'Ajax heeft een speciaal plekje'

door Bart Schcuhard 12

'Ajax heeft een speciaal plekje'

door Bart Schcuhard 12

Laatst geüpdatet

Patrick Kluivert maakt sinds deze week deel uit van de technische staf van NEC Nijmegen. De oud-voetballer heeft zich als assistent-trainer verbonden aan de eredivisionist.

Kluivert, die eerder dit jaar de cursus Coach Betaald Voetbal met goed gevolg afrondde, vertelt in het Algemeen Dagblad dat hij op termijn aan de slag wil als hoofdtrainer. Het liefst bij een Nederlandse club.

\"In mijn gedachten wil ik ooit als hoofdtrainer in Nederland starten. En Italië lijkt me ook wel wat. Daar heeft nog nooit een Nederlandse trainer wat gepresteerd. Ze spelen er een bepaald type voetbal. Als je daar toch eens de Nederlandse stijl kunt introduceren...\"

Hoewel Kluivert zich voor geen enkele eredivisionist te groot voelt, is er één club waar hij nooit aan de slag zal gaan: Feyenoord. \"Dat kan ik niet maken. Nee, dat doe ik niet. Je kunt ook niet van Giovanni van Bronckhorst verwachten dat hij bij Ajax coacht.\"

\"Ja, Ajax. Mijn gevoel zegt waarschijnlijk \'ja\', mocht ik er de kans krijgen. Ajax heeft een speciaal plekje in mijn hart. Dus zodra die mogelijkheid komt, zal ik daar eens goed over nadenken.\"

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties