Telegraaf: 'Talenten Ajax een prooi voor aasgieren'

BartVeenstra, 12-06-2020 om 07:35, 24810 views, De Telegraaf |

Shop officiële Ajax-merchandise op Ajaxshop.nl!

In navolging van deze website schrijft nu ook De Telegraaf over een aantal talenten dat Ajax mogelijk via de zijdeur zal verlaten. De krant schrijft dat er diverse redenen te noemen zijn waarom Brian Brobbey, Sontje Hansen, Kenneth Taylor, Naci Ünüvar, Anass Salah-Eddine en Jurriën en Quinten Timber vroegtijdig bij Ajax kunnen vertrekken.

Een van die redenen is dat de selectie van trainer Erik ten Hag met 28 spelers overvol is. Zodoende is er niet alleen de kans dat er amper speeltijd is voor de talenten, maar mogelijk is er niet eens de kans om vast mee te trainen. Naast Jurriën Timber lijkt alleen Brobbey aanspraak te maken op een plek in de eerste selectie. Het zorgt ervoor dat de contractonderhandelingen moeizaam verlopen. De zeven genoemde spelers hebben, op Ünüvar (2022) na, nog een contract voor één seizoen en een eerste aanbieding over een nieuwe, langdurige verbintenis hebben zij naast zich neergelegd of beantwoord met een tegenvoorstel. 'En dus zijn zij een aantrekkelijke prooi voor de rondcirkelende aasgieren.'

In het verleden liet directeur voetbalzaken Marc Overmars Donny van de Beek en Abdelhak Nouri op hun zestiende een contract voor maximaal drie jaar tekenen, waarna dat contract door middel van een clausule op hun achttiende automatisch een nieuwe verbintenis voor vijf jaar werd. Dat deze tactiek niet is gebruikt voor bovengenoemde talenten lijkt volgens De Telegraaf vooral ingegeven door de weinig beschikbare plaatsen in de eerste selectie. 'Én het feit dat de lat door de Europese ambities van Ajax een stuk hoger is komen te liggen.'

Zo zal Ajax bij een vertrek van bijvoorbeeld Donny van de Beek of Nicolás Tagliafico de transfermarkt op gaan. En zo is het bij meer spelers die mogelijk vertrekken. Ten Hag denkt dat het voor sommige talenten, op Gravenberch, Jurriën Timber en wellicht Brobbey na, goed is om elders een tussenstap te maken. 'Het aanbod van Overmars is (logischerwijs) dan ook lager dan de spelers hoopten en dan de indicaties die zij van de geïnteresseerde Europese grootmachten krijgen.'

Naast het financiële aspect is het voor de spelers wellicht nog belangrijker dat er onbegrip is over de spelers die de doorstroming van de jongeren blokkeren. De Telegraaf schrijft daarover het volgende: 'Het zal voor de jongelingen moeilijk zijn te verteren dat Lisandro Magallan, Kik Pierie, Razvan Marin en de andere Braziliaanse aanwinst Giovanni in elk geval in de voorbereiding wel een (trainings)kans lijken te krijgen, terwijl Carel Eiting, Noa Lang en Jurgen Ekkelenkamp volop kansen hebben gehad, maar die nog niet pakten.'

De krant concludeert tot slot dat Overmars in een spagaat zit. De Telegraaf adviseert de directeur voetbalzaken om de bezem eens goed door de selectie te halen. Mogelijk zorgt het verlengen van de contracten van de zeven talenten en het verhuren van deze talenten aan een goede Eredivisionist voor een win-winsituatie. 'Het alternatief is tot het laatste moment door pokeren, hopen dat de talenten alsnog akkoord gaan met de gedane aanbieding of ze – in het ergste geval – maar laten vertrekken. En bidden dat ze na een mislukt avontuur in het buitenland niet via een omweg bij de concurrentie in Nederland terechtkomen.'

Wil jij rondlopen in het gloednieuwe uittenue van Ajax? Bestel hem dan hier!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Ar
Magallan kan je zo bij het grof vuil zetten. Desnoods contract afkopen en transfervrij laten gaan.
Pierie is niet beter gebleken op de positie links achterin dan Eitingh en Botman. Verhuren is een optie, met verlies verkopen ook.
Lang en Marin moeten maar even de kans krijgen te strijden voor het plekje van Ziyech, maar ik ben bang dat ze allebei minder zijn dan Tadic of Promes op 10. En dat ook Ekkelenkamp daar een serieuze optie kan worden. En dan noem ik Unuvar bewust nog even niet, maar anders gezegd: ik denk dat beiden het niet gaan redden, maar wel prima spelers zijn voor veel andere eredivisieclubs.
Achterin zal er iets moeten gebeuren, want met Veltman, Schuurs, Timber, Alvarez heb je er 4 voor 1 positie. Nu kunnen Alvarez en Schuurs ook nog in een rol voor het centrale duo, wat een uitkomst kan zijn in Europese wedstrijden en eventueel een enkele topper, maar dan nog.
Voorin is de vraag hoe zeer je Traoré en Brobbey de kans wil geven. Ga je uit van Tadic als spits, en Huntelaar net bijgetekend als reserve, dan liggen hun kansen in Jong Ajax of bij verhuur.
Verder hebben we ook nog Danilo en Bande rondlopen. Wat doen we daarmee? In Danilo heb ik wel geloof, omdat hij mij de juiste mindset lijkt te hebben om te willen slagen en we voor hem Nunnely hebben laten gaan, die toch behoort tot de betere rechtsbuitens van Nl. Danilo kan denk ik bij bijna elke eredivisieclub mee in de basis.
Maar goed, kortom: het wordt spannend en een razende onderlinge competitie.
0 0
AlexIbarra
Ligt het nou aan mij of is top KKD voor de meeste van deze jongens een meer dan prima niveau om nog een jaartje door te groeien?

Lekker stabiel presteren met Jong, misschien een paar bekerpotjes ruiken aan het eerste en wat minuten pakken of bij blessures misschien een paar basisplaatsen. Mocht er één een extreem stormachtige ontwikkeling doormaken dan is er altijd kans op meer.

Wie op z'n 17e meetraint met Ajax 1 en betaald voetbal speelt met Jong, zit volgens mij in een prima traject.
1 0
X-RaY
Telegraaf: 'Talenten Ajax een prooi voor aasgieren'

Vertel is wat nieuws. 'De Telegraaf' de krant voor slapend Nederland...
0 -1
jaribombari
Geen idee of een jongen als Taylor al verder is dan Marin. Lijkt me sterk. Toch zie ik dan 20x liever een jongen als Taylor op de bank zitten en invallen dan een jongen als Marin.
1 0
Ajaxbrl
Ik zeg een bezem door de selectie en weer een elftal neerzetten met zeer goede ervaren spelers en buitencategorie toptalenten!
3 0
EKS
Dat zou ik ook dolgraag zien, maar het beleid is nu om elk jaar Champions League te moeten spelen.
Af en toe een tussenjaar zonder veel druk, zoals voorheen nog wel eens kon, dat zit er nu niet meer in.

Dan wordt het al lastiger, want wie van al die toptalenten liet nu afgelopen seizoen een constant hoog niveau zien bij Jong om dat vertrouwen af te dwingen. Je ziet het bv aan Lang, Gravenberch en Dest hoe lastig die het hadden. De kans is dat ze door zullen groeien maar in het begin kosten die talenten punten in de grote wedstrijden.
0 0
Babangida83
Dan is prima dat dat het beleid is, (hoewel ik zelf denk dat bouwen met een tussenjaar realistischer is, zoals destijds onder Keizer.) Maar heb dan ook een duidelijk plan hoe je de jeugd naar het eerste brengt. Dat is er blijkbaar niet meer. Daarnaast zit er wel degelijk wat middelmaat op de bank nu. Iets wat we niet meer zouden doen. En Magallan, Alvarez en Marin gaan je ook in de CL echt niet redden.
0 0
GvanAchteren
Alleen de echte toptalenten kunnen zonder het niveau van Ajax 1 teveel te verlagen meteen de stap naar het eerste maken. Ik denk nu aan Unuvar (op termijn) en Brobbey. Daarom moet in het ontwikkelproces een extra stap worden ingelast. Een of twee jaar rijpen bij clubs als Heerenveen, Willem II, PEC of Sparta. Misschien ook buitenland. Dan kan beter beoordeeld worden of de Gravenberchs, Ekkelenkamps, Eitings, Langs het niveau aankunnen. Toen Ronald de Boer, Daley Blind, Jan Vertonghen terugkwamen toen stonden ze er ook meteen.
1 0
DarkChild
Het een hoeft het anders niet uit te sluiten. Er zijn genoeg teams die een mix hebben van jonkies met daar omheen een paar ervaren spelers met toegevoegde waarde die die jonkies weer op sleeptouw nemen. Volgens mij was dat ook altijd het idee. En sowieso de enige manier voor een club als Ajax om een eigen identiteit te houden én te presteren. De kopen-kopen-kopen strategie is voor ons niet vol te houden, zo diep zijn de zakken namelijk ook weer niet.
0 0
Ajaxbrl
Het is een terugkerend fenomeen : 1995 succes met een goede mix, 1998 kopen we ons rot en in 2000 zijn we naar de klote. 2004 succes met goede mix 2007-2008 kopen we ons rot en 2010 zijn we al 6jaar geen kampioen. En nu zie je weer het zelfde gebeuren 2017-2019 succes, 2019-2020 kopen we ons rot en waarschijnlijk over een paar jaar zijn we weer terug bij af..
0 0
Benleiden
Gemiddeld lekker voor een miljoen of vijf per stuk verkopen. Van deze groep talenten haalt toch niet iedereen een hoog niveau bij Ajax, want anders hadden ze nu al véél meer gespeeld.

We moeten onze oren niet laten hangen naar een paar talenten die denken dat ze de hele wereld zijn. Desalniettemin heeft de technische afdeling bij Ajax het afgelopen jaar keihard gefaald mbt aankopen. Jammer alleen dat talenten dit nu als excuus gaan gebruiken om een hoger salaris eruit te slepen of een mooie move kunnen maken.
0 -3
geDaante
Tsja, gevolg van absoluut wanbeleid. De talenten hebben gelijk, Ajax verkiest weer kopen boven eigen jeugd, en dan hebben ze ook nog eens geen oog voor aankopen en talent, waardoor je met allemaal pure dure middelmaat en minder zit, en types die niet eens bij Ajax passen, in sommige gevallen in werkelijk niks.

