'Liverpool maakt een statement, kon Ajax ook doen'

JesseTH, 07-01-2020 om 19:50, 28808 views, De Telegraaf |

Shop officiële Ajax-merchandise op Ajaxshop.nl!

Marcel van der Kraan, chef-sport van De Telegraaf, is van mening dat Ajax een voorbeeld had kunnen nemen aan Liverpool. Voor het WK voor clubteams reisde de Engelse ploeg eveneens af naar Qatar, maar daarbij stelde het wel voorwaarden. De club weigerde om in het hotel te verblijven waarin Ajax nu wel verblijft, omdat er bij het bouwen daarvan veel slachtoffers vielen.

'We kunnen even kijken naar Liverpool. Die club is ook naar Qatar gegaan en zij zeiden: wij komen wel, maar we gaan niet in het hotel dat ons is aangewezen', vertelt Van der Kraan. 'Daar hebben mensen aan meegewerkt die uitgebuit zijn en daar zijn slachtoffers gevallen. Ze maken een statement en dat had Ajax ook kunnen doen.'

Het valt op dat de situatie in Qatar extra aan het licht komt nu sport ermee in aanraking komt, zo ziet ook Van der Kraan. 'Als de grote voetbalclubs de grens overgaan, dan heeft het ineens veel meer de aandacht van het grote publiek. Er wordt vaak positief gebruik van gemaakt, maar op dit soort momenten ook negatief. Amnesty International en de andere mensenrechtenorganisaties hebben ook wel een punt om een aantal dingen aan te stippen.'

Van der Kraan zou liever zien dat de hogere machten in de voetbalwereld een stokje steken voor sportevenementen in dergelijke landen in het Midden-Oosten. 'De FIFA is de grote wereldbond en de FIFA heeft besloten om daar te gaan zitten. De FIFA wil geen verantwoording nemen.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
AFCZlatan
Zouden ze ook willen dat het Nederlands elftal een statement maakt door niet naar het WK in Qatar te gaan? Of ligt het dan zogenaamd toch anders?
0 -1
JesperOlsen74
En waar slaapt PSV eigenlijk in Qatar? In tentjes? Die dan door minderjarige Chinese kinderen in 80-urige werkweken aan elkaar genaaid worden, dat dan weer wel.
Daar lees je natuurlijk niks over. De Telegraaf haar bestaan hangt duidelijk af van riool-journalistiek en waar beter om over te schrijven dan over de grootste club? Zonder Ajax, geen Telegraaf. Serieus pauperblaadje.
4 -1
Japievanopdehoe
Je praat dus de fout van Ajax goed met het argument dat iemand anders ook fout zit? Wat is dat dan? Telegraaf is inderdaad een strontkrant, maar dat betekent niet dat ze per definitie ongelijk hebben. Net als dat ons aller Ajax niet per definitie de goede beslissing neemt. En in dit geval kan je een groot voorbeeld stellen door een signaal af te geven naar Qatar. Want hoe het daar gegaan is, is niet oké. Daar valt niet over te discussiëren.
0 0
Toby1900
weetje gap, je kan je ook afvragen of er wel een hotel bestaat die zonder dwangarbeid gebouwd is. Ze suggereren dus dat ze daar voor gekozen hebben, ze hebben gewoon een ander hotel geboekt, that's it.
Waarom zou je als Liverpool sowieso naar zo'n land gaan , alles wat daar de laatste jaren is neergezet...;)
0 0
JesperOlsen74
Ik praat hier niks goed. Als je goed leest zie je dat ik mijn mening over Ajax in Qatar achterwege heb gelaten.
ik geef enkel aan dat het wederom een zeer eenzijdig en gekleurd stukje roddel-journalistiek is van een krant die er al jaren een sport van maakt om negatief over Ajax te berichten.
Nu de resultaten goed zijn, Ajax Europees weer redelijk op de kaart staat, komt het erg ongeloofwaardig over als ze de sportieve prestaties gaan afkraken, dus dan maar een andere stok zoeken om mee te slaan.

