Driessen: ‘Binnen Ajax wordt veel druk op Ten Hag uitgeoefend’

JesseTH, 16-10-2020 om 17:25, 8286 views, De Telegraaf |

Shop nu het nieuwe Ajax-thuisshirt 2020-2021!

Volgens Valentijn Driessen, chef voetbal van De Telegraaf, wordt er vanuit Ajax behoorlijke druk uitgeoefend op Erik ten Hag. Ook de clubleiding ziet dat het vertoonde spel en de resultaten nog niet om over naar huis te schrijven zijn en dus moet er iets veranderen.

'Hij heeft een beetje geluk gehad', legt Driessen uit. 'Door de coronacrisis zijn ze eerste geworden. Ze hadden een hele slechte reeks voor de coronacrisis, anders viel dat te betwijfelen. Het totale beeld is weg door de coronacrisis. Nu zijn ze net bezig en verliezen ze weer van FC Groningen, ook de manier waarop. Hij moet nu gaan leveren.'

Dit seizoen houdt Ten Hag vooralsnog vast aan Dusan Tadić als linksbuiten en Zakaria Labyad als spits, maar volgens Driessen kan dat niet langer standhouden. 'Uiteindelijk zal hij toch een keer moeten switchen, want het werkt gewoon niet. De wedstrijd tegen Heerenveen is daar ideaal voor. Erik ten Hag zal er wel een leuk verhaal bij weten te verzinnen, maar binnen Ajax wordt er veel druk op hem uitgeoefend om toch wat te veranderen. Zij zien ook wel dat het op dit moment niet loopt.'

Denk jij dat Ajax met 3-1 wint van sc Heerenveen? Zet dan in en krijg 8,50 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Ansjo
Ten Hag moet sowieso opbokken. Breekt alleen maar af. Ajax staat voor paal met die trainer.
1 -4
Ajacied33
Ja, daarom zijn we zo succesvol de laatste 2 jaar...
0 0
Drukwerk1968
Jij opbokken van dit forum met je hangende langspeelplaat
4 0
louis60
Ten Hag wordt in de grootste ochtendkrant helemaal met de grond gelijk gemaakt. Heel subtiel koppelen ze in het stuk de slechte resultaten van de laatste 21 wedstrijden en het feit dat Ten Haag slechte opstellingen bedenkt en zich laat omringen met vriendjes(en spelers)uit periode Utrecht en Twenteland. Dodelijke cocktail. De komende maand is cruciaal voor TH. Met meer slechte resultaten/opstellingen/wissels haalt ie de kerst niet.
2 -1
Rinus M.
Valentijn is nog steeds pissig en gefrustreerd dat hij binnen Ajax niet meer serieus wordt genomen, onrust stoken en open deuren, net als de rest van die viskrant.
3 -6
cantharel
Valentijn heeft vergeten erbij te vermelden dat Ajax in de slechte periode met een half geblesseerd elftal speelde.Heeft wel gelijk als hij zegt dat ten Hag eindelijk moet gaan presteren en Ajax gewoon goed laat voetballen.
5 -4
Schip
Nee, dat willen de TH lovers maar al te graag. De slechte periode begon met alles en iedereen san boord: Onana, Nico, Donny, Blind, Tadic, Ziyech, Martinez etc.

En zette zich gewoon door toen Blind en Ziyech weer terugkwamen.
4 -6
Schwalbino
Laatste 17 wedstrijden van vorig seizoen:

8 keer verloren, 9 keer gewonnen. In die reeks had Blind 9 en Ziyech 7 keer geen basisplaats vanwege blessures. Opvallend is dat zowel Blind als Ziyech bij 5 van die 8 verliespartijen wel in de basis stonden. Een keer werd verloren zonder Ziyech en een keer zonder Blind.