Hoe krijg je het in godsnaam voor elkaar? Cruijff is weg en meteen is de organisatiestructuur weer terug bij af met één almachtige technische man (zeg maar gedag tegen een lange termijnvisie en beleid) en is het van jeugd voorop naar een koopclub gegaan. Want wat je nu ziet is precies dezelfde mentaliteit als bij een koopclub; paniekerig aankopen doen omdat die er zogenaamd meteen staan en zekerheid bieden het niveau vast te houden. Met Pierie, Magallan, Kristensen, Orejuela, Marin, Bandé, Alvarez, etc. houd je echt niet het niveau vast, verzwak je je selectie enorm, plus ze zitten talenten in de weg, met de huidige situatie als gevolg.

Wat Ajax dus fout doet is ineens weer de misvatting hebben dat aankopen meer zekerheid bieden, en er sneller of meteen staan, en dat terwijl veel aankopen het totaal niet gered hebben, er nooit zijn komen te staan. Maar die wel de kans hebben gekregen. Dat vertrouwen en die kansen had je dan net zo goed aan een vele malen goedkopere, en betere jeugdspeler kunnen geven, en zeker aan een toptalent, die snel aanhaakt, of meteen aanhaakt, want we zijn vaak genoeg verrast hoe een talent er ineens zomaar staat.

En daarbij is het aankoopbeleid zwaar ondermaats, gewoon slecht. Meermaals zijn aankopen op de bank beland, en ironisch genoeg snel ingehaald door een jeugdspeler, of met maar een paar speelminuten of wedstrijdjes weer met verlies doorverkocht. Waarop is dan gebaseerd dat weer nieuwe aankopen beter zijn en er sneller zullen staan dan eigen jeugd?

Dat Dani de Wit en Ekkelenkamp er niet stonden of genoeg brachten mag geen graadmeter zijn, dat zijn ook geen echte Ajax-middenvelders en zijn niet goed genoeg. Had Gravenberch een vaste plek in de selectie gegund ten koste van Marin, en je had al die vele miljoenen niet hoeven wegsmijten, en Gravenberch had zich doorontwikkeld en nu een vaste waarde geweest. Had Timber de kans gegeven in plaats van de vele miljoenen kostende Alvarez. Had Taylor er veel bij gehaald voor achter Van de Beek, om diens rol langzaamaan over te nemen. Had Huntelaar weggedaan, om Brobbey er vast bij te halen. Had Lang gehouden en geen Babel. Had Ünuvar er meer bijgehaald en minuten gegeven, als linksbuiten of linkshalf.
Etc., etc.

En nu lees je dat Ajax bij vertrek van Huntelaar een nieuwe spits wil kopen? Als dat waar is, is het nog erger gesteld dan ik al dacht. Met Tadic, Traoré en Brobbey, heb je verschillende type spitsen. Met ook Neres heb je eventueel nog een ander type, en allemaal hebben ze kwaliteit genoeg. Dat geld zou je dan dus bijvoorbeeld al veel beter kunnen steken in een heel erg goed, technische creatieve aanvallende middenvelder, daar Ünuvar nog even te gaan heeft om er 50 wedstrijden per jaar te staan.
7 -5
MosesD
Je overdrijft, Daan. Als Dest en Nico gaan zijn er veel kansen voor Timber en op links voor Edine en Castillo. Ook Botman zal zn kansen krijgen. Op het middenveld (er vanuit gaande dat van de Beek vertrekt) hebben o.a. Jensen en Ekkelenkamp de kans op zich in de basis te spelen. Ten Hag is ook fan van Eiting, dus als ze met een 6 gaan spelen heeft die ook alle kans. Ik ben het met je eens dat de selectie wel opgeschoond dient te worden en dat het nu weleens klaar is met de miskopen. Kijk je weet nog 100% zeker op een speler gaat slagen, wel of een speler het Ajax DNA heeft. Magallan heeft dan 0,0. Bandé, Kristensen en vermoedelijk ook Alvarez idem dito. Marin is verkeerd gebruikt, maar ook dat heb ik grote twijfels bij. Als je die kan verkopen, meteen doen ook. Voorin hoeft er absoluut niks bij. Maar als gezegd, eerst maar eens een boel verkopen en de scouting opschonen.
1 -1
ajaxxcied4life
Dat vond ik inderdaad ook raar om te lezen, dus dat bij een vertrek van the hunter er een centrumspits bijkomt. Totaal mesjogge als je het mij vraagt.
2 0
DonQ
Ik kan me enigszins wel in je standpunten herkennen, maar het is echt nog te vroeg om te stellen dat de aanstormende talenten geen kans gaan krijgen. Dat wordt nu allemaal wel breed uitgemeten in met name de Telegraaf, maar we hebben gezien met Gravenberch dat je dat met een korreltje zout moet nemen. Zeker dat gerucht over een nieuwe spits lijkt me wel heel onwaarschijnlijk.

Verder is het achteraf natuurlijk altijd makkelijk praten. Een Timber heeft zich pas dit seizoen echt goed doorontwikkeld als CV en we hebben ook Schuurs nog die regelmatig kansen heeft gehad en het goed deed in de voorbereiding. Ik begrijp wel dat je aan het begin van het seizoen een extra cv in Alvarez haalt voor een gezonde concurrentiestrijd met Schuurs. Je kan wel vraagtekens zetten bij de manier waarop Alvarez door Ten Hag werd gebruikt, al is dat een andere discussie.

Babel halen en Lang verhuren was wel een regelrechte blunder natuurlijk. Gravenberch was zeker nog niet klaar voor een vaste basisplek. Hij speelt nog teveel in 1 tempo en zijn omschakeling en het drukzetten is ook nog ondermaats. Toch heeft hij al flink wat minuten gemaakt dit seizoen en kan hij volgend seizoen een gooi doen naar de basis.
2 -1
geDaante
Jehaalt Schuurs én Alvarez, en wiekomt er te spelen? De eerder alafgeschreven Veltman. Je haalt Marin, voor een positie waarop hij niet past, en kwalitatief ondermaats. Gevolg: Alvarez op het middenveld, een totale aanfluiting en totaal haaks op hoeSchöne datinvulde. Twee spelers gehaald voorfe verdefiging op het middenveld, en de enige aangekochte middenvelder,ook weer voor vele miljoenen, speelt niet, kan weer weg. Dat is echt ronduit slecht doorselecteren en een selectie samenstellen. Zit geen enkel idee achter. Bij veel aankopen zagen leken alsik albinnen eenminuut tot een halve wedstrijd al dat hetniks was, dus het is niet alleen achteraf praten. Vergeet ook niet dat jeugd soms juist verder us dan ze zijn, en nieuwe prikkels en uitdaging hun ontwikkeling verder kan versnellen.
3 -2
DrFootball
Kan ver met je meegaan. Bij elke club komen miskopen voor. Echter wat ik niet begrijp is dat Overmars akkoord gaat met het halen van spelers op voorspraak van Ten Hag; Labyad en Marin. Dan nog de enorme sloot aan spelers die in de jeugd werden aangetrokken, maar waar niemand het 1e heeft gehaald. Nu Mendez ook weer. Die heb ik buiten een aardige trap nog niet zo heel veel goeds zien doen. Johnsen die het niet gaat redden, Kuhn die ook weinig toevoegt etc.

De scouts die Alvarez live hebben gezien hadden, die hebben zitten slapen. Het is je werk. De gemiddelde supporter kon al heel snel zien dat deze jongen nooit zou functioneren bij Ajax. Zowel in de verdediging niet als op het middenveld. Pierie idem dito. Dat geeft mij wel te denken over eventuele nieuwe en toekomstige aankopen.

Gelukkig voldoen Martinez en Promes wel en zijn er meer spelers aangetrokken die wel functioneerden. Echter het percentage miskopen is nog steeds aanzienlijk. Voornamelijk in de jeugdopleiding gaat dit richting de 100%. Degene die daarvoor spelers scout zou ik eens vervangen door iemand met een beter track record in jeugd-scouting. Het percentage miskopen bij het 1e elftal moet ook omlaag. En dat kan ook denk ik als je de Alvarezzen van deze wereld niet scout.

Persoonlijk ben ik heel nieuwsgierig naar de processen binnen de scouting. Hoe loopt dat, wie doet wat, welke mensen nemen de beslissing. Wat gaat er goed en wat niet? Wordt er geëvalueerd? Wat wordt er gedaan om dergelijke miskopen te voorkomen? Etc? Vanuit bedrijfseconomisch oogpunt is het enorm van belang om de % miskopen terug te brengen. Een verbetering van 10% zou je al miljoenen kunnen opleveren op jaarbasis. Daarbij moet er veel beter worden gekeken naar wat er in de eigen jeugd rondloopt en op welke termijn deze jongens het 1e kunnen halen. Als die inschatting bij Gravenberch beter was gemaakt, dan was Marin nooit gehaald.

Uiteindelijk zie je nu dat Gravenberch Marin voorbij is in de hiërarchie. Hetzelfde lijkt te zijn gebeurt met J. Timber die Schuurs en Alvarez voorbij is. Ekkelenkamp vind ik overigens met een talent. Er zijn maar weinig middenvelders die zoveel en makkelijk scoren. Hij had een paar wedstrijden op een rij de kans moeten krijgen.

Daarnaast denk ik dat de media de zoektocht naar een aanvaller verkeerd hebben begrepen. Ajax zoekt mijns inziens een middenvelder die over een aantal eigenschappen beschikt die Ziyech ook heeft. Nog een aanvaller zou namelijk compleet idioot zijn. Ik neem aan dat de RvC dan ook zal zeggen "is dit een grap?'
1 -1
geDaante
Miskopen kunnen inderdaad gebeuren, maar je hebt een miskoop en een miskoop. Waar ik mee wil zeggen dat een speler toch ongeschikt kan blijken doordat zijn handelingssnelheid toch net te wensen overlaat, of niet kan aarden.
Dat kan gebeuren.

Maar wat niet mag gebeuren, is dat een speler voor vele miljoenen gehaald wordt, en qua type en individuele kwaliteiten totaal niet past. Wat voor gedachtegang zit er dan achter de aankoop van zo'n speler? Precies, geen enkele, en dat is totaal onacceptabel. Het lijkt inderdaad soms wat DarkChild schrijft, dat ze bevriende zaakwaarnemers matsen en spekken door spelers van hen te kopen. Dus ten koste van Ajax, bevriende zaakwaarnemers spekken, om zo bijvoorbeeld de band goed te houden ofzo, iets anders kan ik er niet van maken. Of Overmars snapt er gewoon werkelijk niks van, wat ik wel geloof, daar de aankopen vanaf day one al slecht waren, samen met De Boer. Hij gaf De Boer naar eigen zeggen ook gewoon zijn zin. En dat terwijl er net was afgesproken dat alles met het TH te bespreken, die was net geïnstalleerd...

