'Vijftal Ajax-talenten mee op trainingskamp'

FinnDekker, 24-12-2019 om 07:15, 27409 views, De Telegraaf |

Shop officiële Ajax-merchandise op Ajaxshop.nl!

Erik ten Hag neemt deze winter een hoop talenten mee op trainingskamp naar Qatar, zo stelt De Telegraaf. Quinten en Jurriën Timber, Kenneth Taylor, Sontje Hansen, en Naci Ünüvar zijn allemaal van de partij als Ajax zich voorbereidt op de tweede seizoenshelft.

Naast de vijf bovenstaande namen gaan jongens als Jurgen Ekkelenkamp, Lassina Traoré en Ryan Gravenberch ook mee. De drie maakten afgelopen zondag nog hun basisdebuut in de Eredivisie en bekroonden die middag allen zelf met het maken van een goal.  

De gebroeders Timber maken hun minuten net als Taylor voornamelijk in Jong Ajax dit seizoen. Ünüvar en Hansen maakten deze maand hun debuut bij de ploeg van Mitchell van der Gaag, waarna Hansen gelijk ook debuteerde in het eerste.  

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
ajaxinho
Gaat Jong Ajax (Castillo, Brobbey, Kuhn, etc.) ook mee?
0 0
Hollister
Ben ik de enige die durft te stellen dat :
1. Binnen nu en 3 jaar uit de volgende 16 talenten er minsten 50% Ajax 1 gaat halen?
Unuvar, Hansen, Taylor, Salah Edinne, Castillo, Regeer, Rensch, Kotarski, Gravenberch, Brobbey,
Ekkelenkamp, Lang, gebr Timber, Kasanwirjo en Traore
2. Deze lichting van 16 tot 19 jarigen misschien wel de beste lichting van de laatste 30 a 40 jaar is..
zeker wat de breedte vd groep betreft.
3. Alle spelers minimaal het niveau eredivisie prof gaan halen.
4. opmerkelijk is bovendien dat 14 van de 16 Nederlandse jongens zijn en dus ook nog een eigen opgeleide jongens (minimaal 3 jr in de Ajax opleiding
8 -4
ajax1forever
Vergeet Hoogewerf niet qua talent. Maar die is helaas al weg, hoor trouwens weinig van hem ...
0 0
grannig mokum1
Zekers D,
0 0
Middenweg401
@puntje 2: de beste lichting wordt enkel bepaald door de toptalenten. De breedte van zo'n groep is amper van belang.
Meekunnen is hooguit genoeg voor de bank of een enkele opvul plek. Het gaat om die paar bepalende spelers waar je niet om heen kunt. Je mag heel blij zijn als dat er 3 of 4 zijn.
Maar de beste lichting in 30 of 40 jaar is echt onzin. De generatie onder Van Gaal was uitzonderlijk, de generatie Sneyder vd Vaart werd grotendeels Europese top, en we hebben net tegelijk De Ligt, Frenkie, Donny en Appie gehad. Er is er nu maar 1 die ik daarmee wil vergelijken, en 2 of 3 die in de buurt komen. Een stuk of 5 van dit lijstje geloof ik totaal niet in dat ze veel wedstrijden in het eerste gaan spelen.
Wel een opmerkelijk grote groep die ooit zouden kunnen debuteren en die ik uiteindelijk grote kansen toedicht om te slagen als prof elders, maar ook daarin kun je niet zo stellig "allemaal" zeggen. Dat hebben we inmiddels als lang geleerd toch?
1 0
Web
Super mooie gedachten
Maar er komt nog wel wat voor kijken
Ik ben al blij als 3 en misschien 4 het gaan halen, dat is al uniek
3 -1
Schip
Lijkt me wat extreem. De lichting van Nouri was exceptioneel. Ik zie deze lichting het echt niet beter doen. Kun je ook niet verwachten.

