'Als dit soort clubs komen, wordt het heel moeilijk'

BVeenstra, 02-08-2019 om 13:25, 27567 views, AS |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Ajax-trainer Erik ten Hag zou het enorm jammer vinden als Donny van de Beek bij Ajax vertrekt. De middenvelder wordt in de Spaanse media gelinkt aan Real Madrid en een transfer lijkt een steeds serieuzere optie te worden.

Ten Hag roemt de enorme ontwikkeling die Van de Beek heeft doorgemaakt op de positie waar hij nu speelt. 'Hij is ontzettend van belang. We willen hem niet graag verliezen. We doen er alles aan (om hem te behouden, red.). Maar als dit soort clubs (Real Madrid, red.) in beeld komen, wordt het heel moeilijk', geeft de trainer toe.

De oefenmeester ziet in dat Van de Beek zich niet anders gedraagt nu er veel geruchten rondom zijn persoon zijn. 'Hij maakt een heel goede indruk. Hij is fris en heeft veel energie. Vorige week had hij een heel belangrijke assist op de 1-0 van Dolberg.'

Dat Van de Beek mogelijk bij Ajax vertrekt, is iets wat Ten Hag wel 'logisch' zou vinden. 'We hebben vorig jaar heel goed gepresteerd. Dan weet je dat spelers in de belangstelling komen. In sommige situaties kun je ervoor gaan liggen, maar of je altijd je zin krijgt, is een tweede. Of ik hem kan opstellen? Ja, hoor. Ik kan hem gewoon opstellen.'

Denk jij dat Ajax ook dit seizoen met 0-4 wint bij Vitesse? Zet in en krijg 17,50 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Rdk1983
Lees dat Zidane hem eig niet wil. Die wil Pogba. Naar Real gaan als derde keus en dat trainer je niet wil, dat moet je als voetballer niet willen. Vind t ook geen club voor Donny. Maar goed, snap dat t iets met je doet.
0 0
oudzuid2
misschien even vragen aan Robben, Vd Vaart en Huntelaar of het wel zo'n goed idee is?
0 0
Ajax34
of Sneijder en Vd Vaart toch niet de minste
0 0
DeMeervanweleer
De club van Franco, van over het paard getilde ventjes, van de totale geld waanzin, de club van geen beleid, het lieverdje van de UEFA, gadverdamme... geld is heus echt belangrijk, maar ik zou nooit voor zo`n nepclub willen spelen. Donny gaat daar met zijn status en al die sterren die moeten spelen, al is het voor de merchandise, niet veel spelen en wordt dan over een jaar gekocht door Inter oid.
1 -1
Litmanen85
pfff ga dan... Je bent daar sowieso al 3de keus.. om dan na een jaar of 2 jaar weer een grote stap terug te moeten doen om jezelf weer in de kijker te spelen... Bij Ajax, verdien je grof geld, ben je belangrijk en kan je nog groter worden dan je al bent..
3 0
Ajax114
Helemaal eens . Denk dat wij hem over twee jaar voor de helft kunnen terug kopen.
1 0
Spuit11
Donny is echt mega belangrijk. Die gozer is zo gegroeid vorig jaar. Van de bank (terecht of niet) naar één van die spelers die je steevast een plek geeft in je basis elf. Heel knappe prestatie.

Net zo een speler als zijn huidige teamgenoot, Daley Blind. Die speelde dat seizoen voor hij vertrok ook heel sterk, goed WK gespeeld en weg... wat baalde ik daarvan.