Ik heb het idee dat er weinig naar de scouting geluisterd wordt. Dat vooral die Veldmate, die door Overmars bij Ajax is gehaald, en Ten Hag spelers aandragen, en dat Overmars die dan gewoon binnenhaalt, zonder zelf kritisch te kijken.

De scouting voor de jeugd vind ik bijvoorbeeld beter, ook al hebben de meesten het niet gered. Ze lijken qua type wel beter te matchen.
2 -2
DarkChild
Wat op het gebied van scouting iig niet klopt is het beeld dat scouts spelers aandragen en bij genoeg positieve rapporten er dan tot aankoop wordt overgegaan. Er is maar 1 persoon die beslist, en dat is Overmars. Van veel van de aankopen van de laatste jaren zijn niet eens scoutingsrapporten gemaakt. Daarnaast heb je de lijntjes met bevriende spelersmakelaars. Ik noem een Essel Sports van Lerby.

Overigens werkt dit bij het gros van de clubs zo, maar je zou hopen dat Ajax om een verschil te kunnen maken het aankoopbeleid anders zou inrichten.
We zijn budgettair immers een dreumes vergeleken met de uitgesproken ambitie. Je moet het dus slimmer en beter aanpakken.
Met de huidige poppetjes en machtsverhoudingen is dat een utopie.
0 0
Ozymandias
Veel van de spelers die jij noemde waren een jaar geleden nog niet klaar voor een vaste plaats bij de wedstrijdselectie van het eerste. Er waren dus zeker aankopen nodig om het gat richten die spelers te overbruggen. Twee van deze aankopen (Marin en Álvarez) zijn duidelijk (nog) niet geslaagd maar je kan moeilijk beweren dat ze de ontwikkeling van andere talenten in de weg hebben gestaan. Het omgekeerde is zelfs waar. Het feit dat ze (nog) niet zijn geslaagd heeft het juist mogelijk gemaakt dat bepaalde talenten meer speeltijd hebben gekregen. De enige fout die Overmars heeft gemaakt wat betreft de doorstroming van talenten is het feit dat hij Babel heeft gehuurd in plaats van Lang het vertrouwen heeft gegeven.

Deze zomer zijn bepaalde talenten wel klaar voor een vaste plaats bij de wedstrijdselectie van het eerste en nu is het dus de vraag of Overmars het risico durft te nemen om op de ontwikkeling van die talenten te vertrouwen en een bezem door de selectie durft te halen om ruimte te maken voor die talenten. Als hij dat niet durft is Ajax de verkeerde weg in geslagen maar momenteel is daar nog niets nuttigs over te schrijven. We zullen moeten afwachten wat voor een keuze's Overmars gaat maken maar ik vind dat zolang er behalve Ziyech niet meerdere basisspelers vertrekken er geen enkele aankoop nodig is. De enige basisspeler die waarschijnlijk vertrekt waarvan ik vind dat hij zeker door een aankoop moet worden vervangen is Vd Beek. De rest zou Ajax in principe intern op kunnen vangen.
2 0
geDaante
Kan zijn, maar ze waren al wel beter geweest dan wat er voor vele, vele miljoenen aangekocht is. En het is maar de vraag of talenten er nog niet klaar voor zijn, ik denk dat veel van hen versneld ontwikkelen als ze vast bij het eerste komen te trainen en een volledige voorbereiding meedoen. Dat prikkelt hen, en ze moeten aanhaken aan een sneller tempo.

Het meest nadelige wat je als een opleidingsclub kan hebben, is een grote selectie met heel veel middelmaat, die jeugd in de weg zit. En dat is precies de situatie waarin Ajax nu zit.

Waarom kan je moeilijk beweren dat Marin en Alvarez de ontwikkeling van talenten in de weg hebben gestaan? Hun plek in de selectie had ingenomen kunnen worden door jeugdspelers.

Niet geslaagd, dus meer speeltijd voor jeugd. Haha ja, maar kom op, had ze niet gehaald voor vele, vele miljoenen, en die jeugd had nog meer gespeeld, vanaf het begin, en waren dan nu ook verder geweest. Je had ook een signaal naar je jeugd afgegeven, en je had heel veel geld bespaart, dat je had kunnen besteden aan één of twee échte versterkingen.

Ik ben ook heel benieuwd naar de keuzes van Overmars, maar heb daar helemaal geen fiducie meer in, na al die jaren. In mijn ogen heeft hij die skills gewoon niet, dat inzicht. Het is een onderhandelaar, een zakenmannetje, geen man met visie en inzicht aangaande talentherkenning.

Taylor lijkt mij een prima vervanger voor Van de Beek. Als er een aankoop wordt gedaan, zie ik het liefst een erg goede, technische creatieve man voor op het middenveld, waarachter Ünuvar zich kan doorontwikkelen. Zodra Ünuvar er klaar voor is, is het ook tijd voor die aankoop om weer een stap te maken. Je hebt nu Neres en Antony als rechtsbuitens, en dus moet je nu sowieso die creativiteit vanuit het middenveld hebben, kan je niet meer aankomen met een loper.

Ik denk dat Overmars weinig te maken heeft met Lang, ik denk dat Ten Hag zijn gedrag en houding niet kon hebben, en dat als ondermijnend voor het teamgevoel zag, en aangedrongen heeft hem te verhuren. Ten Hag is een erg degelijk type, Lang staat daar met zijn houding en gedrag wat ver van af.
0 -1
Dennis129
Slap gelul. Dat er aankopen gedaan werden na de verkoop van De Jong, De Ligt en Schone was volkomen logisch. Er zijn alleen met Marin en Alvarez slechte aankopen gedaan. Dat is weer een heel ander verhaal.
6 -2
geDaante
Ik wijdt aan wat jij zegt letterlijk meerdere alinea's. Als je koopt, moet het zeer gericht zijn, en moet daar een heelgoed idee achter zitten, en geen gokjes, of een speler halen omdat ie tegen jou een keer goed speelde, of omdat een trainer (passant) hem per se wil. Of omdat ie lijkt re voldoen aan een of een enkel aspect, en niet naarverderevereisten kijken. Etc.

Timber was natuurlijk al een veelbetere optie dan Alvarez geweest, Gravenbergh een betere optie dan Marin, Lang was bij meer speeltijd en vertrouwen zeker niet minder dan Promes geweest. En al was ie dat een beetje; je doet een aankoop op die positie, waarop de meeste kwaliteitswinst te behalen valt. Zohaalje het maximale uitjebeperkte financiële middelen.
1 -2
Ozymandias
Zonder de diepgang van Promes had Ajax een impotente aanval gehad. Het is niet voor niets dat Promes het afgelopen seizoen de topscoorder van Ajax is geworden. Ik vind Lang een talentvolle speler (ben één van de weinige hier op AS die hem keer op keer verdedigd) maar ik ben ongelofelijk blij dat Promes erbij is gehaald.
1 0
geDaante
Ja, door gebrek aan creativiteit vanuit het middenveld was Ajax afhankelijk van lange ballen van Ziyech. Daar werd dan op gelopen.

Wil je werkelijk zo spelen? Zo beperkt en voorspelbaar? Dat is namelijk de enige dreiging die Promes had. Aan de bal was het niks, speelde niemand uit, combineerde er niet doorheen, etc.

Dat Promes op die manier van waarde was, is eerder een zwaktebod. Ajax zou niet afhankelijk moeten zijn van voorzetten en lange ballen en puur lopende mensen, Ajax zou vooral voetballend en combinerend uitgespeelde kansen moeten creëren, geen geluksvoetbal. En daarvoor heb je veel vernuft en creativiteit nodig. Alleen Ziyech had dat een beetje, maar dat was dus veel te karig. Het ging al wat beter met Ziyech op het middenveld, als ie daar kwam te spelen.
0 0
Dennis129
Haha man man man. Zie het al voor me Overmars zomer 2019 in een interview, beste mensen we hebben De Ligt, De Jong en Schone verkocht, maar geen paniek we gaan volgend jaar weer voorCL succes want we hebben Lang, Timber en Gravenberch al klaar staan als vervangers. We hoeven dus geen aankopen te doen. Man hij had als hij niet in een gesticht was opgenomen aan de hoogste boom opgehangen.

Als je denkt dat Lang niet minder dan Promes was geweest kan ik je eigenlijk al niet serieus nemen.
Jij had het erover dat er helemaal niet kekocht moest worden en die talenten moesten spelen. Gravenberch en Timber zouden een jaar geleden nog niet de helft brengen van wat De Jong en De Ligt brachten.
Was waanzin geweest om hun te laten spelen.
En Overmars, Ten Hag en de scouting zullen gezien de bedragen echt wel gedacht hebben dat ze met Marin en Alvarez onbetwiste basisspelers in huis gehaald hebben. Dat viel alleen vies tegen.
0 0
geDaante
Nergens zeg ik dat je helemaal geen aankopen kan doen, maar áls je ze doet, moet daar een héél goed idee achter zitten, waarbij je rekening houdt met aanstormende jeugd, en vooral ook wat er qua individuele kwaliteiten gevraagd wordt op desbetreffende positie, en binnen het Ajaxspel. Daar is totaal niet naar gekeken, met als gevolg hele dure aankopen die veel minder zijn dan eigen gratis jeugdspelers. Echt te zot voor woorden.

Promes werd alleen gevaarlijk door bij de tweede paal op te duiken en ballen van Ziyech erin te prikken, verder helemaal geen dreiging, dus nergens op gebaseerd wat je zegt. Lang heeft meer creativiteit, combinerend vermogen, speelt makkelijker mannetjes voorbij, etc.