Ook PSV is naar Qatar afgereisd, maar daar lees je niks over en juist de Telegraaf lult recht wat krom is door te stellen dat Ajax een voorbeeld had kunnen nemen aan Liverpool. Liverpool speelt in de stadions die ook onder erbarmelijke omstandigheden gebouwd zijn en waarbij slachtoffers zijn gevallen.
Kortom: Geen enkele club zou moeten afreizen naar dat olie-staatje.

Mijn mening over het feit dat Ajax naar Qatar is afgereisd sluit dus naadloos aan op jouw mening.
0 0
RusselWestbrook
En, vervolgens gingen ze in een hotel die zonder dwangarbeid tot stand gekomen was? Haha. Ik kan er naast zitten hoor, maar volgens mij wordt er bijzonder weinig gebouwd in Qatar zonder dwangarbeid.

Dat gezegd hebbende, Ajax had niet naar Qatar moeten gaan. Maar dit is wel een beetje een zwak voorbeeld. Noem dan een ploeg die helemaal niet ging. En die zijn er niet, want de Qatari gooien zwembaden vol geld naar ploegen die daar komen voetballen.
4 0
Jaridebeste
Nou nou poeh poeh, dat is me het statement wel zeg.

Los daarvan, ik had liever gezien dat Ajax niet naar Qatar was afgereisd. Tuurlijk reageren veel individuen hypocriet naar Ajax toe maar het blijft wel dubieus wat mij betreft. Er waren legio plekken waar Ajax ook naartoe had kunnen reizen waar het veel beter gesteld is met de mensenrechten.
1 0
PJK54
Ze zitten er nu dus "mosterd na de maaltijd" we kunnen wel blijven zeiken maar wat schieten we daar nog mee op?? juist niets dus stop er nu maar mee.
0 -1
Van Reenen
En die Teleraaf zeikt maar door. Ja, dat leugenblaadje moet ook dagelijks gevuld worden.
0 0
Ferd
Dus Liverpool heeft problemen om te slapen in een hotel dat door slaven is gebouwd, maar geen probleem om te voetballen in een stadion dat door dezelfde slaven is gebouwd? Dat noem ik geen statement, dat noem ik hypocriet.
5 0
Aeter
En het nieuwe hotel van Liverpool is zeker niet gebouwd door Chinezen voor een hongerloontje? Dat zullen ze vast prediken ja, die zeggen alles zolang ze maar komen. Ik denk dat je anders in een tentenkamp moet verblijven om dit soort zaken te voorkomen. Liverpool doet het slim uiteraard, door publiekelijk dit te stellen, maar zijn geen haar beter. Ze hebben gewoon betere PR, niks meer. En ja het is lucratief voor Ajax, goede voorzieningen en luxe voor de spelers. Dit geneuzel heeft niks met voetbal te maken. Waarom moet Ajax hierin het voorbeeld zetten? Als hij echt zo begaan is de mensenrechten daar dan moet hij dat lekker aankaarten bij de ambassade van Qatar en daar met een bordje van Amnesty rond gaan lopen.
2 -2
Ferd
Waarschijnlijk is het andere hotel niet gebouwd door Chinezen. Er lopen daar weinig Chinezen rond namelijk. Azië is iets groter dan alleen China, dus als je over Aziatische slaven leest houdt dat niet in dat het om Chinezen gaat.

De meeste bouwvakkers in het midden oosten zijn gastarbeiders uit India, Bangladesh en in mindere maten Pakistan. Net als in Azië zelf. Ik woon in Singapore en de voertaal op bouwplaatsen hier is tamil, een belangrijke Indische taal.
4 0
MPAjax
marcel, lekker met zn allen van het geld van ome jan naar het wk in qatar dan praat niemand er meer over
0 0
Ellende
Ben benieuwd of Liverpool wel wel het geld accepteerde. Als ze dat zouden doen is het natuurlijk een leeg en hypocriet statement voor de buhne.
0 0
Schip
Dat bonden als FIFA en in mindere mate Uefa meewerken met dit soort projecten is niet alleen schandalig, maar gewoon crimineel. Maar als je flink aanneemt onder tafel, kun je een Qatar niet meer in de media aanspreken op de arbeidsomstandigheden. En je moet wel goed gek zijn om te geloven dat de FIFA officials enkel vanwege de sportieve uitdaging een WK gaan houden in Qatar.