Nu zal ik weer balen als Donny weggaat. Real Madrid, ook al gaan mijn wenkbrauwen omhoog bij die club en hun interesse voor onze Donny, maar ik snap het als hij die sprong toch wilt wagen.
0 0
pimp
Laat hem nog maar een jaartje blijven. Voor hem kan je geen vervanger halen.
Proper, Mason mount, Klaassen, Van Ginkel zijn het allemaal niet. En Gravenberg en Naci zijn nog niet zo ver.
0 0
Rdk1983
Ja denk ik ook. Plus, er komt zat binnen. Als Donny wat minder opbrengt volgend jaar is niet erg. Zeker als sportieve plaatje ten goede komt.
0 0
MichelAngelo66
Ik zou het niet verstandig van hem vinden. Ruim een half seizoen nu top, maar laat ie dat eerst volgend nog maar eens zien. Dan is het vroeg genoeg volgens mij. Nu gaat ie in Madrid sowieso veel op d3 bank zitten. Het sterren ensemble ziet Donny vd Beek al komen..... mwah kan ie nu beter veel meters pakken bij zijn favoriete club. Kan ie volgend jaar als grote man ergens binnen stappen.
0 0
Hagmag
Donny moet minimaal nog 1 jaar blijven.
Komt in Madrid gewoon op het bankje.
1 -1
shota99
Lastig om deze jongen te vervangen; scorend vermogen, loopvermogen en een goede instelling. Haalt altijd minimaal een 7.
0 0
Cruijffthebest
Minimaal 80 miljoen en anders oprotten met die kutclub!!!!!!!!
2 0
NUL20
Er moet volgend jaar ook nog wat te verkopen overblijven! ;-)
1 0
jaripettersson
Zo zie je maar wat een jeugdlichting er was de afgelopen jaren. Het is niet voor niks dat met Appie en Donny en ook Matthijs de Toekomst volliep. Ook Appie zou voor 80 miljoen richting een Barcelona zijn gegaan nu. Misschien met Naci nog zo'n jongen in aantocht.
0 0
GC
Naci kan zo maar de eerste Ajacied zijn die straks weggaat voor 100 miljoen.
0 0
Ajax114
Ik zou 80 M vragen aan die vervelende club. Ze doen toch zo stoer dat ze de grootste club zijn. Dokken dan maar zou ik zeggen .
1 0
TijnVan
Dubbel gevoel. Het is jammer dat Ajax drie Nederlandse Ajax-iconen en cultuurdragers verliest. Anderzijds krijgt Ajax hier wel enorme bedragen voor terug; € 60-70 mio is gewoon erg veel geld voor Van de Beek. Om het in perspectief te plaatsen: pas in 2017 werd het transferrecord ad € 27 mio uit 2009 van Huntelaar verbroken. Volgens RTLZ heeft Ajax aan uitgaande transfers en Europees voetbal al € 240 mio verdient. Met deze transfer erbij dus in totaal > € 300 mio. En dat is náást de reguliere (op EL gebaseerde) begroting!

Ajax krijgt hierdoor het kapitaal en aanzien om spelers aan te trekken, waarvan dat twee/drie jaar geleden niet voor mogelijk werd gehouden. Dat spelers als Alvarez en Martinez voor Ajax kiezen en daar duidelijk heel trots op zijn, spreekt boekdelen. De vraag is nu: hoe gaat Ajax het vertrek van Van de Beek opvangen? Propper, Malen, Bergwijn? Zij behoren nu allemaal tot de mogelijkheden. Aansluiting bij de Europese top is nog niet helemaal een feit, maar het gaat wel in de goede richting.
3 0
Ajax114
Allemaal leuk dat geld maar als je geen toppers haalt die er meteen staan dan hebben we er niet zoveel aan. Kwalificatie CL gaat nu echt zeer lastig worden.
1 -1
Ajax4xbestevaneuropa
In 2009 nog 20-30mil schuld. Cruijff's column na madrid ajax onder jol. Nog geen 10 jaar later zijn we rijker dan ooit en verslaan we madrid (beste europese club de laatste 5jr) met 1-4 in eigen huis. Nog geen 10 jaar na johan's column met zijn cijfers van de koning van europa winnen in hun eigen huis. Als Ajax zo doorgaat dan heeft het binnen 10 jaar 1 miljard. Binnen nu en 5 jaar over de half miljard. Johan wilde Ajax weer groot maken in europa, iedereen verklaarde hem voor gek. EL finale en halve finale CL, we zijn er weer. Heeft iemand het over liverpool dat de CL won....
10 0
Redrum
Precies. Juist die 220 miljoen die we nu binnenharken gaan weer bijdragen aan nieuw succes in de nabije toekomst. Misschien wordt dit seizoen een 'tussenjaar' op Europees gebied, maar volgend jaar staan we er dan gewoon weer. Mensen beseffen niet wat voor mogelijkheden we krijgen door dit soort krankzinnige transferbedragen. We krijgen juist hierdoor de kans om structureel een grote jongen te worden. Kampioen worden we dit jaar wel, met of zonder Donny. We moeten juist trots zijn dat we even 3 jeugdspelers verkopen voor 220 miljoen in één transferperiode.
1 -2
Ajax114
Ik moet zeggen dat je daarin wel gelijk hebt en word er warm van maar je wilt dat als ajacied vaker ervaren de komende jaren.
1 0
TijnVan
Als Ajax er in het '19/20 seizoen niet staat, slaat het sentiment snel weer om. Aankopen als Promes en Marin kunnen tegenvallen. Ajax kan de Champions League niet halen. Het salarishuis is behoorlijk toegenomen de laatste jaren. Dan staan de zaken er ineens minder rooskleurig voor. Juist daarom is deze financiële buffer lekker.