Maar in de breedte is dit wel een uitzonderlijke lichting. Alleen doet dat er niet toe voor Ajax.
4 -1
DUDE92
De lichting van Nouri had 'alleen' Appie, Donny, Vaclav en misschien Eiting die de echt grote talenten waren, waar dat nu in mijn ogen alleen Ünüvar, Gravenberch en Hansen zijn. Maar inderdaad, de categorie net eronder is veel breder, met Regeer, Llansana, Taylor, Rensch, Brobbey, en Salah-Eddine. Al met al vind ik deze lichting dan wel net wat beter, en verwacht ik er veel meer van dan wat er achteraf met Appie's generatie is gebeurd (los van Appie zelf natuurlijk).

In ieder geval weer heel interessant om dit jaar de jeugd te volgen.
4 0
Babangida83
Na deze lichting is Ajax schat hemeltje rijk. Ook qua prijzenkast, mits er ook ervaring tussen komt te staan.

Ik zou dat ook wel durven te stellen. Alle voetballers op Eredivisie niveau, dat denk ik niet. Er zijn altijd wel die die laatste stap niet kunnen maken voor wat voor reden dan ook. Kijk Cerny bijvoorbeeld, maar helaas ook Appie. Er is in ieder geval nog genoeg werk aan de winkel voor Ajax om iedereen op t juiste pad te houden.
2 0
PetrusKeizer
zal wel de enige zijn. Maar ik zie in die Taylor een centrale verdediger in de dop. Is uitsluitend gebaseerd op t beetje wat ik van m gezien heb op dat WK. Lijkt me echt een mannetje worden dat in de verdediging gewoon de boel staat te organiseren. Type Maxime Bossis. Dat was n 'minimale', super-efficiente en koele CV. Ik kende die Taylor helemaal niet, maar t zou mij niet verbazen als hij n hele goeie wordt.
1 -1
Babangida83
Dat wordt sowieso een hele goede. Is pas 17, he, en nu hoe dominant en goed hij al was op t WK. Ongehoord. Op t middenveld prima, denk ik, maar misschien heb je gelijk. Interessante gedachte. Ik zou m ook wel eens in de verdediging willen zien. Zeker bij Ajax. Iemand als Beckenbauer die goed in kan schuiven. Die zijn goud waard voor een team, omdat ze daarmee op t middenveld een man meer creëren. En in principe kan hij ook nog zelf de bal opdrijven en scoren als hij niet wordt afgestopt.
1 -1
PetrusKeizer
juist! n beckenbauerachtig type :) dat was Bossis namelijk ook. Beckenbauer speelde overigens oorspronkelijk ook middenvelder, ik dacht zelfs wat wij nu aanvallende middenvelder zouden noemen. Waarschijnlijk heb ik meer met Bossis omdat hij geen duitser is ...
1 -1
Simpelishetmoeilijkst
Vond Beckenbauer een echte mof, en houd helemaal niet van Duitsers en hun rotland. Ze hebben mij hslve familie vermoord, en ik ga nooit naar dat land.
0 0
PetrusKeizer
je bent niet de enige. ook wat je familie betreft ... ik moet er om dezelfde reden ook niets van hebben. maar goed, vandaar dat ik bij Taylor ff aan Maxime Bossis moest denken. En niet aan die andere.
0 0
Babangida83
Ah, kijk, dat wist ik niet, zo leer ik ook weer wat. Ik zal volgende keer Bossis zeggen dan ;-)
1 0
Schip
Een nieuwe impuls vanuit de jeugd, dat is Ajax. Brengt nieuwe energie en dromen in het team.
2 0
GvanderK
Wie denk dat Ajax komende jaren inelkaar zakt door leegloop heeft het mis, als we de ervaren jongens weten te houden met dit talent, kan het weer heel leuk worden.
