Ajax bereikt akkoord met FC Utrecht over definitieve overgang Jensen

door Jesse ter Haar 95

Bron Ajax.nl

Ajax bereikt akkoord met FC Utrecht over definitieve overgang Jensen

door Jesse ter Haar 95

Bron Ajax.nl

Laatst geüpdatet

Victor Jensen vervolgt zijn carrière definitief bij FC Utrecht, zo is te lezen op Ajax.nl. De Amsterdamse club bereikte dinsdag een overeenkomst met de club uit de Domstad. Het betreft een definitieve transfer en dus geen tijdelijk vertrek bij Ajax.

Het contract van de Deen liep nog tot medio 2024. Zodoende moest er een regeling worden bedacht om die verbintenis af te kopen. In 2022 kwam Jensen nog uit voor Rosenborg. De club wilde hem graag langer behouden, maar bleek daar dus niet toe in staat. Zodoende was Jensen weer speler van Ajax, maar uitzicht op speelminuten was er bepaald niet. FC Utrecht blijkt dus de oplossing voor de middenvelder.

In eerste instantie was het nog niet duidelijk of het om een tijdelijke of definitieve overgang zou gaan, maar op de slotdag van de transferwindow kwam al naar buiten dat het om het laatstgenoemde ging. Enkele uren later is de transfer een feit en dus ligt Jensen tot medio 2026 vast in Utrecht.

Jensen kwam in 2017 bij Ajax terecht. Hij kwam toen over van FC Kopenhagen. Zijn debuut in Ajax `1 volgde op 12 december 2020 tijdens een 4-0 overwinning op PEC Zwolle. Hierna zou Jensen nog driemaal voor het eerste elftal van Ajax uitkomen. Wel speelde hij maar liefst zestig keer in Jong Ajax, waarbij hij met veertien doelpunten zijn scorend vermogen etaleerde.

Blijdschap in Utrecht

Jordy Zuidam, technisch directeur van FC Utrecht, is erg blij met de nieuwste aanwinst. 'Met Victor halen we een technisch vaardige speler binnen die beschikt over creativiteit en een goed loopvermogen. Daarnaast beschikt hij over een geweldig karakter en kan hij op meerdere posities op het middenveld en op de flank uit de voeten. Tijdens zijn verhuurperiodes bij FC Nordsjaelland en Rosenborg BK is Victor volwassen geworden en ook fysiek gegroeid. We zijn blij Victor aan boord te hebben bij de club.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.