Aan de andere kant moet Ajax naar de korte termijn kijken. Ook dit seizoen moet het presteren. Als naast Van de Beek andere dragende spelers als Ziyech en Schöne vertrekken, wat blijft er dan nog aan coherentie over? Dat kan een flinke dreun geven.

Fun fact: in '17/18 was de jaaromzet € 92 mio. Ongelooflijk wat een goed seizoen kan doen.
3 0
kade88
Ik denk dat Overmars niet aan de marktwaarde van Van de Beek moet denken maar aan de waarde die Van de Beek voor Ajax heeft. Hij is misschien wel de enige middenvelder die we hebben met diepgaande loopacties. Dit is cruciaal voor het functioneren van Ziyech en Tadic. Met andere woorden een type Van de Beek is noodzakelijk voor het systeem dat Ajax nu speelt. Dus moet Ajax wel heel veel geld voor hem krijgen om te compenseren dat het systeem minder gaat renderen.
0 0
Redrum
Dat hangt er puur vanaf hoe je het gemis van Donny gaat opvangen. Donny is de laatste maanden wel heel erg opgehemeld, terwijl hij in de eerste seizoenshelft nog verguisd werd door de meesten. We moeten zijn meerwaarde ook niet gaan overdrijven nu. Als er iemand van deze selectie vervangbaar is, dan is het Donny wel. Donny was de nummer 1 kansenmisser in de groepsfase CL. In de KO-fase maakte hij twee goals en toen was hij ineens super belangrijk. Ik hoop dat Donny blijft, maar ik lig er niet wakker van als hij gaat. Wel vind ik het doodzonde als hij naar Real gaat.
2 -2
Danos
Maybe dat Marin, de wat aanvallender rol kon oppakken van Donny.

Ik vind van wat ik tot zover heb gezien Marin sterker als hij aanvallend kan denken ipv verdedigend.

