TG: 'Juventus verhoogt bod naar 67 miljoen'

FinnDekker, 10-07-2019 om 23:05, 32875 views, De Telegraaf |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Juventus heeft het bod op Matthijs de Ligt verhoogd. Althans, dat beweert De Telegraaf woensdagavond. De Italianen boden eerst vijftig miljoen euro, maar zouden nu 67 miljoen euro hebben gecommuniceerd richting de Amsterdamse club.  

Met dit bedrag komen de kampioenen van de Serie A al een stuk dichterbij de vermeende, gewenste 75 miljoen euro van Ajax. Of 67 miljoen euro genoeg gaat zijn, is vooralsnog onduidelijk. Wel wil De Oude Dame het liefst voor zaterdag een deal met Marc Overmars en co. Dit omdat men graag voorkomt dat De Ligt met Ajax mee naar Oostenrijk gaat voor het aanstaande trainingskamp.

'Omdat Raiola open kaart speelde, zei dat De Ligt niet zou muiten, zich gewoon op de eerste training van Ajax zou melden en nooit een arbitragezaak zou beginnen, wist Juve waar het aan toe was', geeft de krant als reden van het verhoogde bod. De Ligt meldde zich inderdaad begin deze week bij Ajax.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Toeschouwer
Als jij afspreekt ik teken bij, en zegt erbij dan
mag je weg voor een bepaalt bedrag dan staat dat toch. Die afspraak maak je voor een jaar later.
Dat is toch duidelijk.
Zo zie ja maar Ajax onbetrouwbare zaken
partner. zaten 2 mensen bij vader Mathijs
en Barry . Die geloof ik 100%
2 -4
Van Reenen
Je kan ook zeggen dat je geen Ajax-supporter bent, maar je voorkeur hebt voor een andere verdedigend spelende club. Kijk dan ben je duidelijk en zeg je niet van kwalitatief hoogstaand voetbal te houden. Uit je opmerking blijkt dat je een jaar met je hoofd onder een steen hebt gelegen. De markt verandert razendsnel in voetballand. Heb je trouwens ook een post geplaatst over het feit dat Barca niet meer wilde betalen voor Matthijs dan 60 miljoen euro en dat ze een week later De Griezman ophalen voor het dubbele, namelijk 120 miljoen euri!! Kijk, dat is een onbetrouwbare club.....en kijk ik niet meer naar, al spelen er 3 Fenkie's.
0 0
mallerd
Lul niet zo dom joh, 2e keer dat ik je dit zie posten.
0 -1
mallerd
Kunnen we niet i.p.v Alvarez die Kjaer van Sevilla kopen, gezellig met Schone en Dolberg komen voetballen.
0 0
Daneman
Ik heb sterk m'n twijfels over de huidige transfer periode bij ajax. Er komt zo veel geld binnen dat bij redelijk tot goed scouting werk ajax op z'n gemak kampioen moet kunnen worden.
Het begon eigenlijk al met de aanschaf met Kik Pierie. Wat een compleet nutteloos aankoop. Mijn insziens had behoorlijk bedrag van Frenkie geinvesteerd dienen te worden in een CV die bijna gegarandeerd een zeer waardig vervanger van De Ligt zou zijn. Dat is wel duur. En beinvloed onderhandelingspositie een beetje. Maar nou is de kans weer behoorlijk groot dat de seizoens start niet vlekkeloos gaat. En dat kan pas duurkoop zijn.
1 -3
Ajax114
Je hebt helemaal gelijk. Het is een grote blunder dat er nog steeds geen topverdediger is aangetrokken als vervanger. Liggen weer het hele jaar te slapen en komen met Magallan en Pierie aanzetten.
0 0
Saanchez
Kun je onderbouwen waarom je Pierie een compleet nutteloze aankoop vindt? Ik snap namelijk wel wat ze in hem zien, plus hij heeft al veel ervaring op Eredivisie niveau voor zijn leeftijd.

