Ten Hag legt speciale rollen Blind en Kudus uit

ThijsZwagerman, 21-10-2020 om 20:50, 5453 views, SBS 6 |

Shop nu jouw Ajax-kersttrui!

Ajax-trainer Erik ten Hag is voorafgaand aan het treffen met Liverpool ingegaan op zijn verrassende opstelling. Volgens Ten Hag speelt Daley Blind kort voor de verdediging en zal Mohammed Kudus woensdagavond als valse spits spelen. 

In gesprek met SBS 6 gaat Ten Hag allereerst in op de rol van Blind. ‘Blind heeft een centrale rol. Soms speelt hij achterin en soms speelt hij op het middenveld. Verdedigend is dat afhankelijk van de positie van Firmino. Opbouwend en aanvallend moet hij juist in de rug van Firmino gaan spelen en zal hij soms ook moeten uitzakken’, legt de Ajax-trainer uit. 

Vervolgens zoomt Ten Hag in op wat hij tegen Liverpool van Kudus verwacht. ‘Kudus heeft ook een centrale rol en zal tussen de aanval en het middenveld in moeten spelen. Hij moet twijfel brengen. Hij zal in de rug van hun laatste middenvelder spelen, maar ook weer niet tegen het verdedigende centrum van Liverpool aan. Daar moet hij middels loopacties gaan komen. Daarin zal hij moeten roteren met Neres en Tadić.’

Volgens Ten Hag zal Ajax tegen Liverpool, waar mogelijk, hoog op het veld druk willen zetten om de Liverpool-defensie zo tot fouten te dwingen. ‘De laatste linie van Liverpool is aan veel veranderingen onderhevig en voetballend maken ze daar weleens fouten. We zullen hen daar dus onder druk moeten zetten. Wij zullen indien mogelijk heel hoog drukzetten. Dat betekent dat je achterin soms één op één komt te staan, maar dan moeten we wel een slot op de deur hebben. Dat hebben we zo, met deze opstelling, proberen te creëren.’

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
BillSplate
Goede opstelling. Mag ook wel eens gezegd worden. Jammer dat Neres en Tagliafico nog uit vorm zijn. Neres mist overduidelijk ritme. Mazraoui te vaak te makkelijk denkend vandaag met als gevolg balverlies met zeeën van ruimte achter zich en Schuurs die echt moeite op dit niveau heeft.
2 0
Ozymandias
Ik hoop enorm dat Ajax met Martínez op '4', Blind op '6' en Kudus op '9' blijft spelen. Ik denk dat een opstelling met Onana; Mazraoui, Schuurs, Martínez, Tagliafico; Klaassen, Blind, Gravenberch; Antony, Kudus en Tadić een enorm hoog plafon heeft.
0 0
OntlastendeMiddenvelder
Deels met je eens. Vind je alleen niet dat er in jouw opstelling te weinig creativiteit van het middenveld zou komen? Ik zie daar liever Kudus spelen. Heb hem daar ook liever in wedstrijden waarin de tegenstander flink druk zet. Kudus kan dan een soort Frenkie de Jong-rol hebben en ontzettend belangrijk zijn in de opbouw. Al die voordelen mis je als hij in de spits staat.
0 0
Ozymandias
Ik vind Blind de Ajacied met het meest creativiteit in zijn passing en met Kudus als valse spits zal hij ook creativiteit aan het middenveld toevoegen. Ik vond dat Ajax zich gisteren goed onder druk van Liverpool uit kon voetballen en vooral Blind (zijn lange pass was gisteren slecht maar zijn korte passing was fantastisch) en Klaassen waren daar erg belangrijk in. Met Martínez centraal achterin krijgt die ook meer tijd om van zijn goede inspeel- en crosspass gebruik te maken (iets wat hij als middenvelder nauwelijks doet doordat hij als middenvelder teveel tijd nodig heeft om zo'n pass te geven). Verder begint Schuurs ook steeds meer gebruik te maken van zijn grote opbouwende vermogen. Namate hij meer zelfvertrouwen opdoet zal Schuurs zich ontwikkelen tot één van de belangrijkste opbouwers van Ajax (zijn inspeel- en crosspass doen bijna niet onder voor die van Blind maar hij mist denk ik nog het vertrouwen om daar vaker gebruik van te maken). In wedstrijden waarin Ajax het alsnog opbouwend moeilijk heeft kan Kudus zich laten inzakken om de opbouw te ondersteunen. Zoals Messi dat onder Guardiola als spits ook deed.
0 0
Lazell
Speelde echt als een veldheer die Blind, had ik niet verwacht zeg. En speelden we nou een tijdje 433 met een 6? Dat ik dat nog mag meemaken onder TH.
0 0
Ozymandias
Ajax speelde bijna de gehele wedstrijd in een 4-3-3 systeem met een '6'. Hopelijk houdt Ten Hag daaraan vast. Met Taylor heeft Ajax een redelijke back-up voor Blind op '6'.
0 0
Bapinho
Nou ik hoop vanavond op ti ta tovenaar en niet ti ta tuinkabouter
lets go Ajax en hoop dat deze tactiek werkt!!! Knallen vanavond boys
0 0
Juichtoon
Ozymandias voorspelde het al ...
1 0