En dan zou eventueel Martinez of Alvarez de verdedigende rol kunnen oppakken
2 0
JohnnyD
Ben ik dan de enige die ziet dat Ajax het dit seizoen nog beter gaat doen dan vorig seizoen?
2 -7
Cruijffthebest
Ja, zonder Frenkie, De Ligt en Van de Beek lever je echt heel erg veel in!!!
1 0
Ajax114
Ja, je hebt er dan weinig kijk op.
1 0
Restored
Het is 4 uur, hoe ben je nu al bezopen?
2 0
Ajax114
Hahahahaa
1 -1
tMuurtje
Dus: landskampioen, beker en CL finale.
Denk na, hoe waarschijnlijk is dat?
Zou zelfs met dezelfde selectie als vorig jaar al bijna onmogelijk zijn dit resultaat te behalen.
Kampioen worden is sowieso het belangrijkst nu ivm directe plaatsing CL.
1 0
mickey2602
Er zijn 2 factoren hoe AJax het dit seizoen beter kan gaan doen als vorig seizoen.
1=het gehele seizoen bovenaan staan in plaats van bijna het hele seizoen achtervolgen en op het laatst de titel pakken.
2= De CL of de EL winnen,beide zie ik niet gebeuren. CL sowieso niet,EL zou nog mogelijk zijn.
Begin van vorig seizoen zou niemand voorspeld hebben dat Ajax de dubbel zou winnen en bijna de finale CL zou halen en dat ook nog eens met mooi voetbal. Dus tsja,het kan wel maar lijkt me geen juiste verwachting en al zeker geen doel.
0 0
Knalpot
Waarop gebaseerd? Je verliest minimaal 3 steunpilaren, er zal veel meer rekening met ons gehouden worden "we zullen zeker niet meer onderschat worden". Kampioen worden met een bijna nieuw doelpuntenrecord, de beker en een halve finale CL. Ik help het je hopen maar gaat verdomd lastig worden gap.
1 0
Nosky
Het is natuurlijk wel heel vet dat - mocht dit doorgaan - Donny de derde is die naar de absolute top gaat. Ergens zou ik het wel mooi vinden, anderzijds vrees ik wel een beetje.. Het afbreukrisico bij zo'n club is enorm. Met een EK op komst, kan het ook een onverstandige keuze zijn.
Robben, Van der Vaart en Sneijder hebben het er ook niet gered.
1 0
mickey2602
Huntelaar ook niet.
1 -1
FTS95
Ontzettend jammer dat je de kern van je Nederlandse, jonge, eigen opgeleide spelers kwijtraakt, maar niet meer dan logisch. Die jongens zijn gewild in heel Europa en moeten ook aan hun pensioen en het vervolg van hun sportieve carrière denken...gelukkig is het tegenwoordig zo, dat Ajax lees:Marc Overmars zeer slagvaardig is op de transfermarkt en bereid is de knip te trekken. (Alvarez, Promes, Martinez, Marin etc.) Dit gekoppeld aan een top trainer en een jeugdopleiding, waar de nieuwe lichting zich al weer aandient (Gravenberg Dest, Lang, Unuvar, Brobbey, Timbertjes enz.). Ik denk niet dat wij Ajacieden zich zorgen hoeven te maken..
1 -2
NUL20
aan zijn pensioen denken?
Al speelt hij zijn hele leven bij Ajax dan is hij nog binnen... maar ja, meer is blijkbaar altijd beter...
1 0
Mözil
Als die gaat kan die niet alleen een basisplek vergeten, maar ook hoogstwaarschijnlijk het EK volgend jaar. Zou toch zonde zijn. Speel nog een jaar bij Ajax in de basis, dan denk ik dat die regelmatig in zou vallen in het NL elftal en kan die daarna net zo'n mooie transfer maken als nu.
2 0
Danos
Tja maar aan de andere kant, hoe vaak komt een club als Madrid voorbij? Gaan wij het dit jaar weer zo goed doen in de CL ( wat ik natuurlijk hoop)? of is dit ook voor Donny het moment op te cashen om zo maar te zeggen.

Hij gaat natuurlijk niet een slechtere voetballer worden bij Real
0 0
Mözil
Dat is ook zeker waar. Gelukkig hoeven wij die keuze niet te maken en willen wij uiteraard het beste voor Ajax ipv de speler.
0 0
afcavinnie
NEE, NEE, NEE !!! BLIJF DONNY!!
7 0
atalantanio
Jeetje, Ajax wordt echt kaalgeplukt. Dacht dat ze sterk stonden, allemaal doorlopende contracten en een gigantisch eigen vermogen. Maar blijkbaar staat Ajax helemaal niet sterk en zijn spelers niet te houden.

Frenkie de Jong, De Ligt, Van de Beek, eventueel nog Neres en Ziyech. Dan kun je helemaal opnieuw beginnen.
3 -5
Ajax114
Helaas wel. Het is nog erder als je bedenkt dat hij bij Madrid de bank gaat warm houden. Zidane wil hem helemaal niet. Lekkere binnenkomer dan als de trainer geen fan is van je.
0 0
Nosky
Kaalgeplukt? Tot nog toe zijn van de basis allen De Jong en De Ligt weg.
Iedereen vreesde dat we 7-8 spelers gingen verliezen.. Wat er ook gaat gebeuren, dan gaan er nooit zoveel worden. Onana, Mazraoui, Tadic, Tagliafico hebben allen bijgetekend. Blind gaat sowieso niet weg. Het val reuze mee tot nog toe.
0 0
Jelephi
Lul niet zo dom. Je krijgt twee keer de hoofdprijs voor onze topspelers. Van de Bee ga je ook minimaal 60 voor vangen als hij weggaat.