Gravenberch en Timber brengen inderdaad niet wat De Jong en De Ligt brachten, en zullen dat ook nooit doen, en dat hoeft ook niet. Maar Alvarez en Marin doen dat al helemaal niet, bakken er niks van, en dat voor bij elkaar met salarissen misschien wel 30 miljoen euro! Daar krijg je hopelijk nog wel een aardig deel van terug, maar daar mag je niet van uitgaan.
0 0
DarkChild
Dat klopt. Maar het zijn meerdere fouten ineen. Want het zijn niet alleen die twee, het zijn de karrevrachten aan spelers die er nog meer zijn gehaald (ook in de jeugd!) en die vooral bank/tribunevulling bleken. Dat herhaalt zich maar keer op keer bij Ajax. Ik kan me daar zelfs nog een rapportje over herinneren van ene Uri Coronel? Hieronder werd het vergelijk met een drugsverslaafde gemaakt die zodra hij geld heeft weer in de spiraal naar beneden komt. Zeer treffend.
0 0
Knalpot
J. Timber had net aan 10 potjes in jong gespeeld, nou ja gespeeld meestal op de bank gezeten en Gravenbergh had al wel een seizoentje erop zitten bij de senioren maar daar bleek nog verre van dat ie een kandidaat voor het 1e elftal was. Allemaal wel leuk en aardig dat jij dat dan geschikt vind om op de bank te zetten maar met een beetje pech had je dan in oktober al je titelkansen in de ijskast kunnen zetten. Lang vs. Promes begin ik nog niet eens meer over want dat is ook weer een vergelijking van een door jouw geliefd typetje speler dat verre strookt van realiteitszin. Bij de aankopen/huur van Magallan, Babel en Alvarez kun je terecht je kritiek op hebben die zijn gewoon zwaar verkeerd gescout en zijn vooral uit 'angst en twijfel' omtrent de opvolgers binnen gehaald m.i.
1 0
geDaante
Zelfs toen waren Timber en Gravenberch al vele malen beter dan Alvarez en Marin. Schuurs was en is ook beter dan Alvarez.
0 0
Mbaku
Helaas de klassieke fout die Ajax blijft malen door de geschiedenis heen. Echt ongelooflijk en wat was het fijn dat onze Johan ons weer op het juiste spoor kon zetten door een grote schoonmaak.

Ajax gedraagt zich telkens als een verslaafde die na jaren schuldsanering eindelijk weer boven Jan is maar na een korte periode van verbetering weer in een relapse belandt. Echt bizar. Zeker met de lichting die er nu aan zit te komen.
3 -4
geDaante
Precies!
1 0
Cesc8
Gaan allemaal '' gewoon '' verlengen. Maak je nou niet zo druk man, die gasten spelen met elkaar in een fantastische lichting en spreken altijd vol lof over Ajax. Op instagram delen ze allemaal foto's vol trots van een van Gelderen en Gravenberch die hun contract verlengen. Het is mooi voor de media om hier een heel ding van te maken, maar trust me ( Op een enkeling na misschien maar verwacht ik ook niet) ze verlengen allemaal gewoon netjes bij de mooiste club van de wereld.
1 -1
DrFootball
Iemand nog iets gehoord van contracten voor jongens die dit jaar 16 zijn geworden of worden? Aertssen wordt bijvoorbeeld in augustus 16 en Van Axel Dongen in september. Gaan zijn in augustus en september een contract tekenen? Hoe zit hem bijvoorbeeld Julius Dirksen. Die hebben we in 2018 overgenomen van PEC. Hij is nu 17. Krijgen dit soort jongens nog een contract? Lopen toch nog wel wat meer 16 jarigen rond die een contract krijgen normaal gesproken. Volgend jaar zomer verwacht ik wel een contract golfje, omdat er dan een paar jongens tussenlopen die die nu 14/15 zijn en dan 16 en zeer veelbelovend zijn.
0 0
Ansjo
Er is een groot verloop aan spelers bij Ajax en ik hoop dat de bezem er doorheen gaat. Volgens mij is de kans dat deze spelers allemaal weggaan vrij groot door het feit dat ze al een transfer hebben gemaakt, gaan maken, te slecht zijn dus worden verkocht of uit hun contract lopen:

Ziyech, Onana, van de Beek, Nico, Dest, Mazraoui, Veltman, Pierie, Schuurs, Alvarez, Labyad, Marin, Magallan, Huntelaar, Babel

Dan komen er 15 plekken vrij in de selectie. Dus je zou zeggen kansen zat toch? Voorin hebben we dan Promes, Neres, Tadic, Lang, Traore, Brobby, Anthony

Middenveld met Eiting, Gravenberch, Ekkelenkamp, Ünuvar, Ekkelenkamp

Verdediging met Blind, Botman, Timber, Martinez

Er zal dan iig voor het middenveld nog iemand gehaald moeten worden denk ik en voor rechts in de verdediging. Je kan natuurlijk ook vast blijven houden aan Veltmen en Schuurs maar Schuurs zou eigenlijk dan ergens nog een jaar fouten moeten maken en die uit zijn spel halen totdat ie weer terug mag.

Ene kant heb ik zoiets van brandhout weg en jeugdspelers erin maar ja CL is natuurlijk ook wel leuk. Dus een gezonde afweging met Ajax in de CL met eigen jeugd moet je altijd maken natuurlijk. Zolang die miskopen maar weer van de worden gedaan want die lopen onze eigen jeugd in de weg. Marin dat is toch 1 grote grap. Die gast is al 24.
2 -1
AFCAwooz
Kan die broer van Ekkelenkamp een beetje voetballen?
0 0
Liam
Kunt die gasten toch gewoon een jeugdcontract geven en ze in Jong Ajax laten rijpen. Mochten ze snel de KKD aan gort spelen dan stromen ze snel door hoor.
1 0
AjaxDaniel
Marin, Magellan, etc. Lekker afscheid van nemen.

Talenten als Ekkelenkamp kunnen verkocht worden met een goede terugkoopoptie erop mocht hij ooit goed worden.
3 -2
Schip
Ik denk dat Ajax de Europese ambities wat moet matigen. Je moet er wel voor gaan, maar niet je selectie op inrichten. Als je een jaar goed scout, kunnen de puzzelstukjes goed vallen. Maar zelfs met de selectie van vorig jaar, met Nico, Ziyech, Onana, Blind, Tadic, Neres, vdBeek, dwing je geen CL overwintering af.

Iets minder druk op die CL en minder salarisdruk. Meer de focus weer op aanvallend voetbal, waar AJax ook zonder CL begroting in de EL furore mee maakte. Laat TH dat eerst maar eens voor elkaar krijgen in de EL.

Dan kun je altijd weer de sprong maken met een gerichte aankoop.
2 -1
geDaante
Je had natuurlijk makkelijk overwintert, als Ten Hag niet met een laffe mentaliteit en opstelling tegen het erg jonge Chelsea in de Arena aantrad, met Alvarez op het middenveld.. Alvarez op het middenveld... Na een ongelooflijk succesvol seizoen met Schöne en Frenkie als '6-en'. Twee zeer goede voetballers, vervangen door spelersg gehaald voor de verdediging, en waarvan er één een enorm draaicirkel heeft en moeilijk beweegt.
0 -5
Schip
Ik denk niet dat TH per se laf is. Hij is gewoon geen zwaargewicht als coach. Juist de omschakeling weet hij steeds niet goed te beteugelen. Dat vergt meer verdedigende accenten.

Het is typisch voor een minder begaafde coach als je denkt dat een controlerende speler meer controle brengt. Van Gaal ging ooit Zamorano ook niet proberen te neutraliseren met een kopsterke verdediger. Die dacht een stap vooruit en zette mandekking niet op Zamorano, maar op de backs die hem aanvoer gaven. Kwam geen voorzet langs.

Moet wel zeggen dat er weinig keus was voor TH, maar daar is hij zelf mede debet aan. Was zelf voor Marin, die niemand was opgevallen. Niet bij Standard, niet bij Ajax...

Maar de valkuil van Ajax na het succes van mid jaren 90 was denken dat je kunt concurreren met het buitenlandse geld. Kun je niet. Je moet qua opleiding en scouting proberen je winst te boeken. Terug naar aanvallend, agressief pressievoetbal.
0 0
geDaante
Waarom vergt dat meer verdedigende accenten? Met Schöne en Frenkie stonden er pure voetballers. Frenkie verdedigde wel sterk natuurlijk, dat wel.

Maar juist door die verdedigers op het middenveld te zetten, en een vaak erg diepe, afwachtende lopende 10, valt het elftal in tweeën, en dat bleek ook. Dan wordt het juist makkelijk voor de tegenstander om in de omschakeling in dat gat te duiken. Druk erop houden is zo ook erg lastig, dus je maakt jezelf met Alvarez op het middenveld aanvallend én verdedigend veel zwakker.
0 0
Ozymandias
Niemand was Marin opgevallen? Hij stond te boek als één van de beste middenvelders in België, was een international én clubs als Fiorentina en Lazio hebben ook op hem geboden in de zomer dat Ajax hem kocht.
0 -1
geDaante
Bandé stond ook te boek als een zeer groot talent. Los van de blessure heb ik dat ook nooit gezien. Blijkbaar krijgen ze in België meer ruimte ofzo, waardoor gebrek aan handelingssnelheid, techniek en balbehandeling minder opvalt, omdat ze meer tijd en ruimte krijgen. Bij Ajax zie je in ieder geval dat Marins techniek voor Ajaxbegrippen ondermaats is. Aannames zijn niet strak, passing ook niet, lijkt veel moeite te moeten doen om een strakke harde pass te geven, het is allemaal zo slap. Is ook erg druistig, geen type van het overzicht.
0 0
Rinus M.
Verbaast het je nog dat vrijwel niemand positief is over de reacties die je hier plaatst?
2 0
geDaante
Verbaast me helemaal niks, is een logisch gevolg van anders denken, een eigen kijk en kritisch denken, en daar heb ik helemaal geen probleem mee.
0 0
Ozymandias
Dat had helemaal niets met "lafheid" te maken. Ten Hag was toen nog opzoek naar een samenstelling waarmee Ajax zo veel mogelijk op het fundament van het vorige seizoen kon bouwen en zo min mogelijk speler van positie werden gewisseld. Omdat Marin niet voldeed kreeg Álvarez een kans. Dat ging al een stuk beter dan met Marin maar ook dat werkte niet goed genoeg en toen heeft Ten Hag uiteindelijk maar besloten dat Vd Beek nodig was als rechtercentrale middenvelder en hij en Ziyech dus beide van de posities waarop ze het vorig seizoen fenomenaal deden weg moesten worden gehaald.
0 0
geDaante
Op het fundament van vorig seizoen voortbouwen? De twee pure voetballers Schöne en Frenkie werden gewoon vervangen door twee TOTAAL andere spelers, twee spelers gehaald voor de verdediging en die werkelijk in niks individuele kwaliteiten deelden met Frenkie en Schöne.

Kan je zeggen dat Marin eigenlijk voor Frenkie was gehaald, maar wie dan voor Schöne. Alvarez en Marinez waren voor de verdediging gehaald. Los daarvan, Dat Marin niet voldeed, maakt niet dat je enige keus nog was Alvarez dan maar op het middenveld te zetten. Dat was de meest onlogische keuze, hoe kom je erbij naast verdediger Martinez (die wel enigszins kan ballen) een pure CV neer te zetten met een enorme draaicirkel en moeilijk bewegend? Vanaf het begin was het al duidelijk dat een middenveld met Ziyech - Van de Beek - Martinez de enige logische optie was, maar nee, Ten Hag bleef maar vast houden aan Alvarez, totdat hij in die samenstelling tegen Chelsea in de Arena onderuit ging, en zo werd uitgeschakeld in de CL, want als je die gewoon gewonnen had, had je uit niet eens hoeven winnen.

