelopen zondag op de bank werden gehouden door interim-trainer Heitinga.

Het AD is dan ook duidelijk in zijn conclusie: 'Meer voetballend vermogen, kopkracht en leiderschap hadden in de achterste linie niet misstaan. Het regende dit seizoen ook geen clean sheets. Integendeel. Maar een uur na het ontslag van Schreuder liet directeur Edwin van der Sar weten dat Ajax wel was uitgewinkeld.'

Eerder in de maand gooide Ajax wel lijntjes uit naar mogelijk nieuwe verdedigers, maar een versterking werd niet welkom geheten. Jurriën Timber sprak na zondag zijn zorgen uit, zo citeert het Algemeen Dagblad hem: 'Als ik heel eerlijk ben, hebben we geen brede selectie.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.