Dit zijn marktconforme prijzen voor spelers. Ze kunnen een stap hogerop maken naar een competitie die vele malen beter is dan de onze. Heb jij gisteren Utrecht gezien? Dat is precies de reden waarom Nederland als competitie echt een drol meer voorstelt en ook exact de reden waarom spelers na een aantal jaar uitgeleerd zijn.
7 -3
atalantanio
Verkoop anders lekker iedereen tegen ‘’marktconforme prijzen’’, vervolgens in september bouwen aan een nieuw elftal terwijl je Europees bent geëindigd net als Utrecht. Kan bij jou de vlag uit zeker.
2 0
Danos
dat is ook pessimistisch ook met de vervangers die we nu al hebben moeten we de CL bereiken.
0 0
Ajax114
Ik was al pessimistisch maar vrees nu echt dat wij onderuit gaan tegen PAok zonder Vd Beek. Wat een sportieve afgang zou dat zijn en heeft Ajax dan volkomen aan zichzelf te danken.
2 -12
Siemmie
Ga terug naar je eigen forum joh. Ook zonder vd Beek is Ajax meer dan sterk genoeg om PAOK te kloppen.
1 -2
Ajax114
Ik ga jouw naam onthouden . Lees je reactie aanstaande disndag wel.
0 0
geDaante
Kom op man, Tadic op 10, Lang, Promes, Ziyech en Neres voor op de flanken, Dolberg spits. Plus sterke verdediging, moet geen probleem zijn.
2 -1
grannig mokum1
Blijven of als Liverpool, spurs, Dortmund dan kan je pas over na denken, maar RM dan ben ik bang dat je op de bank terecht komt
2 0
Ginoajax1
Hier gaat ajax een belangrijke speler verliezen. Niet doen dus. Clubbelang is net zo belangrijk. Nu het al augustus is. Hadden ze maar eerder moeten komen. vd Beek heeft tijd zat.Hier moet Overmars dwars voor gaan liggen. vd Beek is ajacied genoeg om dit te accepteren.
1 0
Nick88
Wel appart, hij heeft tegen een vriend van mij gezegd dat ie blijft... Dus Donny, wat wordt t pik? neem aan dat je t niet voor niks zei?
1 0
kampioen0809
Als je het interview met FOX kijkt, krijg je toch sterk de indruk dat hij inderdaad lijkt te vertrekken of er wel voor openstaat. Ik zou het écht héél jammer vinden, hij is nu juist de drijfende kracht van Ajax, kan zich ook nog verder ontwikkelen en heeft hier garantie op een basisplaats.

Op dit moment naar Madrid gaan lijkt mij dan ook geen goede keuze.
3 0
ajax4lifebaby
Zou wel heel zonde zijn om frenkie, mathijs en donny te verliezen. Allemaal echte ajacieden. Kan hem niet eens blamen.. real is wel echt de absolute top
1 -1
Web
Die is weg
4 -1
kampioen0809
Blijven! Je hebt niet echt een keus zeg maar...
0 0
Bennyben
Eigenlijk moet Ajax gewoon nee zeggen de hele transferperiode heeft real de kans gehad om hem te kopen, zeg gewoon tegen real dat er volgend jaar weer nieuwe kansen zijn als ze er tijdig bij zijn.
2 0
Jaridebeste
Wat een gezeik zeg. Het is verdorie ook al augustus. Je kunt toch gewoon nee zeggen. Na Frenkie en Matthijs is het wel genoeg met echt belangrijke spelers te laten vertrekken. Voor het geld hoef je het ook niet te doen en het zou een enorme aderlating zijn. Hoe belangrijk vind je het nieuwe seizoen eigenlijk vraag ik me dan af.
En wat Donny betreft, Real Madrid is vooralsnog te hoog gegrepen. Als hij echt goed genoeg is dan komen dit soort clubs in een later stadium ook echt wel. Blijf nou eerst nog eens een jaar bij Ajax, onderscheid je daar, verover een basisplek in het Nederlands elftal, haal het EK en zie dan maar weer eens verder.
13 0
DT10
Modric, Kroos, Isco, Asensio, James en misschien ook nog Pogba.. Ga der maar aan staan Donny, 2 wedstrijden slecht spelen en je zit de rest van het seizoen op de bank!