Een beetje tactisch goede coach had op zijn minst een paar keer gelijk weten te spelen.
1 -1
RuffRhythim
Dat laatste is ook niet zo gek toch?
Je kan moeilijk verwachten dat na een paar maanden blessureleed en slechte resultaten de hele zooi ineens direct gelijk top is nadat spelers weer terugkeerden van vaak langdurige blessures?
1 0
Schip
Over hoeveel spelers hebben we het dan? Slechts over één speler die absent was, Neres en één speler die zijn bloedvorm niet meer had man. Blind. Ziyech was helemaal niet uit vorm. Die gaf zijn risicovolle passing, die maakte zijn meters. Maar dan krijg je het oude gezeik op Ziyech, dat hij niet in vorm is, zeker met zijn hoofd bij Chelsea zit, zeker geen zin meer heeft etc etc., simpelweg omdat men van hem verwacht het team steeds te redden. Zelfde gezeik als een paar jaar eerder. Maar Ziyech deed zijn ding.

Het hele team liep niet, omdat de afstanden totaal niet klopten, de backs de verdediging verwaarloosden, er geen druk op de bal werd gezet etc. Alles wat een coach moet aansturen. Je zag hetzelfde al in 2019 hoor. Er waren niet opeens nieuwe problemen.

En een team met Tadic, Donny, Nico, Ziyech, Promes, Blind, Onana etc moet gewoon goed voetbal spelen, ook in mindere periodes hoor.

Ik heb zelden zulke goede selecties zo lang zo ver onder de ondergrens zien zakken als onder Erik ten Hag. Het is gewoon een gehypte coach, die plassertjes hard krijgt door een halve finale - uitgeschakeld door een niet finale waardige Europese subtopper op tactisch vlak - die hij vooral door een super selectie heeft gehaald.