En qua bijna zeker een zeer waardige vervanger voor de Ligt vinden is nogal een risico he. We zullen never nooit hetzelfde niveau terug kunnen kopen en net eronder is ook uitgesloten. We kunnen niet even een grote naam uit de hoed toveren en dus lijkt een Alvarez een van de best mogelijke opties, al is dat ook een risico natuurlijk. Je weet nooit hoe een jongen vanuit de andere kant van de wereld het gaat doen.

En we hebben deze transferperiode Martinez en Pierie als CV gehaald wat icm Magallan en Schuurs echt wel voldoende moet zijn voor de voorrondes CL. Als de Ligt vertrekt en we halen Alvarez, lijkt het mij dat Ajax goed werk heeft gedaan.
0 0
Ajax114
Hoeveel onzin kan je posten zeg . Pierie was dramatisch bij Heerenveen afgelopen jaar. Daarom is het een compleet onbegrijpelijke nutteloze aankoop. Magllan en Schuurs ook allebei volkomen ongeschilkt maar daar kom je straks wel achter. Martinez wel een goede aankoop maar helaas een linkspoot.
0 0
nicholas87
75mil vast en geen cent minder
1 0
Babayaka
Tijd dringt voor juve.
1 0
Radikaal
wat loopt iedereen elkaar weer na te praten hier.
Die mondelinge afspraak wordt niet hard gemaakt, de Ligt komt keurig op de training. Wie weet heeft Raiola wel een één-tweetje opgezet met Marc. Eerst sleept Raiola eruit wat hij er uit kan slepen, schermt een beetje met die 50-miljoen-afspraak, dan denkt Juve wat over te houden en belooft het aan Raiola en de Ligt - en nu blijkt die 50 niet zo hardgemaakt te worden en nu moet Juve óf erbij betalen, óf gezicht verliezen en opgeven. Dat doen ze niet. Die gaan nog verder omhoog. Dat de Ligt geen 100 miljoen gaat kosten is duidelijk. 75 plus wat bonusen is prima, ook voor Ajax, met een dankjewel voor het mooie seizoen als captain. En dan kan de Ligt bij Juve, in het land van de verdedigers, met zijn idool Ronaldo spelen, kampioen van Italie worden, misschien een CL, en over drie jaar weer eens verder kijken. Dan is 't ie nog steeds jong genoeg voor een U23 toernooi... Iedereen hier doet alsof het de laatste transfer van zijn karriere is.

En als Juve afhaakt en niemand wil betalen, dan blijft ie toch lekker nog een jaartje. Of komt misschien toch Barca, Bayern of City nog met een leuk bod.
2 0
witchmaster11
bijna half 2 en nog geen witte rook (lolz) en morgen de presentatie ? ik denk dat Overmars geen centimeter toegeeft anders was de ligt al lang vertrokken nee die staat op zijn strepen en als je 14 miljoen bruto kan betalen dan kan je ook de transfer som betalen denk eerder dat het probleem niet bij juve ligt maar bij hun geldschieter want zonder bankgarantie gaat het feest ook niet door
1 0
Pierre Heno
Niet verkopen dan maar. We kunnen hem best nog een seizoen gebruiken.
0 0
OlympischStadionDeMeer
Ben eerlijk gezegd wel klaar met De Ligt, haal Alvarez maar gewoon en dan creëren we een "VirgilvanDijk-situatie".
0 -3
Cello
Ook opvallend, dat in zekere zin Raiola wel Ajax aanvalt, als zouden de Amsterdammers zich niet aan de afspraken houden (waarheid valt nog maar te bezien), maar dat ie niet tegen de heren van Juve weet te vertellen, dat we het hier hebben over Mathijs de Ligt, in potentie één van de beste verdedigers ter wereld...als ie dat al niet is, maar dat zeker binnen 'no-time' gaat worden. En dat je dan niet moeilijk moet doen en moet betalen. Kwaliteit kost namelijk geld, heel veel geld. En anders gaat ie wel naar een andere club....die wel aan Ajax' voorwaarde wil voldoen.