Trouwens, dat Real Madrid heeft voor Hazard, Jovic, Miliatao, Mendy en Rodrygo al over de 300 miljoen uitgegeven.. Ben benieuwd hoe ze dat gaan doen met FFP!?
2 0
OntlastendeMiddenvelder
Genoeg is genoeg. Van mij zou hij op zijn vroegst vólgend seizoen weg mogen. Al twee steunpilaren verkocht. Van de drie steunpilaren die nu in de belangstelling staan -- Ziyech, Neres en Van de Beek, heeft Ziyech een vertrek 't meeste verdiend. Je kan gewoon niet in één zomer vier steunpilaren verkopen, dat zou krankzinnig zijn. Bedenkt dat er tien veldspelers zijn. Veertig procent van je basisveldspelers verkopen en dan ook nog de vier belangrijkste!
12 0
Antafca
gewoon doen 60 miljoen is een absurd belachelijk bedrag voor een speler als Donny laten we eerlijk zijn en ik denk dat we hem wel op kunnen vangen. Echte ajacied en harde werker maar geen wonder voetballer
7 -6
Nosky
Wat voor keuze wie dan ook maakt, geld moet totaal geen motivator zijn. We hebben voor rond de 180 miljoen verkocht over afgelopen seizoen. We redden het wel zonder die extra 60 miljoen.
0 0
roodwit007
zonder waterdragers heeft je geen 11tal , daarom is van der Beek belangrijker dan je denkt met metselen heb je specie nodig en van der Beek is de specie
0 0
rss-dion
niet mee eens. Juist dat harde werken is een kwaliteit. Zijn weinig spelers die lichamelijk en kwa discipline zoveel meters kunnen maken. Word een groot gemis als die weg is. Transfer blokkeren en hem voor 40 miljoen verkopen jaar erop. Had nu alweer assist op dolberg.
2 -1
WZAWZDB14
Mocht donny weggaan wat zou ajax dan van plan zijn met al die miljoenen? We kunnen straks de hele club feijenooit + dat nieuwe stadion nog kopen
0 0
Nosky
Waarom geen club uit de Championship kopen?
0 0
mcatarinob
Jammer dat Donny weg zou gaan, maar de aanstormende jeugd moet je een kans geven om ook zo goed te worden.
1 -1
Restored
Ben er wel klaar mee eigenlijk, hoe moet je zo ooit nog een team bij elkaar houden? Ook lekker 4 dagen voor CL kwalificatie
4 0
tomtiedom
Erik wel een lekker LOI-cursusje Engels gevolgd.
2 -1
Radie125
Donny bedankt voor de mooie jaren heel veel suc6 met je verdere carrière.
0 -4
Cupmetgroteoren
Gewoon jeugd laten doorstromen.
4 -6
Restored
Wie, Dani de wit? Ekkelenkamp? Eiting? Beetje vroeg voor Unuvar en Taylor op dit moment en Gravenberch lijkt ook even in een mindere periode te zitten
1 -1
Ozymandias
Eiting en Lang.
0 0
Redrum
Ik vind Taylor het meest in aanmerking komen dan eigenlijk. Dat vind ik een hele interessante speler. Unuvar is over 1 a 2 jaar klaar voor Ajax 1.
0 -1
pierrehazen
hoe is het mogelijk dat een club met zoveel bankschulden nog spelers kan en mag halen
Real Madrid is geen grote club meer als het fair play reglement eens echt toe gepast gaat worden
dan behoort Ajax gewoon tot de top clubs zeker met ons voetbal
9 -2
Bapinho
Ik weet niet hoor maar wat je nu zegt is een beetje onzin. De laatste x dat real meer dan 50 miljoen had uitgegeven was met James in 2014. En de echt grote aankoop was Bale in 2012 ofzo. Daarna hebben ze in de tussentijd weet ik veel hoevaak de championsleague gewonnen. Plus zelfs deze transferperiode hebben ze al met al niet eens heel veel in de min doordat ze ook veel verkocht hebben. Als je nou barca ofzo gezegd had ben ik het met je eens maar Real heeft gewoon goed gezond gehandeld laatste jaren
1 -1
gi0vanni
Bijna elke grote club heeft schulden. Clubs als Ajax, Bayern Munchen en Arsenal zijn enkele uitzonderingen. En niet zo lang geleden draaide Ajax ook zo'n 25 mil verlies per jaar. Maar het is natuurlijk logisch dat clubs als Real en Barca met schulden nog steeds veel kunnen lenen. Hun jaar omzet is extreem hoog en tel daar hun vastgoed bij op en dan kun je lekker veel lenen. Zo zal een piloot meer kunnen lenen als een ramenwasser.
0 -1
Nosky
Het is natuurlijk wel krom dat wanneer je zoveel shulden hebt, je ook zoveel mag uitgeven. Natuurlijk komt er ook heel veel geld binnen, het blijft op zijn minst vreemd beleid.

