Ajax neemt Godts over van KRC Genk; talent tekent tot medio 2025

door Jesse ter Haar 242

Bron Ajax.nl

Ajax neemt Godts over van KRC Genk; talent tekent tot medio 2025

door Jesse ter Haar 242

Bron Ajax.nl

Laatst geüpdatet

Ajax heeft Mika Godts definitief overgenomen van KRC Genk, zo brengt eerstgenoemde club naar buiten via Ajax.nl. De komst van de zeventienjarige aanvaller zat er al even aan te komen en dinsdag was de contractondertekening een feit.

FOTO: AFC AJAX

De Amsterdamse club beschrijft de Belg als multifunctioneel. Hij zou volgens Ajax namelijk op meerdere posities uit de voeten kunnen. Speler en club bereikten een overeenkomst voor een contract dat hem tot en met 30 juni 2025 aan de recordkampioen van Nederland verbindt. De verbintenis bedraagt zodoende een looptijd van 2,5 jaar. 'De overstap van Godts is onder voorbehoud van enkele formaliteiten', valt nog te lezen.

De transfer van het talent komt niet volledig uit de lucht vallen. Eerder op de dag werd immers al bekend dat hij in Amsterdam was om zijn overstap definitief af te ronden. Vanaf dat moment was het enkel wachten op de officiële bekendmaking vanuit Ajax. Diezelfde club kreeg in de strijd om de handtekening van Godts te maken met de nodige concurrentie. Onder meer enkele clubs uit de Premier League volgden Godts nadrukkelijk.

Dat het deze winter tot een vertrek zou komen, was zodoende wel duidelijk. In de komende zomer zou het contract van Godts, die zelf niet wilde verlengen, bij KRC Genk aflopen en dus was hij op zoek naar een volgende bestemming in zijn nog prille carrière. De zeventienjarige voetballer speelde dit seizoen in Jong KRC Genk, waarbij hij in zeventien wedstrijden zesmaal doel trof en er één keer voor zorgde dat een teamgenoot het net kon vinden.

Periode van gewenning voor Godts

De eerste periode van Godts in Nederland zal met name in het teken van gewenning staan. Hij heeft nog geen eigen woning (gevonden) en begint zijn tijd als speler van Ajax dus in een gastgezin. Erg lang hoeft dat overigens niet te duren, zo blijkt. 'Ik ben zeventien, dus het is nog iets te vroeg om op mezelf te wonen. Ik ga samen met mijn broer, die ook naar Nederland komt, in Amsterdam wonen. Dus dat wordt ook leuk.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.