Maar nee....dat doet Minootje niet, want Mino is bijna de huismakelaar van de Italiaanse clubs. Clubs die hem maar wat graag met torenhoge vergoedingen spekken als ie er maar voor zorgt dat de rest van de transfersom laag blijft.

Vergeet niet, als je zaken doet met vooral Italiaanse clubs en Mino is erbij betrokken, dan draagt Mino 'twee petten'. Die van zaakwaarnemer, in dit geval, De Ligt en Juventus.
0 0
Keizer11
En die andere 67 miljoen in 2020.
Hoop dat Overmars niet trapt in de Raiola spelletjes.
1 0
Cello
Als we zien dat Virgil van Dijk al ruim 80 mio heeft gekost, ik dacht 86 mio of zo, dan mag De Ligt zeker niet voor minder vertrekken naar een andere club.
Mathijs is minimaal gelijkwaardig aan Virgil, misschien zelfs beter en ook nog eens jonger, wat dus uiteindelijk een grotere restwaarde gaat zijn op het moment dat ie doorverkocht gaat worden.
Daarbij heeft Mathijs een nog 2 jaar doorlopend contract.

In perspectief gezien is dan een bod van eerst 50 mio, nu 67 mio, wat op zich veel geld is, uiteindelijk toch een lachertje. Zelfs een soort van belediging voor de kwaliteiten van Mathijs en minachting van de club Ajax. Men zal wel denken, dat Ajax financieel een 'kleine speler' is op het Europese toneel, wat klopt, en dat het daarom wel snel op het ruggetje zal gaan voor een toch grote transfersom van nu 67 mio.
Nou....niet meer dus.
Zelfs een aantal van onze eigen supporters zijn bereid om accoord te gaan met deze transfersom, omdat ze vooral nog vastzitten in het verleden. Een verleden, waarin we vooral onze handen dicht moesten knijpen als we al 27, 30 mio mochten ontvangen voor onze spelers. Waren ze overdonderd. Denk terug aan het vertrek van Sneijder, Hunter, Suarez, Eriksen, Alderweireld, Vermaelen en Vertonghen. Destijds hebben we die al te makkelijk en zeker voor te weinig laten vertrekken.
Weten we het nog?. Na die transfers lachten de supporters van die kopende clubs Ajax uit voor het 'koopje' wat ze hadden gedaan.
En zo kijken ze bij de top in Europa. Ajax is de club waar ze toppers in spé, sommigen zelfs wereldtoppers, voor een relatief koopje konden ophalen.

De tijden zijn veranderd, helaas sommigen supporters niet, want die zijn nu overdonderd door 67 mio.
Ik hoop dat Overmars 'gewoon' van De Ligt de duurste verdediger ter wereld gaat maken. Het wordt eens tijd dat óók Ajax het grote geld gaat pakken. Plak een prijssticker van 90 mio excl. bonussen op Mathijs en we zijn aardig op weg om ons óók in d etoekomst niet meer te laten piepelen op de transfermarkt.
0 -1
skinny hein
wat een gelul man, met je supporters die Ajax uitlachten om de koopjes. Andere tijd, andere contracten, en weleens andere "koopjes "gezien in Europa ? ELKE club heeft dat, klaar. En ben je Milik, Babel, Kluivertje en Klaassen vergeten ? Gigantische bedragen, voor euh...wat eigenlijk ?
Huntelaar was 27 miljoen : 10 jaar geleden ja. Sneijder hetzelfde maar 11 jaar terug.
Klaassen 27 miljoen...mijn god. Leuke jongen, maar totaal geflopt.
En zo kan ik nog wel ff doorgaan. Laat staan als we de rest van Europa even onder de loep nemen.
0 0
Saanchez
Zucht, de vergelijking met van Dijk is niet eerlijk. Van Dijk is op dot moment een nog betere verdediger dan Matthijs, en dat is natuurlijk totaal geen schande gezien het leeftijdsverschil. Bovendien heeft Van Dijk veel meer ervaring, waaronder in de sterkste competitie die er is. Daarbij betalen Engelse clubs een stuk meer geld aan andere Engelse clubs, mede omdat ze daar toch allemaal ieder jaar weer belachelijk veel geld krijgen.
De Ligt zal binnen niet al te lange tijd de beste verdediger vd wereld denk ik maar op dit moment, met slechts een 2-jarig contract en een afspraak met Ajax waardoor we godzijdank nog een seizoen van hem mochten genieten, is 75miljoen gewoon een realistische deal. Dat is bijna 2x zoveel als wat ons transferrecord was een half jaar geleden.