Ten Hag zegt dat ie altijd ageert, maar hij reageert. En te laat dit keer.
0 0
eros
Bij voldoende talent halen ze het eerst makkelijk. Het is gewoon belangrijk dat je afscheid neemt van je miskopen en spelers die niet voldoen. Magallan, Labyad, Marin, Alvarez, Varela, vLeer, Solomons, Jensen, Thethani, v Bladeren, ter Heide,

Daarnaast goed kijken welke vertrekkende spelers vervangen moeten worden en welke niet.
Ziyech - Anthony
Huntelaar - Traore/Danilo/Hansen
Onana - Gaan we Kotarski/Scherpen voor de leeuwen gooien?
Tagliafico - Martinez/Familia-Castillo
Dest - Hier hebben we Mazroui nog voor
vdBeek - Ekkelenkamp/Eiting/Gravenberch

Of gaan we voor al deze posities een aankoop doen?
1 0
DrFootball
Antony is niet als 1 op 1 vervanger gehaald voor Ziyech. Dat is denk ik de reden dat ze nog een aanvallende speler willen halen. Al denk ik niet dat dat zoals de media schrijven een aanvaller wordt, maar een jongen met aanvallende ideeën vanaf het middenveld.

Bij de vervangers van Huntelaar vergeet je Brobbey, in mijn ogen degene met de meeste potentie om de nieuwe Ajax spits te worden. Als hij speelt in Jong is hij echt de kapstok. Hij maakt het ervaren verdedigers dan al heel erg lastig. Daarbij draait het hele elftal makkelijker.

Castillo zijn optie is volgens mij niet gelicht. Ik denk dat ze kijken naar een jonge back up van Martinez. Ook, omdat Salah-Edinne een beetje blijft hangen. Zijn leeftijdsgenoten zijn allemaal al een stap verder. Eiting is natuurlijk geen vervanger van Van de Beek op 10. Ekkelenkamp zou dat kunnen zijn, omdat hij zo ongelooflijk makkelijk scoort. Deed hij in de jeugd al, zelfs toen hij nog als centrale verdediger speelde. Lang heeft in Jong ook prima wedstrijden gespeeld op 10. Giovanni is een groot talent, maar die er zou kunnen spelen. Hij zal starten in Jong en waarschijnlijk een middenveld vormen met Jensen en Q. Timber roulerend met Regeer. Mendez loopt nog rond in Jong, maar die heb ik werkelijk nog niets goed zien doen. Gravenberch is een echte half speler, maar geen 10.
1 0
Rinus M.
Riooljournalistiek, Telegraaf Is The Sun van Nederland.
1 0
Joseph
Die jongens weten ook wel dat ze nog niet op eredivisie niveau zitten. Gaan ze dan een transfer maken maar een grotere competitie? Ik denk het niet, dan zou de enige reden het geld zijn, dan maakt speeltijd ook niks uit.

De tactiek van een speler 8 jaar vastleggen op 16 jarige leeftijd (Nouri en Donny) lijkt mij ook onzin. Je kan hoogstens de intentie uitspreken 5 jaar te verlengen. Reken maar dat dit ook gebeurt is bij deze jongens.

Dat Ten Hag denkt dat het beter is voor Unuvar, Taylor en Hansen om een tussenstap te maken lijkt mij ook onzin. Grote talenten, zoals de Ligt, Frenkie en Donny hebben dat net als deze jongens niet nodig. Als die jongens uitblinken in jong Ajax, zijn ze er klaar voor.

Enige hout dat gesneden wordt, is dat er spelers aangetrokken zijn die spelers in de weg lopen. Alvarez loopt Schuurs in de weg, Labyad en Marin lopen Lang en Gravenberch in de weg en Babel liep voorin in de weg.

Enige wat belangrijk is voor Overmars, is zijn fouten herstellen. Alvarez, Magallan, Marin en Labyad moeten naast het vertrek van Babel en Huntelaar, plaats maken voor de jeugd. Tegenover dit vertrek staat nog wel het aantrekken van een creatieve topaankoop op het middenveld.
3 -1
Hollister
Lang loopt Gravenberch in de weg? Echt? Voor de rest wel eens
0 -2
Ajax4life16
staat er niet
1 0
Web
Hij heeft het over, Labyad en Marin lopen Lang en Gravenberch in de weg
Maar wat men toch allemaal in Lang ziet hier?
2 0
Hollister
Idd, slecht gelezen van mij... Lang moet dit jaar gewoon zijn waarde bewijzen voor Ajax1 en zijn kans grijpen anders gewoon net als spelers Ekkelenkamp en Eiting.. Zo niet dan afscheid nemen met verhuur of nog beter verkoop
0 0
RusselWestbrook
Staat gewoon weer echt 100% pure kolder in dit stuk.

Ajax liet van de Beek en Nouri geen contract op 16 jarige leeftijd tekenen met een clausule die inging op hun 18e voor automatische verlenging. Dat mág helemaal niet. Zo'n constructie was de reden dat Labyad transfervrij kon vertrekken bij PSV. Zo'n contract is niet rechtsgeldig in Nederland.

Ajax gebruikte die tactiek niet. Dat die tactiek nu dus weer niet gebruikt wordt wegens de grootte van de selectie is dus dubbele kolder.

Waarom mag deze krant zoveel pure leugens verkopen?
6 -1
Deepblue
Volgens mij klopt dat inderdaad niet. Mijn wenkbrauwen gingen ook omhoog.
0 0
wladimir
Alvarez en Marin zijn voor veel geld gehaald afgelopen seizoen. Seizoenen ervoor hebben we veel betaald aan matige spelers als Scherpen, Kristensen, Orejuela, Schuurs, Magallan, Wöber, Dijks, Sinkgraven en Siem de Jong. Als dat geld wordt geïnvesteerd in de jeugd en er wordt strategische samenwerking gezocht met een eredivisieclub waar spelers minuten kunnen maken.

Die Timbers kunnen prima nog een jaartje in Jong voetballen. Dan is het tijd voor een nieuwe stap. Champions League is nog te vroeg. Almere City in de Eredivisie is perfect.
2 -2
eros
Scherpen is een gok en kan zo maar eerste keeper worden. Hiermee is ajax een traject gestart en hij doet t goed tot nu toe.

Kristensen vond ik persoonlijk niet zo'n slechte aankoop, maar Mazroui stond er opeens.

Orejuela, zelfde verhaal.

Schuurs, gaat er wel komen. Ik zie goede dingen en hij zal zeker ajax 1 gaan halen. Het is geen de Ligt maar meer een Veltman.

Magallan, voldoet niet.

Wöber, vind het nog steeds jammer dat hij verkocht is. Vond het een goede speler.

Dijks, goedkoop alternatief in een financieel zware periode.

Sinkgraven, had potentie. Kon helaas het niveau niet aan.

Siem de Jong, ik denk dat iedereen sliep bij ajax,....

Daarnaast moet je niet vergeten dat vaak maar 60% van de aankopen echt slagen en onomstreden zijn. Promes, Martinez, Blind, Tadic, Tagliafico, Sanchez,... zijn gewoon echte voltreffers geweest.
0 0
Danos
Alleen met die eerste 2 dachten we bij vooraf dat we een goede deal hadden gemaakt, dan is achteraf natuurlijk makkelijk oordelen.

Bij Schuurs, Scherpen en Pirie pak je 3 jeugd internationals en ga je een traject mee in, dat is op zich niet slecht want als we het niet doen en ze groeien wel door dan zegt iedereen '' Ajax moet dit soort spelers toch halen? nu betalen we teveel''. Als ze mislukken dan kunnen we ze waarschijnlijk nog wel voor een prima bedrag/klein verlies verkopen.

Sinkgraven was opzicht ook een logische aankoop, dat was op dat moment een van de betere spelers met ook veel potentieel, wat er helaas oa door blessures er niet is uitgekomen.
1 0
Web
Het is jammer dat ze allemaal rond dezelfde leeftijd zijn, het is niet mogelijk om er ze allemaal te laten spelen
Wat mij betreft laat je de mindere goden allemaal vetrekken, misschien kapitaal vernietiging? Maar ze hebben ook gigantische salarissen
Timber is beter dan Alvarez en Maggallan
Alvarez, Maggallan, Marin ze zijn het gewoon niet
Ekkelenkamp en Lang ook niet, kunnen gewoon het Ajax nivaue wat je wil nastreven niet aan
Dan is er wel weer ruimte voor de echte talenten in je selectie
1 -2
MankeNelis
Met teveel A junioren red je het niet. Lastige situatie. Je zal er een paar moeten verhuren aan een ED club of ze moeten het niveau van Frenkie of Matthijs aantikken. Mooiste is JA.
2 0
ProfessorX
Hansen , Unavar , Taylor , Brobbey , Q. Timber, Giovanni zullen vlieg uren moeten maken bij Jong Ajax en meetrainen met de jongens van 1 ( wat nu ook al is )

Het grootste probleem is toch Tagliafico als die weggaat , wat wie ga je er opstellen ?

Ik vind net als diverse andere hieronder dat spelers als J Timber , Ekkelenkamp , Eiting , Traore en Gravenbergh meer minuten moet geven en misschien wel Lang ook .

Ten Hag moet durven , want Ajax durft dat te doen !

Ervaren Spelers als Blind , Veltman , Tadic ,Huntelaar (toch) en Neres toch ook wel een beetje als ervaren spelers voor de opvang , maar als het waar is dat Ajax op zoek is naar een ervaren spits van niveau dan zal Huntelaar wel eens vertrekken .
1 0
Lazell
Is een beetje dubbel. Ajax wil overwinteren CL, daarvoor heb je spelers nodig die er nu staan. Maar de grootste Ajax spelers komen uit de eigen jeugd, dus die moet je ook opstellen.