Als de FIFA namelijk vandaag zou besluiten dat een club schuldenvrij moet zijn, heeft onderander én met name Real Madrid een ongekend probleem.
0 0
Sanalologo
Verlies draaien betekent niet dat je schulden hebt.
0 0
Ajax27
Door het merk Real Madrid en de cashflow die er doorheen stroomt. Bedrijven als Tesla en Zalando hebben jarenlang verlies gedraaid. Tesla volgens mij nog steeds. Maar het merk wordt groter en groter. Zo is een bedrijf als Zalando blijven groeien, ondanks dat het ieder jaar rode cijfers schreef.
0 0
Redrum
Klopt, als je puur naar de financiën gaat kijken is Ajax de top van Europa. Clubs als Real mogen maar ongestoord met geld smijten, omdat ze lening na lening moeiteloos kunnen afsluiten. We hebben het wel eens over City, Chelsea en PSG als verziekers van het huidige voetbal, maar Real is misschien nog wel erger.
1 0
Siemmie
Die gaat 100%. Dat interview van hem bij Fox zegt ook al genoeg.
Jammer, en ik vind het ook geen slimme keuze. In tegenstelling tot De Ligt en Frenkie is vd Beek echt nog niet uitgeleerd hier. Hij speelde dan wel een puike tweede seizoenshelft, maar veel mensen lijken te vergeten dat hij daarvoor een lange tijd niet best presteerde.
2 -2
Leprechaun
Donny lijkt dus serieus voor een vertrek te staan. Is het een idee om Marin zijn rol in te laten vullen? En dan Pröpper proberen te halen als vervanger van Frenkie?
0 -2
DonQ
Zit wel wat in Leprechaun. Ik denk dat Marin ook goed tot zijn recht kan komen op de 10 positie. Vervulde bij Standard een vergelijkbare rol als Donny nu. Veel diepgang en scorend vermogen.
0 0
Ajax27
Nee. Tadic en Ziyech zijn de opties om hem op te vangen. Er hoeft helemaal geen vervanger te komen. Marin mag met Blind en Alvarez gaan uitvechten wie waar komt te staan.

Voor nu denk ik dat het zoiets wordt gedurende het seizoen:
Promes - Dolberg - Ziyech
Blind - Tadic - Alvarez/Marin
Tagliafico - Martinez - Schuurs - Nous/Dest