Hebben we die selectie weer en een andere coach, ga je weer stunten in de CL hoor.
3 -7
nahfahlaar
Ik denk dat het met de druk nu nog wel meevalt. Het is gewoon even afwachten hoe de eerste paar CL wedstrijden verlopen. Daar zien we meestal pas het echte AJax. Al heb ik er nog niet heel veel vertrouwen in ...
1 -1
Tinus
Op basis waarvan concludeert Driessen dat er vanuit Ajax druk wordt uitgeoefend? Het zou misschien terecht zijn, maar hij grijpt het volgens mij uit de lucht. Vooral Driessen zelf probeert druk uit te oefenen.
4 -5
DeKes
WIE het ook doet!!!
Die eigenwijze tuinkabouter moet de poppetjes eindelijk eens goed zetten!!
Iédereen ziet het, hij niet!
5 -2
krachtpatser66
Misschien heeft Overmars gewoon gelijk. Het zal wellicht een tussenjaar zijn. Daar gaat ETH weliswaar niet in mee, maar misschien moet hij dat nog beseffen, dat de ideale elf er nog moeten staan. Nou, ten Hag. Misschien tegen Heerenveen de volgende opstelling: André; Nous, Schuurs of Timber, Daley, Nico; Klaassen, Martinez, Kudus; Promes of Neres, Tadic, Antony.
0 -1
insectenverdelg
Tja wat voor Marc een tussenjaar is kan voor Erik zomaar zn laatste jaar zijn. :)
2 0
Duif63
Overmars heeft TH veel te veel zijn zin gegeven. Middelmatige aankopen, spelers consequent op verkeerde posities zetten, jeugdspelers geen minuten geven als daar wel aanleiding voor was. Probleem voor Overmars is dat als hij TH eruit knikkert hij zelf compleet ongeloofwaardig wordt en dus ook op zou moeten stappen.
4 -2
Babangida83
Overmars laat zijn oren te veel hangen naar welke trainer dan ook. En heeft het technisch hart geblokkeerd en opgeheven. Maar daar staat ook heel veel goeds tegenover. Hij is wel, denk ik, de beste technisch directeur sinds mens heugenis bij Ajax. Dus om hem nu gelijk op te laten stappen...ik geloof meer in verbeteren en persoonlijke ontwikkeling dan iedereen om hun zwakke punten maar ontslaan (oid).
0 0
AFCAPolarBear
Dus jij denkt dat Overmars zijn functioneren van andere mensen laat afhangen? Ik denk het niet! Overmars is en blijft de eindverantwoordelijke voor het aankoopbeleid. Natuurlijk moet dat in overeenstemming met Ten Hag gebeuren, want als de trainer de speler niet gaat gebruiken, kan je beter niemand kopen. Maar Overmars laat echt niet zijn mening afhangen van de trainer. Want Ten Hag had liever gezien dat Van de Beek en Ziyech niet waren vertrokken, daar heeft Overmars zijn afspraken met de spelers gehouden ipv wens van de trainer.
0 -2
Duif63
TH heeft bij het tekenen van zijn contract onvoorwaardelijke steun van Overmars geëist en gekregen. Hun lot is dus wel degelijk aan elkaar verbonden.
1 -1
Drukwerk1968
Dat is een aanname, niet meer en niet minder
0 0
Tinus
Overmars is ook verantwoordelijk voor de aankoop van ten Hag, dus zijn functioneren hangt weldegelijk van hem af.
2 0
RRL
"Door Corona zijn ze eerste geworden" zegt die gek! Haha, en misschien ook door het aantal punten en de gescoorde goals? Of dat doet er niet toe
1 -4
Duif63
Hij bedoelt dat als het seizoen normaal was afgemaakt Ajax geen kampioen zou zijn geworden en daar heeft hij waarschijnlijk gelijk in ook.
3 0
Alexander40
Hoe kom je daar nou weer bij. Er is statistisch uitgerekend met in achtneming van het programma dat de kans dat Ajax kampioen zou zijn geworden groter dan 70% was.
0 -4
OpaVerteld
Op die fiets kan je de hele competitie gewoon administratief af doen en nooit meer een wedstrijd spelen :))
1 0
Joseph
Leuk berekend, daar is dan heel optimistisch omgegaan met het feit dat Ajax in 2020 geen goede wedstrijd speelde.
3 0
appiehappie
Daar vraagt deze "meneer" zelf om met zijn eigenwijze opstelling met Lapjat waar dan ook in de basis ipv op de tribune en Alvarez in de basis ipv op de bank.
Klaassen of Ekkelenkamp ipv Alvarez.
Tadic in de spits en Neres op links.
Promes gelet op zijn vertoonde spel en resultaten gewoon op het bankje.
1 -3
Koningtoto
Van die druk is niks te merken en dat verbaast me ten zeerste.
0 0
AFCAPolarBear
En hoe kan jij dat dan zien? Werk jij bij Overmars en/of Van der Sar op het kantoor? Want alleen insiders kunnen beamen of ontkennen dat Ten Hag intern onder druk staat. Zondag zullen we het zien. Als Ten Hag niets heeft veranderd aan zijn opstelling, is er geen sprake van druk. Bij andere poppetjes op andere plaatsen, blijft het gissen. Maar ik verwacht wel dat Overmars met Ten Hag eerlijk zijn gedachtes ventileert. Maar laat hem ook zijn werk doen, en eist niet dat Traoré in de spits moet spelen en dat wissels liefst altijd jongens uit eigen jeugd moeten zijn. Als dat wel zo is, dan had Overmars beter de trainer moeten worden.
0 -1
Koningtoto
Heel Nederland ziet het, toch? Al na de eerste wedstrijd.
1 0
AFCAPolarBear
Dus jij vindt dat na een erg goede voorbereiding, waarin erg goed werd gevoetbald en na een wedstrijd op kunstgras, met 1 helft met 10 man, een overwinning met idd niet al te goed voetbal, Overmars gelijk in de media moet zeggen dat Ten Hag onder druk staat? Ik ben het ook niet eens met de keuzes die Ten Hag maakt, maar je staat 1 punt achter op de nr 1, het belangrijkste is nog niet eens begonnen ( de CL), als je nu al de druk vol op de trainer zet, getuigt dat van kort termijn beleid.
2 0
Schip
Over opportunistisch gekakel gesproken. De voorbereiding werd al duidelijk minder aan het eind, maar toen werd het opeens 'het is maar een wedstrijd in de voorbereiding'.