Om te beginnen alle net-niet spelers die op de bank zitten verkopen, zoals Labyad, Marin, Alvarez om de selectie te verkleinen. Verder zou ik alleen de talenten die potentie (sub)top van de wereld bij Ajax houden. De rest utlenen of verkopen om nog meer ruimte te maken. Geen Ekkelenkamp, maar wel Gravenberh bijv. Die ruimte kun je opvullen met 2 of 3 kwaliteitsaankopen (zeker als spelers weggaan) en spelers uit Jong Ajax hebben nog maar 1 of 2 spelers voor zich ipv 3 of 4 dus een snellere en betere doorstroming.
0 -1
Web
Ajax moet voor de jeugd kiezen
Wat heb je nu aan Maggallan, Alvarez, Marin, Ekkelenkamp en Lang
5 speler die gewoon tekort komen voor Ajax
Maak ruimte voor de echte talenten in je selectie
Brobbey, Hansen, Unuvar, Taylor.
Brobbey lijkt mij ook beter dan Traore
Timber is veel beter dan Alvarez en Maggallan

Ik hoop dat ze eens echt leren binnen Ajax, en voor de echte versterkingen gaan, en niet tweede rang spelers

Hoe is het toch mogelijk dat wij direct kunnen zien dat Alvarez en Maggallan niet met ruimte in de rug kunnen spelen?
Zou er nu niet een tussen de scouts lopen en zegt, dit is het niet?
Snap er werkelijk niets van.
1 0
diamanti
Ik zou lekker Martinez op linksback zetten, die mis je echt niet op het middenveld hoor.
0 -3
Web
Ik moet het nog zien met Martinez als back
Als middenvelder deed hij het naar behoren
1 0
Ozymandias
Ik ben er niet tegen om hem op linksback te zetten maar denk wel dat je onderschat hoe belangrijk Martínez als middenvelder was. Het is geen toeval dat Ajax met het centrale blok van Blind, Veltman, Vd Beek en Martínez alleen van Chelsea en Willem II punten heeft verloren.

Persoonlijk denk ik dat Martínez geschikt is voor een rol als inverted fullback waarbij minder de gehele flank bespeelt en in plaats daarvan in de opbouw als linkercentrale middenvelder komt te spelen waardoor de linkercentrale middenvelder naar voren kan schuiven.

Dat kan hij afwisselen met Blind die ook regelmatig in kan schuiven naar de positie van linkercentrale middenvelder waarbij Martínez achterin blijft om de ruimte te verdedigen die Blind achterlaat. Ik denk dat Martínez in deze rol optimaal tot zijn recht kan komen.

In die rol zou ik op rechts Mazraoui graag zien spelen. Ajax heeft dan wel twee buitenspelers nodig die het veld goed breed kunnen houden en hun acties vanaf de flanken aangaan maar met Promes voor op links en Neres en Antony voor op rechts hebben ze daar volgens mij de juiste spelers voor.
1 0
Sterspeler
Je kan prima een aantal spelers lozen die gewoon niet het niveau zijn of twijfelachtig zijn (met name jongens als Marin), en daar de jeugd de kans voor geven. Nu Gravenberch verlengd is zie ik niet waarom Marin bij de selectie moet blijven. Ook Botman en Timber moeten gewoon een kans krijgen, of je verhuurt Botman nog een seizoen aan een ploeg die aanvallend probeert te spelen (Willem 2 bijv.)

Je moet ook niet alle ervaring wegdoen. Dat ETH een KJH erbij wil houden snap ik wel. Kan een Brobbey/Traore enorm veel van leren.
0 0
ProfessorX
Lozen ? het woord alleen al .
1 -1
ProfessorX
Onder tussen adviseer de Telegraaf Overmars tot kopen kopen kopen en nog eens kopen ????
1 -1
Kingoffdatoilet
Ik vind een selectie van 28 man niet heel bizar voor een profclub die op drie fronten wil meespelen en in iedergeval op twee een prijs wil winnen.
1 0
Kingoffdatoilet
De talenten gewoon lekker lang verlengen en niet voor elke verkochte speler een nieuwe halen. Als Donny wordt verkocht hoeft Ajax er niks voor te halen, voor Ziyech net zomin, Onana ook niet. Alleen voor Tagliafico moet in mijn ogen een vervanger worden gehaald. Zelfs als Mazraoui en Dest vertrekken kunnen we dat intern oplossen waarmee we er niet op achteruit gaan. Met Veltman als rechtsback gaan we er verdedigend alleen op vooruit. Dan staan er niet meer twee achterin bij een counter maar drie.
0 -1
MK77
Ik denk eigenlijk dat het bekend maken van die contractverlengingen ook onderdeel zijn van de mediastrategie van Ajax. Het is geen toeval dat de verlenging van Gravenberch samenvalt met de presentatie van het uitshirt.
Als je het een beetje uitstelt en verspreid zorg je dat er ook veel media aandacht is
2 0
ProfessorX
meeste jongens zijn net of worden pas 18 .
2 0
Hollister
28 spelers... dan nu doorselecteren en dan niet bij de jonge aanstormende talenten maar in de categorie: Marin, Labyad, Alvarez, Magallan, Huntelaar, Ekkelenkamp, Eiting, jensen, Johnsen, Danillo, Schuurs , Pierie, El Maach, Kemper, Van Leer. (dat zijn al 15 spelers waarvan er een aantal verkocht of verhuurd kunnen worden)
Verder helder krijgen wat te doen met Lang, Brobbey, Hansen, Taylor, Traore, Timbers, Botman, Castillo, ... die veel minuten moeten maken voor een echte doorbraak..
Jong Ajax kan een zeer sterk elftal en jong team formeren... waarbij jongens als Unuvar, Kotarski, Hansen, Taylor, Brobbey, Timbers, Botman, Castillo de basis moeten vormen maar diezelfde spelers moeten ook de nodige minuten maken in Ajax 1 in het komende seizoen.
beetje geduld zal wel heel erg wenselijk zijn...
proberen Donny en Onana nog 1 jaartje te laten verlengen.. dan hoef je alleen nog een nieuwe RCV (Lucas Quarta), een CAM ( Alvarado) en aanvallende speler (igor Gomes) aan te trekken als Nico en eventueel Dest of Mazraoui vertrekken.... dan heb je een betere selectie dan dit seizoen.
V oorwaarde is gewoon dat je doorselecteerd in de eerste groep van 15 mannen... vooral keuze maken door bij de spelers Pierie, Magallan, Botman, Kemper, Alvarez schoon schip te maken (veltman en Schuurs behouden?)
2 -3
ProfessorX
Verdiep je nu eens in het echte niet dat door elkaar schrijven ( spatie lees makkelijker ) en dat kopen pffff man man man of die gasten wel bij Ajax zouden passen ?
1 -3
Hollister
Uhhhh. jij verwijt mij onduidelijkheid en komt dan zelf met deze zin? Moet hier niet gekker worden... ik schrijf zoals ik wil en als je dat niet bevalt dan lees jij toch lekker niet? en inhoudelijk... lul niet zo dom man... er komt een lichting van bijna 10 man die het niveau van Ajax 1 KUNNEN gaan halen, maar geen garantie... als Ajax mee wil doen Europees dan zullen ze ook moeten kopen.. alsof 2 of 3 spelers in een jaar verkopen niet opgevangen MAG worden door 2 a 3 aankopen. Jij leeft in een te geromantiseerde wereld, jij wilnatuurlijk volgenmd jaar al spelen met Unuvar, brobbey, Taylor en Hansen.....
0 0
14Abdelhak14
ijd dat Overmars eens een goed gesprek gaat voeten met ETH. Ik begrijp wel dat die jongens weinig perspectief zien. Er waren zoveel mogelijkheden om, bijvoorbeeld bij een grote voorsprong, de toptalenten wat speeltijd te gunnen. Elke keer zien zij jongens als Huntelaar, Labyad, Ekklenkamp en Siem de Jong invallen en zij komen zelden aan bod. Bij een gelijke stand is dat nog een beetje voorstelbaar (al zou ik dan ook voor de toptalenten kiezen omdat ze m.i. beter zijn en Ajacieden met talent er vaak direct staan), maar bij een dikke voorsprong niet. ETH laat ons aardig voetballen maar verloochend onze clubcultuur met zn korte termijn selectie en wisselbeleid. Dan moet een TD ingrijpen. Door middelmaat te verkopen/verhuren, door eth aan te spreken op zijn beleid en door te stoppen met het kopen van figuren als Labyad en Marin ( die de jeugd blokkeren) op voorspraak van je trainer.
1 -3
Ozymandias
De hoofdtrainer moet het beste team opstellen en niet discrimineren op basis van leeftijd, nationaliteit of door welke club een speler is opgeleid. De technisch directeur moet ervoor zorgen dat er ruimte in dat team is voor de doorstroom van talenten uit de eigen jeugdopleiding.
2 0
Wereld
En dan heb je achterin de keuze uit
Blind, Alvarez, Veltman, Schuurs, Pierie en Magallan. Eventueel nog Martinez.
En dan halen ze Botman terug...
0 -2
Sterspeler
Wat is daar raar aan? Botman is links en je moet Martinez niet CV willen hebben, want dan trek je je middenveld overhoop. Daarbij is Botman naar mijn mening beter dan Pierie en Magallan. De rest is rechtsbenig
2 0
Wereld
Het probleem is vooral dat Overmars ook hoge salarissen geeft aan middelmaat waardoor die niet meer willen vertrekken en er worden ook te hoge transfersommen voor middelmatige spelers betaald.
Niemand uit de Eredivisie kan Pierie betalen. Labyad blijft gewoon zijn contract uitzitten op de bank, want hij heeft Neres, Antony, Tadic en Promes voor zich. Zeker als er een CAM gehaald wordt, zal hij niet spelen. Dan kun je ook geen perspectief bieden aan een Lang.

Magallan raak je ook niet kwijt..
Marin is een twijfelgeval, die heeft nog geen kans gehad op zijn eigen positie maar ik denk dat EtH die ook niet gaat geven. Dus die houdt ook de plek van Lang/Gravenberch bezet.
Eiting en Ekkelenkamp hadden vorig jaar eigenlijk al een keer verhuurd moeten zijn om te kijken waar ze staan.
5 -1
Ozymandias
Ik begrijp niet waarom mensen vinden dat Pierie moet vertrekken. Hij is pas 19 jaar oud en nu al opbouwend een goede centrale verdediger. Hij hoeft alleen nog te leren hoe hij zich verdedigend moet positioneren en dat is nou juist iets wat bij uitstek aan te leren is. Ik hoop dat Ajax hem nog een seizoen bij Jong Ajax aan zijn verdedigende positionering laat werken en vervolgens een seizoen verhuurt. Dan kan Ajax aan het einde van het seizoen 2021/2022 (wanneer Pierie nog steeds pas 21 jaar oud is) bepalen of hij zich goed genoeg heeft ontwikkeld om een kans bij het eerste van Ajax te krijgen.
1 0
ProfessorX
OOOOOW jij beheer de salaris administratie bij Ajax !
Nu snap ik je bedankt .
1 -1
trainerdv
De laatste stap is de moeilijkste. Het zou best kunnen dat alleen Unuvar het gaat lukken. De talenten moeten aantonen dat ze beter zijn dan de huidige selectiespelers en anders is het gewoon Jong. Het is heel makkelijk roepen dat ze beter zijn (of kunnen worden) dan Eiting en Lang en Alvarez, maar dat weten wij eigenlijk niet. De lat moet hoog, nog hoger. We zijn nu twee keer kampioen en eindelijk weer een vaste CL klant, dat mogen we niet uit handen geven. Reken maar dat Ajax deze tijd enorme selectietrainingen houdt, hoor. En als dan een deel van onze talenten uiteindelijk toch niet goed genoeg is, is het heel jammer, maar ook niet meer dan dat.
1 -1
Schwalbino
De talenten moeten aantonen dat ze beter zijn dan de huidige selectiespelers? Waar komt die kronkel vandaan? Talenten zijn bijna nooit beter. Ja, een keer in de 50 jaar is dat zo (Cruijff en De Ligt).
0 -3
appeltje
Als ze een basisplaats willen veroveren, moeten ze toch wel echt beter zijn dan wat er nu in de basis staat.
6 0
ProfessorX
Logisch .
0 0
Red Devil
Lekker de hoofdprijs laten betalen en anders opzouten.
0 -1
appeltje
Als die 'aasgieren' daadwerkelijk een stap omhoog zijn, hebben die ook terugkerende huurspelers, net-niet spelers die nog onder contract staan, nieuwe dure aankopen, eigen jeugdspelers en een brede selectie op Europees niveau.

