Heitinga en Vos behalen UEFA Pro-licentie

NickOoms, 04-12-2020 om 11:10, 5706 views, KNVB |

Shop officiële Ajax-merchandise op Ajaxshop.nl!

John Heitinga en Dave Vos hebben de UEFA Pro-opleiding succesvol afgerond, zo meldt de KNVB op haar officiële website. Naast de trainers van Ajax hebben ook nog negen andere trainers de licentie bemachtigd. 

De UEFA Pro-licentie is het hoogst haalbare certificaat in Nederland voor een trainer. Heitinga en Vos kunnen per direct hoofdtrainer worden van eerste elftallen van betaald voetbalorganisaties, zowel op nationaal- als internationaal niveau.

Naast de trainers van Ajax hebben ook Kristof Aelbrecht, Rick Kruys, Rogier Meijer, Rob Penders, Aleksandar Rankovic, Paul Simonis, Jessica Torny en Willem Weijs de opleiding afgerond. Saillant detail is dat Rankovic en Hofland onlangs zijn ontslagen als coach van ADO Den Haag en Fortuna Sittard. Torny is na Vera Pauw, Hesterine de Reus en Sarina Wiegman de vierde vrouw die de UEFA Pro-licentie heeft behaald. 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Nabil
En Pastoor Dirk Kuyt is blijven zitten.
0 0
Afca85meer
Als ze maar niet aan denken hem ooit voor de groep te zetten.
1 -1
OdjePils
Dat hoop ik ook niet. Domste trainer van Ajax.
1 -1
Web
Mijn eerste gevoel is daar ook niet goed bij Heitinga
Maar je kan niet zeggen dat ze het individueel niet goed doen
Gravenberch en Dest als voorbeelden
Jong al klaar voor het eerste team
En laat het daar nu net omgaan

Opleiden voor het eerste
0 -1
Ozymandias
Heitinga doet het goed als jeugdtrainer. De talenten ontwikkeling zich individueel goed onder zijn leiding en de enige periode waarin ze voetbal speelde wat niet binnen de Ajax School pastte was toen Botman centraal achterin speelde (in het eerste seizoen van Heitinga als trainer van de o19) die bij een beetje druk direct de lange bal gaf omdat hij de rust dan niet kon bewaren. Heitinga kreeg toen veel kritiek omdat de o19 te vaak de lange bal speelde maar in de wedstrijden waarin Botman niet meespeelde gaven de verdedigers van de o19 zelden een lange bal. Ook in de seizoenen daarna speelde de verdedigers o19 niet opvallend vaak de lange bal (niet vaker dan te verwachten is van een jonge talentvolle verdediger van Ajax).

Of Heitinga ooit een goede hoofdtrainer voor Ajax te zijn is volgens mij voor ons niet te beoordelen. De rol van hoofdtrainer is totaal anders dan die van jeugdtrainer. De rol van een jeugdtrainer is namelijk gericht op de ontwikkeling van het individu in plaats van het team terwijl de rol van een hoofdtrainer juist primair gericht is op de ontwikkeling van het team. De prestaties van Heitinga als jeugdtrainer geven dus geen goed beeld over zijn potentieel als hoofdtrainer. Ik denk dat als hij ooit trainer van Jong Ajax wordt dat een beter beeld daarvan zal geven aangezien daar het teamprocess belangrijker wordt dan in de jeugdopleiding.
0 -1
geDaante
Als je met de -19 in de Youth League allerlei middelmaat uit Jong Ajax terughaalt om wedstrijdjes te winnen, en je echte, jongere talenten thuis of op de bank laat, en voor wie die extra weerstand juist belangrijk is, dan ben je niet bezig met individueel opleiden, maar met teamwinst.

Het voetbal onder Heitinga, los van een enkel open potje hier en daar, is saai, standaard, relatief veel hoge ballen (ook zonder Botman), veel voorzetten, veel tactiek, veel minder combinatiespel, degelijker in plaats van frivoler, etc.

Sinds exit Jonk is het jeugdvoetbal in de bovenbouw vele malen minder en saai. Waar ik genoot van het spel onder Jonk, kijk ik sindsdien met verveling en toch steeds een beetje hoop dat het toch gaat draaien naar wedstrijdjes, maar kan het echt niet meer opbrengen. Ik probeer het steeds nog eens een kwartiertje, of zet het aan tijdens het werk, maar het is werkelijk geen zak aan.
0 -2
BRAMHOUTEN
Je overdrijft zo gruwelijk. Is best wel eng hoe jij jonk adoreert. Jonk kan in jouw ogen niks fout doen, als hij zo'n goede trainer is, waarom zit hij nog steeds in Volendam en zit hij niet bij een topclub? Ziet de hele voetbal wereld het verkeerd en alleen gedaante het goed? Waarom blijf jij eigenlijk nog supporter van Ajax, het voetbal is niet om aan te gluren en niks deugt aan deze club. Waarom blijf je jezelf pijnigen en wordt gewoon supporter van een andere club die wel aan jouw verwachtingen voldoet
0 0
Ozymandias
We zijn het duidelijk niet eens over de speelstijl van de jeugdelftallen onder Heitinga maar ik vind dat je sowieso overdreven veel waarde lijkt te hechten aan de speelstijl van jeugdelftallen. Het gaat puur en alleen om de individuele ontwikkeling van de (grootste) talenten en de (grootste) talenten ontwikkelen zich over de gehele breedte gezien (technisch en tactisch) bijna allemaal goed of geweldig onder leiding van Heitinga. Het enige grote talent wiens ontwikkeling onder leiding van Heitinga tegen is gevallen is Llansana. Daar tegenover staat de goede/geweldige ontwikkeling van onder andere Dest, Jurriën, Brobbey, Gravenberch, Taylor, Regeer, etc.. Puur en alleen naar de ontwikkeling van de talenten onder zijn leiding gekeken (want dat is het enige wat van belang is) doet Heitinga voor weinig jeugdtrainers die deze eeuw bij Ajax actief zijn geweest onder.

Het is belachelijk om de huidige bovenbouw te vergelijken met die onder Jonk. Onder Jonk waren de topspelers in de bovenbouw gemiddeld meer dan één jaar ouder dan de laatste jaren het geval is. Natuurlijk was het spel toen veel beter. De spelers waren veel beter omdat ze verder in hun ontwikkeling waren (omdat ze een stuk ouder waren).
0 0
Web
Alleen Jonk bestaat voor jou
Elke post komt de naam Jonk in voor, hoe krijg je het voor elkaar
En dan nog zeggen dat je geen obsessie van Jonk hebt
Een dubbele obsessie zal je bedoelen

Gravenberch is toch maar heel goed geworden zonder Jonk, of trek je dit ook alweer in twijfel?
0 -2