4 0
AltijdAJAXAmsterdam
Zeker weten. Heb zo lang gewacht op deze lichting! Paar ervaren jongens erbij en we kunnen echt weer veel bereiken.
1 0
Kaatje
Wat een mooie beloning voor deze jongens. De ervaring die ze hier gaan opdoen, het nog meer halen uit hun leerproces, is alleen maar mooi. Sommige groeipareltjes moet je koesteren.
Hopelijk komt iedereen straks goed en fit terug van het trainingskamp en gaan we een mooi fantastisch 2e helft van het seizoen in.
Iedereen fijne feestdagen!
1 0
Yeshyeshyall
Prachtig wat een talent. En dan zijn Brobbey en Castillo er niet eens bij.
4 0
RayJordaan
En Salah Edinne haha
2 0
Ginoajax1
Mooi deze talenten. Zorg ervoor dat spelers als Tadic, Ziyech, Promes en Blind bij ajax blijven. Deze ervaren spelers brengen zoveel ervaring over. Als je dat doet, heb je elk jaar een topelftal. Een mix van talenten en ervaren oudere spelers. En dat mag gerust wat kosten. Het verdient zichzelf terug. Ziyech is zo'n goeie gast voor de jongeren.
4 0
Bjorn
Unuvar.. nog een jaar of twee en dan wordt het smullen in Ajax 1 met hem. Wat een speler.
2 0
MalukuAjax
Wat een heerlijke lichting komt eraan. #ForTheFuture
1 0
jaripettersson
Het mooie van een aantal van die talenten vind ik de posities waar ze terecht zullen komen. Echt bepalende plekken op het middenveld. Dat soort gasten met die kwaliteiten kun je zelden tot nooit kopen. Een middenveld Gravenberch-Unuvar-Taylor. Lekker Ajax.
3 0
MalukuAjax
Ik denk dat Ekkelenkamp een prima opvolger is voor Donny!
2 -2
FrankBeton
Geen Castillo is jammer
2 0
Web
Niets meer dan normaal dat de grootste talenten mee gaan. Taylor, Unuvar en Hansen zijn extreme goede talenten, die zo maar eens alle drie het eerste kunnen halen
2 0
GvanderK
Traore ook, is een echte spits.
1 0
MaximilianRosse
Geweldig dat deze talenten mee mogen naar Qatar. Ik mis alleen 1 speler en dat is Familia-Castillo. Ik vind hem echt een goede speler en hij heeft de potentie om de vaste linksback van Ajax te worden. Ajax heeft een optie tot koop maar wat is het plan met deze jongen. Zou hem in ieder geval meenemen naar het trainingskamp. Zeker met het oog op een vertrek van Nico.
7 0
jaripettersson
Zeker, echt een geweldig talent op linksback.
0 0
ajaxop1
Zou dan persoonlijk liever Salah Eddine zien meegaan
3 -2
Danos
Laten we brobby niet vergeten
4 0
xstaniox
Hoe zou het zijn met Nicolas Kühn, zou hij nog een keer de kans gaan krijgen? Vind het anders wel jammer, ben wel gecharmeerd van die jongen.
1 -2
Tinus
Dat is mooi nieuws voor die jongens en voor ons als supporters. Voor Marin en Alvarez is dat minder goed nieuws, want gezien de kwaliteiten en de groei van een aantal van deze jeugdspelers zie ik ze niet veel minuten meer maken, zeker niet op het middenveld.
Gezien de situatie van Blind hoop ik dat er tijdens de winterstop nog een rechter centrale verdediger bij komt. Jan Vertonghen zou direct inpasbaar zijn. Bovendien zou dat voor de ontwikkeling van Schuurs en evt Alvarez prima zijn.
1 -9
Amp
Dus je wil ter vervanging van een lcv een rcv erbij, en dan lijkt vertonghen je een goede optie aangezien hij een lcv is...?