Dat zijn problemen die je krijgt als je naar een hoger niveau wilt groeien; de doorstroom van talenten gaat minder soepel. Bovendien is het natuurlijk helemaal niet zo dat de selectie precies zo blijft als hij nu is. Er zal zeker nog wel het een en andere worden doorgeselecteerd en dan verhuurd of verkocht.
0 -1
ajax4perez
Je kan het vervelend noemen maar ik dit is toch een ideaal scenario!
In de 28 koppige selectie zitten er zeker een aantal bij die weggaan of die Ajax beter van de hand kan doen.
Pierie, Huntelaar, Mangallan, Labyad, Lang, vd Beek, Onana, Tagliafico. Dan heb je dus weer 8 plekken die met de doorstroom van talenten dus (gedeeltelijk) opgevangen kunnen worden. Je kan ze geen speelminuten beloven want daar is het allemaal gewoon te onzeker voor.

Daarbij dan alle talenten voor 5 jaar laten tekenen met zicht op een ieder jaar beter wordend salaris/bonussen.
0 -1
PeterVKV
Stemming makerij van de Telegraaf weer in komkommertijd. Natuurlijk gaat Overmars door selecteren. Er komt de beste generatie jeugd in tijden aan. Hij is niet gek.
1 -1
Vlieske
Lekker blijven kopen ajax. Hoe zijn we groot geworden?
2 -2
Ozymandias
Ik hoop dat Ajax naast Babel, Ziyech en Varela ook afscheid neemt van Huntelaar, Van Leer, Labyad, Magallán, Marin en Álvarez en geen spelers van buitenaf aantrekt behalve als er nog meerdere basisspelers vertrekken. Talenten als Eiting, Lang, Schuurs, Kotarski, Ekkelenkamp, Traoré en Gravenberch kunnen de spelers die ik opnoemde gemakkelijk vervangen.
7 -1
ProfessorX
Je middenveld is slecht bezet als je alles selecteer wat je hebt.

Ten Hag moet gewoon eens durven in de competitie ipv kiezen voor de zekerheidjes .
0 -1
Ozymandias
Ajax heeft het middenvelder met Vd Beek, Martínez, Eiting, Lang, Ekkelenkamp, Gravenberch en andere talenten als Taylor dan prima bezet.
3 0
Ajax1969
Ik hoop hier ook op, Ik hoop dat door de financiële perikelen van de Coronacrisis Ajax gedwongen wordt tot dit beleid, Wij krijgen dan wel een "tussenjaar", maar ik heb liever dat Ajax af en toe een wedstrijd onnodig verliest met een relatief jong en onervaren elftal, dan dat Ajax af en toe een wedstrijd verliest met een team van 'net niet' aankopen. Waarbij de definitie van 'net niet' is: 'past onvoldoende bij Ajax'.
0 0
Ozymandias
Inderdaad, daarbij kan Ajax in een tussenjaar ook kampioen worden en gezien de spelersgroep die ze hebben moet dat eigenlijk ook. Een elftal met bijvoorbeeld Onana; Mazraoui, Veltman, Blind, Tagliafico; Vd Beek, Lang, Martínez; Neres, Tadic en Promes hoort er in de Eredivisie met kop en schouders bovenuit te steken en zou ook in de Europa League ver kunnen komen. Bosz haalde met een elftal van vergelijkbaar individueel niveau de finale van de Europa League.
1 0
DrFootball
Eens. Hoop dat alle talententen bijtekenen. Al zie ik de meesten uiteindelijk wel bijtekenen. Al zou ik kunnen begrijpen dat bijvoorbeeld Hansen niet zou bijtekenen. Hij is na Tadic, Brobbey, Traore, Danilo en een mogelijke aankoop pas de 6e die in aanmerking komt voor de 9 positie. Danilo en Hansen worden aan de buitenkant opgesteld, maar dat zijn natuurlijk geen flankspelers. Daarom zou ik ervoor kiezen om Traore uit te lenen aan een Eredivisie ploeg, zodat Hansen het gehele jaar met Danilo meters kan maken in Jong. Brobbey is dan de vaste backup van Tadic. Ik heb alle vertrouwen in deze jongen. Als hij speelt, speelt Jong zoveel beter en makkelijker. In de jeugd moeten er door een gebrek aan buitenspelers jongens van buiten worden gehaald. Geen middenvelder meer aan de buitenkanten. Gewoon specialisten opleiden.

Voor Taylor, maar ook Lang en Ekkelenkamp, zijn er in mijn ogen veel kansen. De spoeling is dun op het middenveld. Voor Q Timber wordt het lastig om door te breken op het middenveld. Daarom zou ik wel begrijpen dat hij voor een kans buiten Ajax wil gaan. Unuvar moet komend jaar eerst inhoud kweken bij Jong. De enige waarover wij van mening verschillen is Eiting. Ik zie het niet in hem.

J Timber zal denk ik gewoon bijtekenen, omdat hij na Veltman de eerste lijkt die aanmerking komt voor de RCV positie. Die gaat genoeg spelen komend jaar. Op de positie die het meest dun bezaaid linksback heeft Salah-Edinne natuurlijk een enorme kans. Echter ik vind dat hij wat is blijven hangen in onder 19 dit jaar.

Maar het belangrijkste is dat Overmars zijn miskopen van de afgelopen 2 jaar gaat verkopen of verhuren en een oplossing bedenkt voor Van Leer. Verhuur heeft mijn voorkeur, omdat je dan als alles weer normaal is een nog redelijk bedrag voor hen kan krijgen.
1 0
Ozymandias
Ik zou graag zien dat als Dest vertrekt Quinten met Mazraoui de concurrentie aangaat voor een basisplaats als rechtsback. Quinten heeft de felheid die een back nodig heeft en zou volgens mij goed tot zijn recht komen in een rol als inverted fullback.
1 0
DrFootball
Zou een mooie optie zijn voor Q Timber. Zeker als Dest vertrekt. Van Gelderen en Van der Sloot zie ik nu niet als volwaardige back ups van Mazraoui.
1 0
RobertoD
Alvarez, traore,gravenberch,schuurs kan zeker nog wel gebruiken, de rest is gewoonweg niet goed genoeg. je kan hier beter de 5/6 genoemde talenten de plaats van deze jongens over laten nemen.
0 -4
Freddy
Eiting, Lang en Ekkelenkamp zijn toch pure middelmaat. Die moet je ook doorselecteren of verhuren.
1 -5
Ozymandias
Eiting speelde voor zijn blessure al geweldige wedstrijden AEK Athene en Sturm Graz en na zijn blessure speelde hij een geweldige wedstrijd tegen PSV. Terwijl hij in al die wedstrijden in een rol werd gebruikt die slecht bij hem past. Als Ajax weer met een '6' gaat spelen zou Eiting veel beter tot zijn recht komen.

Lang heeft een redelijke pass- en traptechniek, een redelijke dribbel en een redelijk overzicht. Bij FC Twente was hij in de tweede seizoenshelft niet voor niets de speler die de meeste kansen creëerde van de Eredivisie. Ajax moet nu speeltijd in het durven te investeren zodat hij door ervaring op te doen tactisch volwassen kan worden.

Ekkelenkamp wordt hier op AjaxShowtime enorm onderschat. In de periode dat hij bij Jong Ajax als rechtercentrale middenvelder speelde was hij misschien wel de belangrijkste speler op het veld. Hij was opbouwend namelijk geweldig door een hoge handelingssnelheid en een zeer hoog percentage aan passes vooruit.
3 0
MosesD
Eiting is als 6 fantastisch. Maar gelijk zijn zwakte is het dat dat ook de enige plek is waar hij wat mij betreft een basisspeler kan zijn. Ik roep al jaren dat Ekkelenkamp onderschat wordt. Een soort combinatie tussen Litmanen en van de Beek. Snel, slim, scorend vermogen. Een bijzondere combi. Lang daar ben ik minder van gecharmeerd. Maar ik geef het toe het komt vooral door hoe die jongen praat en eruit ziet. Geen Ajacied imo. Maar goed, wellicht dat hij de pannen van het dak gaat spelen, hij heeft bij mij iig geen hoge 'gunfactor'. Ik zou 'm het liefst een jaar verhuren, kijken hoe hij zich ontwikkeld. Magallan, Marin, Alvarez allen verkopen. Pierie ook verhuren. Dest, van de Beek en Nico zullen vermoedelijk vertrekken. Dan begint er aardig lucht te komen in de selectie.
1 -1
ProfessorX
Links back is wel een groot probleem bij vertrek Tagliafico
0 0
Joseph
Als de Telegraaf nog harder zuigt, hebben ze straks een duim in het keeltje..
2 -1
MankeNelis
Ja of wat anders ;-D
0 0
Pheadrus
Het is veel prettiger om fan te zijn van Fey of PSV. Dan heb je al dit soort problemen niet van te veel talent. Heerlijk lijkt me dat. En dat de Telegraaf niets over je schrijft. Stel je voor.
2 -1
Marcao
Pierie, Magallan, Huntelaar (helaas te oud), Marin, Eiting, Lang, Ekkelenkamo: exit. Tagliafico, Donny, Dest vertrekken voor veel geld. En dan de jonge (super)talenten lang vastleggen. Duh.
1 -5
fanforeffer
Zitten er in die 28 koppige selectie ook jeugd spelers ? Gravenberg,Eiting etc. of worden die niet mee geteld ?
1 -1
Jayq
De 28 spelers bij Ajax met meeste eredivisie wedstrijden op hun naam:

Andrey Onana
Benjamin van Leer
Kjell Scherpen

Noussair Mazraoui
Serginho Dest
Joël Veltman
Perr Schuurs
Edson Alvarez
Lisandro Magallan
Daley Blind
Sven Botman
Kik Pierie
Nicolas Tagliafico

Lisandro Martinez
Carel Eiting
Ryan Gravenberch
Jurgen Ekkelenkamp
Razvan Marin
Donny van de Beek
Zakaria Labyad
Nao Lang

Quincy Promes
David Neres
Antony
Dennis Johnsen
Dusan Tadic
Klaas-Jan Huntelaar
Lassina Franck Traore

Hier zitten er dus al een aantal tussen die komend seizoen sowieso geen onderdeel van de A-selectie gaan uitmaken.
1 0
altijdwelwat
Waar ik niemand over hoor is het probleem dat het salarisplafond niet meer bestaat. Dat is wel degelijk een fout van Overmars. Marin, Alvarez, Magallan die alleen feitelijk onnodig zijn verdienen +1 miljoen aan salaris, Danilho, Mendez en voorheen Solomons en voorheen Thetani ( niet de grootste talenten) zijn buiten EU en verdienen dus een smak geld. En dan moeten de eigen jongens het doen met een relatieve fooi. Snap best dat die daarop wijzen.