...en ja, ik heb Neres weggelaten, want ik denk dat hij binnen een paar weken ook weg is.
1 -1
HansBeus
Wat is het geluid bij de persconferentie's van Ajax toch slecht, dat is toch amateurisme te top!..........
0 0
voorkennis
maakt niet uit , er worden toch alleen maar kut vragen gesteld en open deuren ingetrapt
0 0
WZAWZDB14
Echt he, "Hoe fijn is het om gelijk de JC schaal van psv te winnen? "
1 0
voorkennis
Fuck zeg......Donny is dus zo goed als pleite
3 0
WZAWZDB14
Wie zit daar op de achtergrond zo verdomd overdreven op die toetsenbord te rammen? schijt irritant
0 0
Mazraoui
Valentijn
6 -3
Ajaxfan16
Als ik Ten Hag zo hoor, is het echt serieus met Donny.
3 0
Superjan
Aderlating. Wie is dan de middenvelder met diepte?
1 0
Duif63
Siem !?
2 -1
Ajaxvooraltijd
Tadic?
0 -1
Superjan
Toch maar Tadic idd. of Lang.
0 0
OV020
Die gaat weg verwacht ik.
1 0
Juichtoon
En zeg meteen dat je het onbegrijpelijk vindt dat Bassie ons fluit. We moeten meteen de druk op Bassie en de KNVB opvoeren.
Kan ons mediateam niet 30 onterechte nadelige beslissingen van Bassie achter elkaar monteren? Of nog eens z'n uitspraak dat Onana "maar niet zover uit z'n doel moet komen".
5 -2
..::Rootje::..
30 is behoorlijk overdreven.
En ik kan het bewijzen met statistieken.
0 -2
Juichtoon
Alleen al tegen Groningen uit 2 jaar terug zijn er al 4. 3 strafschoppen niet krijgen en bij de goal van Groningen zag hij een overduidelijke overtreding op Onana niet. Zijn uitleg erbij was meer dan tenenkrommend (Onana had zover buiten de 16 niets te zoeken en de ajacieden protesteerden niet zei Bassie na afloop).
Dan nog 5-6 beslissingen in de Klassieker in de Kuip geen rood voor Fnoord en wel voor Ajax of penalties voor Fnoord en niet voor Ajax in de slotfase. Nijhuis 'mist' in 2017 de aanslagen op Dolberg en El Ghazi van Guardado., die allebei geblesseerd het veld moeten verlaten. De enige nederlaag tegen Esior op Woudesteijn 2-1 in 119 jaar is in 2008 is olv Nijhuis. Bassie mist nogal opzichtig 2 strafschoppen voor Ajax in de slotfase. Ajax ADO 0-1 mist Bassie dat de goal buitenspel is. AZ Ajax 3-2 in 2014 geeft Bassie heel makkelijk AZ rood en een penalty na een overtreding van Van Rhijn. Het is het kantelpunt in de wedstrijd. In 2015 verliest Ajax met 2-0 in Groningen nadat Bassie van de Wiel rood en een penalty tegen geeft nadat Gregory ongelukkig wegglijdt. etc etc. Allemaal Bassie.
0 0
BrandjeXL
Je weet dat er nu een VAR is.
0 0
Juichtoon
Jawel maar de arbiter behoeft zichzelf nav de VAR alleen te corrigeren als hij 'overduidelijk' fout zit. Dus niet alles gaat eruit. Daarbij dienen we gewoon alert te blijven. Meteen in de eerste wedstrijd Nijhuis, ik word daar niet vrolijk van.
0 0
Amsterdam Loyals
30 is nog laag ingeschat! Kom maar met je bewijzen!
Ajax had op bepaald moment maar 2 of 3 overwinningen in 15x Nijhuis. Toen daar aandacht op kwam, draaide hij wat bij. Nijhuis heeft ons de titel gekost...
3 -1
Redrum
Wel heel typisch dat hij onze openingswedstrijd fluit ja.
2 0
BrandjeXL
Stel je niet aan man. Zet je eierdopje op en ga richting Eindhoven.
2 -4
rotynl
Inderdaad, Nijhuis is zaterdag onze grootste tegenstander.
4 0
maikelklaassen
juist!! die kwal fluit 1 jaar niet en we zijn gelijk kampioen
3 -1
Juichtoon
Natuurlijk is het voetbaldeel het belangrijkste, maar aangezien de verschillen met PSV minimaal zijn (1 punt over de laatste 10 seizoenen), moet je Nijhuis gewoon niet willen als arbiter.
Gelukkig is er tegenwoordig de VAR, maar die kan Bassie ook niet terecht wijzen bij randgevallen.
2 0
WijZijnAjaxWijZijnDeRijkste
Klaas Jan op 10
0 -1
036AFCA97
Hopelijk gaat iemand even goed vragen over het eventueel verlengen van Ziyech, Donny en Neres. Ik hoop toch zo erg dat we die drie toppers kunnen behouden. Ik zou nog liever hun behouden dan bijvoorbeeld Suarez laten terugkeren.
0 0
geDaante
Laat Suarez alsjeblieft wegblijven.

Een vertrek van Ziyech zou ik ook niet erg vinden, al zal zijn defensieve arbeid en felheid gemist worden. Van de Beek is op te vangen met Tadic als 10, of Lang. Neres met Lang of Promes.

Alle drie ineens weg zou wel minder zijn ;)
2 -4
BrandjeXL
Je was al niet serieus meer te nemen maar dat je zo diep kan zakken had ik zelfs niet van jou verwacht.
1 -1
Ozymandias
Ze kunnen het vragen maar Ten Hag gaat daar natuurlijk uitspraken over doen die ons meer vertrellen dan wat we al weten.
0 0
Toon meer reacties