Maar dat maakt niet dat een club als Ajax wel principes laat zien en zich uitspreekt tegen wantoestanden. Niet alleen gemiste kans. Gewoon een blunder eerste klas.
2 -6
3*stars*3
Lijkt maar geen einde te komen aan dat gejank....
Ajax zit daar en al die mensen die met vingertje wijzen, gaan er nu niets aan veranderen.
Zou juist zwak van Ajax zijn als ze na al dat geschreeuw uit media, hun trip zouden afblazen.
Zal je net zien dat dezelfde schreeuwende journalisten, en kenners over paar jaar in hetzelfde hotel en stadions zitten.

Ieder zijn mening maar zitten ook veel hypocrietjes en papegaaien tussen.
Mensen die er oprecht problemen mee hebben en het al jaren benoemen, heb ik wel respect voor.
2 -2
MarLuuk76
Volgens mij staat er geen enkel gebouw, van groot tot klein. Waar geen uitbuiting aan te pas komt, of nog erger dodelijke ongelukken.
3 -3
ajax4lifebaby
Wat een grap dit... ze sliepen in een ander (ook idioot luxe) hotel en daarmee is alles goed. Waar slaat dit in godsnaam op haha.
2 -1
Simon1
Maar wel het geld pakken.

Niet zeggen hoor...!
1 0
Bky
Correctie, Liverpool is naar een hotel gegaan die het goed verborgen heeft weten te houden dat ze daar mensen hadden uitgebuit en doden waren gevallen.
4 -1
3*stars*3
Zou mij niet verbazen idd...
0 0
Kale
En omdat Ajax vliegt, is de telegraaf zeker ook opeens heel bezorgd over het klimaat, haha.

Wat Liverpool doet, vind ik eigenlijk nog slapper.
2 -4
Godenzoon24
Idd ga dan niet als je de grote jongens uit wil hangen!
1 0
Cupmetgroteoren
Ik moet de eerste persoon of instantie nog tegenkomen die zegt: ik heb een aanbieding van 1 miljoen of x miljoen gekregen om naar Qatar te gaan, maar ik heb geweigerd. Ik moet sowieso de eerste persoon nog tegenkomen die uit principes geld weigert. Ik ken ze niet en zie ze ook niet in de media.

Het is sowieso belabberde onzin om niet naar Qatar te gaan, fake ethiek, maar als er al iemand is die er uit principe niet naartoe is gegaan met een zeer lucratieve aanbieding op zak, of lucratieve baan, dan hoor ik dat graag. Maar het zal akelig stil blijven.
1 -2
Godenzoon24
Jawel op zulke forums! Allemaal internet helden en moraalridders die weten dat ze toch nooit voor zo'n dilemma komen te staan. Die wel hoor pfff!
1 -2
Cupmetgroteoren
Ze weten in die landen precies hoe hypocriet het westen is wanneer je een dollarbiljet voor hun neus houdt. Haphap. De dakar rally zit in die contreien, wk handbal, wielrennen, alle Nederlandse bedrijven, bouwbedrijven, de formule 1, de koning en gezanten, van marwijk, ten cate, van bommel, boskamp, rijkaard, etc., de Nederlandse scheidsrechters, alle Nederlandse journalisten, de Telegraaf, etc. Er heeft nog nooit iemand uit Europa of Nederland uit principe geweigerd ernaartoe te gaan. Is nog nooit gebeurd. De enige roeptoeters die er niet naartoe gaan zijn mensen zonder belangen of een diepe haat tegen moslims. Een johan derksen, en een paar mensen op dit forum en social media. Maar zodra er een dollarbiljet onder hun snufferd wordt gestoken, laten ze huis en haard, en desnoods kinderen, achter en pakken ze het eerste vliegtuig richting Qatar. Dan is er plots niks meer over van hun zogenaamde morele superioriteit. Zo werkt dat.
4 -1
EricAjax1
Voor geld laat je de duivel dansen
1 0
Ajacied33
Amen!
0 0
GvanderK
Heledag Ajax bashen
1 -1
kevinski94
Onze mediapartner heeft weer wat om tegenaan te schoppen hoor!
4 -1