Martinez kan prima blind vervangen. Hebben vooral behoefte aan een speler die op t middenveld de verdediging kan ontlasten door middel van vroege druk en onderscheppingen, en in de opbouw kan versnellen.
8 0
ajax1forever
Schone
0 0
Tinus
Uiteraard bedoel ik linker centrale verdediger, anders had ik het ook niet over Jan Vertonghen gehad. Martinez doet het heel aardig op de plek van blind, echter denk ik dat hij momenteel waardevoller is op het middenveld, daar heeft hij zijn draai gevonden. Daarnaast heb je dan komende (blind verwacht ik helaas even niet meer terug) geen back up voor martinez en dat is wel erg mager. Jan vertongen is een ander type speler, maar zou desondanks een directe versterking voor onze centrale verdediging zijn. En zoals ik aangaf zal hij met zijn ervaring ook een prima begeleider zijn voor Schuurs.
De aanstormende talenten zijn vooral middenvelders aanvallers, bovendien voorin komen twee kanonnen (Neres en Promes) weer terug. Ik zou dan ook voorzichtig zijn met het aanvullen van middenveld en aanval, want dan krijg je onherroepelijk ontevreden spelers.
0 0
Amp
Een middenvelder is juist van belang vanwege het aankomende talent. Donny gaat Gravenbergh niet bij de hand nemen als t ff minder loopt, daarnaast gaat donny wel weg in de zomer. Een gerichte aankoop zou nu dan ook prima zijn, zodat die zn plek bemachtigd naast vd beek én door gewenning volgend seizoen een talent in de basis kan begeleiden. Moet dan dus wel een volwassen aankoop zijn en geen talent, want dan kan je net zo goed een jonkie van onszelf de kans geven. Of t moet een talent a la tonali zijn, daar is altijd ruimte voor
0 0
Babangida83
Hallo, zijn we nu Ajax of niet? Gravenberch. Geef m 4 wedstrijden en je zult je verbazen. Zo is De Ligt ook in de basis gekomen. Die was ook niet gelijk foutloos, maar was t seizoen daarna wel CL- niveau. Dat kun je van elke andere speler die je daar neer gaat zetten niet zeggen. Aankopen zijn sowieso risicovol, kijk naar afgelopen zomer. En Gravenberch wordt echt absolute top (is fucking 17).
2 0
Ajacied33
Dan kom ik toch weer uit op Propper. Wat wel jammer is, met Martinez op het middenveld liep het als een trein in combi met Ziyech en Donny erbij
2 -1
GvanderK
Nee geen Propper
1 -2
Matzet
Langzaam maar zeker maakt Ajax 1 zich op voor een middenveld Gravenberch - Unuvar - Taylor en Sontje In de spits. Nog 2,5 jaar rijpen en groeien naar een vaste basisplaats, de een zal er sneller dan de ander zijn. Belangrijk om ervaring er omheen te zetten a la Tadic.
3 0
jaripettersson
Wat bedoel je met 2,5 jaar als de een er sneller is dan de ander?
0 0
Babangida83
Reken maar uit hoe lang het duurde tussen het debuut van Vd Beek en het moment dat hij echt top was (begin dit seizoen). Talenten hebben tijd nodig om volwassen te worden.
0 0
Matzet
Wat ik met 2,5 jaar bedoel is dat ze nog wel even de tijd nodig hebben om echt een stabiel middenveld te vormen van Europees ‘topniveau’. Ze hebben alle 3 voldoende talent om het te halen, maar voor dat niveau heb je ook ervaring en rijpheid nodig. Vandaar dat ik een wat langere periode aan heb gegeven.

De een heeft minder tijd nodig om langere tijd stabiel te presteren op topniveau. Dus een Gravenberch kan daarmee sneller zijn dan Unuvar of juist andersom. De ontwikkeling van een spelers gaat niet altijd in hetzelfde tempo en is afhankelijk van veel factoren (blessures etc).
1 0
jaripettersson
Dus wie gaat er 2,5 jaar over doen?
0 0
Matzet
Het duurt nog 2,5 jaar voordat dit middenveld stabiel en ervaren genoeg is om mee te doen op Europees topniveau.

Ik waag me niet aan een voorspelling wie van de drie als eerste wekelijks het benodigde topniveau haalt. Ten hoogste dat ik overtuigt ben Dat ze het alle 3 gaan halen.
0 0
jaripettersson
Ik hou je maar een beetje voor de gek. Ik ben het met je eens. Ik schat in dat het 1,5 jaar gaat duren.
0 0