Natuurlijk is het jammer dat we niet nog meer voor Matthijs krijgen maar we moeten onszelf ook weer niet gaan overschatten. En een bedrag van 75 miljoen niet onderschatten.
0 0
Middenweg401
Als ze netjes publiek bekennen dat de CL van '96 van ons is (en 'm even afleveren), dan kunnen we misschien praten.
1 0
pizzapunt
Dear Juve,

We won in Turijn
And want no ongein.
I want to see 90 mil,
Before I the horn optil.

Regards,
Marc.
9 0
EricAjax1
Kan marc niet gewoon zeggen dat ze pas terug hoeven te komen met 100 miljoen?
4 -1
witchmaster11
Ik begin haast te denken dat die 78 miljoen schoon aan de haak is dus dat er nog een bonus bij moet komen anders hadden we toch allang witte rook moeten zien ? Hoe wel ik liever de ligt ik nog liever een jaar bij Ajax zou willen zien ik weet ijdele hoop maar slechts 19 jaar dan heb je toch de tijd nog van je leven
0 0
Ajaxio
Pas praten als ze de 6 en 7 van positie wisselen. 76 ex bonussen dan kunnen we praten!
1 -1
pizzapunt
Gewoon terugpakken en een serieus bod van €6 miljoen ex bonussen neerleggen voor Keane, en de handgebaartjes vanuit Italië afwachten.
1 0
kaashaas
Titel had moeten zijn : juve komt met weer een laag bod
3 0
aniet
Dus??
0 0
Rentokill
Niet verkopen en voortaan het proces omdraaien in geval van Raiola: De clubs moeten er onderling uit zijn. Daarna krijgt de speler toestemming om er met de club uit te komen.

Ajax heeft deze regel soms wat laten vieren wanneer het toch wel duidelijk was dat er sprake was van een op harde zijnde verkoop. Raiola heeft van deze coulance misbruik gemaakt door eerst de concurrenten weg te spelen en bewust informatie achter te houden (mondelinge uitspraak). Daarna heeft hij de enige (door hem gewenste) koper, iets voorgeschoteld wat niet waar blijkt (niet rechtsgeldig). Hij bespeeld de media, ten nadele allemaal van Ajax.

Ook duidelijk zijn naar de spelers: Wil je Raiola als zaakwaarnemer? We snappen het maar reken er wel op dat we met hem andere afspraken maken dan met andere zaakwaarnemers.
5 0
Klaasforever
Niks aan toe te voegen.
0 0
Superjan
Niet verkopen. En dan? Om te beginnen krijgt Ajax dan een arbitragezaak wegens vermeende schending van mondelinge afspraken voor de kiezen. Of De Ligt die zaak wint of niet, Ajax is altijd de verliezer. Om twee redenen. Ten eerste lijkt Ajax dan een kleine club die krampachtig vasthoudt aan talent omdat ze bang zijn dat ze geen vervanger kunnen halen. Ten tweede omdat ondanks dat de schending van afspraken niet te bewijzen is, er altijd een luchtje rond de club blijft hangen. Zoals Richard Nixon die zei "I am not a crook." Het enige dat mensen onthouden is 'crook'.