En hoezo heeft Lang het niet laten zien ? 7 wedstrijden 4 goals en 2 assist , en dan worden afgerekend op 2 minder wedstrijden. Het werd en daarna met de wederom dure Babel die er direct zou staan alleen maar minder en minder op. Babel begon zelfs te zeuren dat het moeilijk was omdat de ploeg niet compleet was.....
1 -2
Murtagh
met salarisplafond hadden we nooit halve finale CL gespeeld dan hadden we geen tadic en geen blind gehad en ziyech was ookal weg geweest.
3 0
altijdwelwat
Geen probleem maar dan moet je iedereen meer gaan betalen , en niet wat alleen van ver komt.
0 0
DarkChild
Het is altijd hetzelfde liedje bij iedere betaald voetbalclub. En helaas bij Ajax niet anders. Zodra er een beetje geld is MOET dat blijkbaar op aan middelmatige spelers en veel te hoog salaris. En het zijn communicerende vaten, zoals Cruijff al zei (die was heel scherp op die salarisverhouding) het is topic nr 1 in de kleedkamer.
De uitkomst is ook altijd hetzelfde: het geld raakt op, degene die er een puinzooi van hebben gemaakt worden er (terecht) uitgegooid, het geld is dan op en dan kunnen we ineens wel op de levensader van de club vertrouwen (De jeugdopleiding)
En dan herhaalt bovenstaande principe zich weer, zodra we weer wat vet op de botten hebben. Zo typisch.
2 0
Knalpot
Cruijff kan makkelijk lullen, heeft alleen in Barcelona gewerkt en daar kon ie met speels gemak de beste spelers en de beste salarissen betalen omdat ie er toch maar 3 of 4 in zn elftal mocht hebben. In die tijd was dat nog genoeg om er nationale en internationale successen mee te halen. In de huidige tijd ga je daar natuurlijk niks mee klaarspelen, onze 17/18 jarige talenten kunnen in het buitenland met gemak al meer verdienen dan dat ooit bedachte salarisplafond. Dat plafond toen was prima om weer vet op de botten te krijgen en er net aan mee te kunnen doen om de nationale prijzen, maar de stappen europees van de laatste 3 jaar had je nooit verwezenlijkt.
0 0
iammike
Ik zou deze gasten wekelijks laten meetrainen met Ajax 1 en steevast een ‘team van de toekomst’ laten vormen in Jong Ajax en de Youth League zo kunnen ze op profniveau en Europees niveau wennen aan Ajax 1. Zeker met een trainers als van der Gaag zie ik dat wel zitten.

Brobbey
Ünüvar, Giovanni, Hansen
Taylor, Q. Timber
Salah-Eddine, Rensch, Kasanwirjo, Van Gelderen
Raatsie

0 -1
altijdwelwat
Dan trainen ze dus met 39 man ......
0 0
iammike
En ik denk dat dit een goed ‘plan’ is want ik weet niet bij welke club in het buitenland ze wel op profniveau gaan spelen en dan mee kunnen trainen met een eerste elftal van een Europese (sub)topclub.
0 0
Sampaoli
Suggestief stuk van De Telegraaf. In elk denkbaar scenario kan Ajax financieel niet opboksen tegen de Europese grootmachten, echter biedt Ajax op zeker meer perspectief op speelminuten op het hoogste niveau. Dus als ze vertrekken is dat louter gebaseerd op het financiële plaatje en heeft het niks met 'een plan' te maken. 30+ wedstrijden in Jong Ajax is Unuvar, Hansen, Taylor, Salah-Eddine, Kasanwirjo en eigenlijk Brobbey gewoonweg noodzakelijk.

Overmars is keihard bezig met het verlengen van contracten en naast Van Gelderen en Gravenberch gaat de rest snel volgen.
2 -1
PetrosQ
Enerzijds vind ik het ietwat verwaand gedrag van deze jonkies. Zijn ze allemaal onomstreden in Jong Ajax? Zijn ze de beste van de Eerste Divisie? Frenkie was 21 toen hij doorbrak bij Ajax, Eiting is zelfs een halfjaar ouder en nog niet helemaal doorgebroken. Een deel van deze talenten heeft nog niet aangetoond significant beter te zijn of moet het toegeschreven talent eerst nog maar eens bewijzen.

Anderzijds hebben ze wel een punt m.b.t. de volle selectie. Voor de doorstroom naar het eerste moet er wel wat gebeuren. Magallan en Labyad moet je laten vertrekken. Marin en Alvarez zou ook moeten verkopen of anders verhuren. De voorkeur ging dit jaar al uit naar Ekkelenkamp, Eiting en Gravenberch. De vraag is daarnaast of je door wil met Eiting, Ekkelenkamp en Lang of dat je meer toekomst ziet in Tayler, Hansen en Ünüvar.
- Voor Brobbery is er wel ruimte achter Traoré. Ik verwacht dat Tadic op 10 gaat spelen en hij wordt ook al wat ouder en minder onomstreden.
- Als Tagliafico vertrekt, verwacht ik dat Wijndal wordt aangetrokken. Salah-Edine is nog niet zo ver, maar kan al wel als stand-in fungeren.
- Voor Q. Timber is het onduidelijk wat zijn positie precies is. Ik denk dat hij er één moet kiezen en dan moet aantonen dat hij daar de beste is. Voor hem zie ik wat minder kansen.
- Voor J. Timber zijn wel kansen. Die heeft hij ook al gepakt. Hij deed dat al eens beter dan Alvarez (die mag vertrekken) en Schuurs. Daarnaast zie ik Veltman ook nog wel een stap maken. Dus voor hem is er voldoende perspectief zodra Alvarez vertrekt.
- Ünüvar is nog te licht en moet geduld hebben. Hij is nog maar 16... Het talent is er, maar zijn lichaam kan de Eredivisie nog niet aan. Langzaamaan wennen is het devies. Dan komt het vanzelf.
- Hansen moet eerst nog maar bewijzen beter te zijn dan Lang. Ik vond zijn optredes tot nu toe niet denderend. Wel aardig, maar nog niet voldoende om nu al steevast bij het eerste te zitten.
- Taylor ken ik eigenlijk niet. Dus misschien is het zaak voor hem om eerst onomstreden te zijn bij Jong Ajax.
2 0
VoorOnzePloeg
wat een onzin weer... alsof je op je 17de al in het eerste moet staan
4 -1
Koekepeer
Aldus Clarence Seedorf
0 0
Soccerskins
De Telegraaf kan het niet hebben dat ze totaal geen info hadden rondom Gravenberch. Eindstand krijg je dit.
7 -1
Amp
Is weer te rustig binnen de club zo te zien...? Alleen die eerste zin in de inleiding al zeg.

Hansen heeft minimaal een seizoen in jong nodig. Die speelt als een vlieg in t eerste, nog veel te licht en gaat in de spits geen potten breken als ie fysiek niet flink groeit. Unuvar kan 90 minuten niet eens aan in de jeugd, die mag op zn gemak nog ff bij jong aansluiten. Taylor kan ook nog wel een seizoen in jong gebruiken, gaat op dit moment ondersneeuwen in het eerste.
Brobbey zou als 3e spits kunnen als huntelaar blijft. Dan moet traore sws worden verhuurd want die is jong ontgroeid en heeft hoe dan ook minuten nodig. Gaat hunter weg, dan traore als 2e spits en brobbey 3e.
Jurrien gaat straks kansen krijgen als dest en/of nous weg gaat, alleen quinten is dan een groot vraagteken. Liefst zie ik die een half jaar in jong op rcm spelen ipv op een aanvallende vleugelpositie, om dan door te stromen of op verhuurbasis in de eredivisieniveau ervaring op te doen. Helft van de talenten heeft er nog geen seizoen bij senioren op zitten. Ga je lekker eerst bij jong bewijzen en onder een volwassen trainer daar bewijzen. Trainen met het eerste ga je echt wel krijgen tussendoor. Wel eens dat er hoe dan ook mag worden doorgeselecteerd. Niet per se vanwege die genoemde talenten, wel om de kwaliteit weer op orde te krijgen. Jongens als ekkelenkamp en eiting: aardige knapen, maar brengen niks extra en schurken al 2 a 3 seizoenen tegen t team aan. Laat ze vertrekken op huurbasis of definitief. Marin zie ik nog wel wat in, mits ten hag m anders gebruikt. Pierie groot twijfelgeval. Magallan mag inderdaad wel sowieso weg.
2 0
Ajax27
Wat de laatste alinea zegt, de bezem er doorheen. Afscheid nemen van de middelmaat. Een sterke kwalitatieve kern van ervaring met Tadic, Blind, Promes. Daaromheen kwaliteit als Neres, Martinez en hopelijk Donny en Onana ook nog. Dan heb je nog 4 plekken over in je selectie. Met jonge kwalitatieve talenten als Gravenberch, Eiting, Lang, Unuvar, Hansen, Brobbey, Taylor, Timber, Castillo en de reeds gekochte Antony heb je een mooie sterke veelzijdige selectie. Tel daarbij jongens op die het naar behoren doen met Nous, Veltman en je hebt meer dan genoeg om mee te schuiven.
2 0
MK77
Dit voelt als een gerecycled stuk dat elk jaar wel weer langskomt. Beetje speculeren over talenten die vertrekken
6 0
Toon meer reacties