En het veldspel is al bagger sinds 2019.

Dat in de voorbereiding het spel plots fris werd, komt puur en alleen doordat onze Twentse prutser spelers als Antony, Lang, Kudus en Gravenberch kon inzetten. Tot hij weer met die bizarre tactieken kwam. Het vortbal van Ajax loopt al vanaf begin van zijn aanstelling ondanks TH, niet dankzij.
0 -2
MM1974
Hij moet is een keer niet zo strond eigenwjs zijn,iedereen ziet dat het de verkeerde opstelling is,hij moet echt de poppetjes nu goed zetten anders ophoepelen.
0 -1
PierreHeno
Ten Hag was, is en zal nooit een echte Ajax coach zijn. Wie wil winnen moet niet bang zijn om te verliezen.
7 -3
krachtpatser66
Onzin. Leidt Ajax naar het kampioenschap, bekerwinst, halve finale CL. Hoe geen Ajax coach?
Het is niet makkelijk om binnen 2 jaar tijd zoveel van je basisspelers te verliezen, dat je ook zo met 1 vingerklik weer opvangt, om daarvan weer een geoliede elftal van te maken. Tijd is er weliswaar niet, maar het kost wel weer tijd. Iedereen vergeet dat!.
3 -1
AFCAPolarBear
Ik ben het wel eens dat Ten Hag geen Ajax-coach is. Ik heb het idee dat ie vaak vanuit verdedigend oogpunt een analyse ingaat. Bosz was veel avontuurlijker, maar dan ben je wel kwetsbaarder. Ik ga niet heel erg lang mee, maar ik heb het idee dat men bij Ajax in het verleden niet met 2 controlerende middenvelders speelden, en dat doet Ten Hag wel. Maar dit alles betekend niet dat ie niet goed is en geen resultaten boekt bij Ajax. Ben erg blij met hem!
0 -2
PierreHeno
Ten Hag coachte ons niet naar de finale CL 2019. Hij coachte ons niet naar de KO fase CL 2020. Een Ajax coach was dat beslist wèl gelukt met dat spelersmateriaal. Zodra Ten Hag een voor Ajax lastige wedstrijd moet zien te kantelen komt zijn gebrekkige wedstrijd coaching aan het licht. Ten Hag is niet de topcoach die Ajax verder moet brengen tijdens het proces van aanhaken bij de beste 16 teams van Europa. Dat is nu toch wel gebleken. Jij komt aanzetten met de titel, de KNVB beker en de halve finale maar met deze lichting was de titel en KNVB beker prima te doen. En hij verzuimde bij 3-0 voor op Tottenham met nog 34 minuten te spelen ons in de finale CL te brengen. Dan ben je geen Ajax coach.
0 -2
AFCAPolarBear
Dat is totale onzin! Wie speelden allemaal wel niet bij Ajax begin deze eeuw? Spelers die allen bij topclubs zijn gekomen, onze beste resultaat was 1 keer "maar" de 1/4 finale CL. We zijn geen kampioen geworden, toen Suarez bij ons speelden. Dus dat waren allemaal geen Ajax-coach volgens jou? Dus jij zegt dat een Ajax-coach een resultaattrainer moet zijn? Dat is juist niet een echte Ajax-coach. Een echte Ajacied, Frank de Boer, speelde het betonvoetbal wat we niet willen zien in Amsterdam, maar is wel de enige Ajax-coach geweest die 4x op rij landskampioen werd. Dus hij is wel een Ajax-coach volgens jou?
2 -2
MM1974
Goh volgens mij sloeg ik de spijker op zijn kop mijn bericht is al verwijderd:)
0 0
Labrador
Terechte kritiek maar Valentijn is en blijft een rat.
1 0
Bruno04
Terecht. Met die café elftal opstellingen van hem
0 0
DeWijsneus
Ik vind dit soort commentaar moeilijk. Ik slaap sinds de halve finale CL in een Ten Hag pyjama, onder een Ten Hag poster, met een Ten Hag baard gegroeid. Vind het heel moeilijk om te zien dat zo weinig mensen zijn geniale ideeën begrijpen. Maar dat heb je wel vaker bij zulke genieën, pas na een lange tijd worden zij geprezen... Ik steek nu weer een kaarsje aan, dat mijn profeet Erikje snel zijn visie over de onwetenden uit kan strooien.
2 0
OpaVerteld
hahaha schitterend!
Beheers je z'n accent ook al enigszins..??
0 0
PierreHeno
JC : je bent een gek totdat ze een genie in je zien.
1 0
Schip
Ik vermoed dat velen het sarcasme ontgaat. Ik kan dit wel waarderen, maar daar ben jij dan weer minder blij mee mogelijk.
0 0
Ajax114
Klopt helemaal . Corona heeft een heleboel verbloemd wat betreft het disfunctioneren van ten Hag. Ik blijf het een vreemde vogel vinden. Vraag is alleen wie je kan aanstellen als vervanger.
4 -1
Duif63
Er zijn 488 trainers met een A diploma in Nederland, daar zit er vast wel één tussen die zijn spelers wel op de juiste plaats zet. En anders is die wel in het buitenland te vinden.
0 -2
Vlieske
Kan alleen maar beter
0 -3
Bjorn
Stel gewoon de logische 11 op, achterlijk gedoe allemaal.
1 0
Juichtoon
Valentijn weet helemaal niks. We hebben 2 jaar terug wel gezien dat zijn beweringen over Ten Hag pure speculaties waren.
5 -2
Ar
Als hij met Alvarez en Klaassen begint heeft hij in ieder geval bij het publiek de poppetjes aan het dansen. Voorin is het om het even. Al zullen de meeste van mening zijn dat met de 4 van afgelopen wedstrijden dit beter is met Tadic als spits, Promes links en dan Labyad erachter. Toch begrijp ik ergens wel dat hij Labyad spits heeft gezet. Tadic had het moeilijk daar vorig seizoen en komt op links of rechts iets meer in de vrije ruimte.
0 -2
Ajax_026
Aldus Driessen over ten Hag. Hij gooit wat tegen de muur en zodra er iets blijf plakken zal hij er als de kippen bij zijn om, het uit te melken en ten Hag de grond in te boren en daarmee onrust stoken in kamp Ajax. Valentijn is zooo doorzichtig.
4 -1
Gronkjaer
Namen en rugnummers Valentijn. Wie zegt wat en vooral tegen wie?
4 0
Schwalbino
Kunnen maar 3 personen zijn. En realistisch gezien maar eentje.
0 0
Juichtoon
Nee nul. Het is puur giswerk.
2 0
Schwalbino
Het is dat ene zinnetje uit het interview meer niet.
0 -1
Libero
Zelfs dat niet. Uitspraak uit het boekje van een TD. "Ik doe de transfers, de trainer moet de poppetjes op de juiste plaats zetten'. Hij gaat echt ten Hag niet publiekelijk te drogen hangen. Als dat wel gebeurt weet je meteen dat die niet lang meer in functies is.
1 0
Schwalbino
Dat zinnetje bedoelde ik dus.
0 0
Libero
Dat weet ik, maar volgens mij bedoelde hij er niet mee wat velen hier denken.
0 0
Turbo
Tadic naar de spits, Alvarez nooit meer opstellen. Dan ben je al een heel eind.
9 -2
krachtpatser66
En niet te vergeten: Labyad ook nooit weer opstellen!.
0 0
Schip
Bij Driessen weet ik nooit of je dat nou als bevestiging kunt beschouwen. Hij kraamt zoveel onzin uit, dat ook de dingen die inderdaad bij Ajax circuleren niet geloofwaardig zijn uit zijn mond.

Maar dit zou niet meer dan logisch zijn. En ik zou werkelijk waar ook niet weten hoe je anders een opmerking van de directeur voetbalzaken of i.d. moet duiden, als die zegt dat de trainer nog wel de poppetjes op de juiste plek neer moet zetten.
2 -1
Schwalbino
Over die uitspraak heeft hij het ook en daarnaast heeft hij nog even gebabbeld met de dame van de receptie die een goede vriendin is van de assistente van directie-secretaresse Helga. Die wist te vertellen dat Mark echt niet vrolijk keek toen hij uit de auto stapte.

'Zijn gezicht stond op onweer' aldus Tooske (de assistente). Hij nam zich niet eens moeite om even een stuk taart mee te eten omdat de jarige Ashar getracteerd had terwijl hij normaal gesproken twee stukken eet.
0 -1
Schip
We shall see. Misschien dat Edje het gewoon erkent en zegt dat er wat vragen zijn gesteld intern, maar dat het uiteindelijk aan TH is.

Dan klopt het verhaal wel. En laten we eerlijk zijn. Als dit belachelijke gedoe bij een club als AJax niet leidt tot kritische vragen, kun je je clubcultuur wel weggooien.
1 0
DeMeervanweleer
Woefdram spreekt. De Telegraaf heeft geen bronnen meer binnen Ajax, hij speculeert maar wat. Zulke geluiden kunnen er natuurlijk wel zijn, van Bogarde en Poulsen bijvoorbeeld.
0 0
Kuningast
Nog niet genoeg blijkbaar.. Als hij tegen heerenveen weer gaat lopen kloten met de opstelling dan wil hij gewoon ontslagen worden
4 0
JariJari
Geluk gehad? LOL waren op onze sokken kampioen geworden.

Dwaas.
2 -4
Ajax114
Dwaas ? Ja we zaten echt in een flow toen ze de competitie stil lagen.
1 -1
JariJari
Who cares? Elk model gaf ons groter dan 95%. Makkelijk he als de concurrentie er niets van kan zoals in NL (Feyenoord kwam zelfs nog omhoog).

Ik had echt veel durven inzetten op een Ajax kampioenschap. Was echt appeltje eitje geweest.
0 0
afcaman
Haha echt he.. Geluk gehad.. we hadden 7 geblesseerden in die periode. Wat een mazzel!
2 -1
4xEC1
Als dit sarcasme was is hij leuk, als je serieus bent ook.
1 -1
RuffRhythim
Dat zal goddamn tijd worden ook!!
2 -1
fc Barcelona_ke
Ten Hag heeft Nederland misschien al gezien?
Onana
Nous Schuurs Martinez Blind Tagliafico
Klaassen Kudus Gravenberch
Antony Tadic
0 -9
Ajax_026
HAHAHAHA omdat zon opstelling een keer werkt bij oranje. hahah
1 0
14Abdelhak14
Onana- nous, timber, blind, nico- kudus, martinez, davy-anthony,tadic,neres.
Hoe moeilijk kan het zijn? Kan eventueel nog schuurs ipv timber of gravenberch ipv martinez afhankelijk van de vorm en tegenstander. De rest is zo duidelijk. Behalve voor eth. Tijd dat Overmars hem een laatste waarschuwing gaat geven.
6 -1
BokkieBokstra
Komt Driessen en de Telegraaf mooi uit, Ten Hag is al veel langer de gebeten hond. En Ten Hag krijgt al wat langer hier veel over zich heen. Dat komt mooi samen. Valt me ook op dat nu iedereen hier De Boer als trainer wil hebben. Hij schijnt een clausule te hebben in zijn contract.
1 -7
Vlieske
Wordt tijd! Ten hag moet beseffen dat hij trainer is en een passant. Gewoon de beste mogelijke opstelling maken en zich nergens anders mee bemoeien.
7 -1