Verder zit je als je al wint met een aanvoerder in je kleedkamer (of wou je hem de band ook nog afnemen?) die kwaad is op de club. Topsituatie. Hij zegt volgend jaar uit wraak doodleuk: ik wil alleen maar naar Juve en Ajax wordt gedwongen 30 miljoen te accepteren wegens een contract wat nog maar een jaar doorloopt.

Matthijs moet weg. Het is helaas niet anders.
2 -1
Rdk1983
Ja maar keerzijde is; als je erin meegaat geef je malafide zaakwaarnemers de macht dit soort spelletjes te spelen. Overigens heeft De Ligt zich altijd sportief opgesteld. Laten we hopen dat we de vingers van Raiola van ziin strot kunnen pellen en er gewoon normaal bedrag komt zonder gedoe.
0 0
mallerd
Die mondelinge afspraken zijn gewoon gefabriceerde onzin van de Telegraaf en Raiola daar is gewoon niks van waar. Verder heeft Ajax al hogere biedingen gehad dan die 67m van Juventus, dus ze hoeven hem helemaal niet te verkopen voor dat bedrag.
0 0
BrandjeXL
Je eerste zin geeft al aan dat een arbitragezaak kansloos is. Verder bestaat je verhaal alleen maar uit jouw onderbuikgevoelens.
0 -3
BrandjeXL
Helemaal niks aan toe te voegen.
0 0
Bjarkos
100 miljoen. Iedere dag een miljoen erbij.
3 -1
JanTa
Ook bij die 67 miljoen zal Marc denken, ik zit hier mijn tijd te verdoen. Door met zulke belachelijke bedragen aan te komen zetten krijg ik steeds meer het vermoeden dat Juve wil dat Ajax meebetaald aan die belachelijke eisen die Raiola zichzelf heeft toebedacht.
0 -1
Cello
Precies dat. Juve heeft een totaalbedrag in het hoofd wat deze transfer mag gaan kosten. Iedere euro kan maar 1 keer uitgegeven worden. En elke miljoen die in de pocket van Raiola verdwijt kan niet overgemaakt worden naar Amsterdam.

Ik heb ook het vermoeden, dat elke keer Juve de transfersom verhoogd dit grotendeels afgaat van de commissie die Raiola vangt. Dat zie ik tegelijk in het verlengde van Raiola's gezeur over de volgens hem gemaakte afspraken vorig jaar (dat De Ligt voor om en nabij 50 mio zou kunnen vertrekken).
Frapant is het wel, dat toen PSG en Barça nog in de strijd waren en in beginsel 75 mio wilden dokken, toen hoorde je de Pizza-man niet over de afspraak van 50 mio. Maar ja.... destijds dacht hij waarschijnlijk, dat dat toch niet ten koste zou gaan van zijn vergoeding. Juve is iets minder kapitaalkrachtig, hij kent die club van haver tot gort (doordat ie veel spelers er naartoe gebracht heeft) en dus ook wel hoe die financieel te werk gaan.

Gelukkig kon hij het bij Juve wel over zijn hart verkrijgen om genoegen te nemen met 'slechts'10 mio salaris per jaar. Daar waar PSG en Barça naar nu blijkt al minimaal 12 mio salaris moesten dokken. Juve zal hem, Raiola dus, een fikse vergoeding in het vooruitzicht gesteld hebben dat hij nu met minder salaris (voor De Ligt) accoord is gegaan.
0 0
Toeschouwer
Dat lijkt me een goed idee , en dan gewoon hem uit ze contract laten lopen!!!
0 0
PJSM
We hoeven ook niet te verkopen. Kunnen geldwolf De Ligt ook gewoon aan contract houden.
3 -4
Web
De Ligt geldwolf
Dan had hij veel beter eerder kunnen vertrekken
Wat een waardeloze reactie weer.

Frenkie doet alles goed want die gaat naar Barcelona
De Ligt doet alles fout want die gaat naar Juventus
Het is onderhandelen en daar komen ze wel uit.
0 -3
DrD3k
Hij was al fout toen hij voor Raiola koos. Dat is de grootste Ajax naaier aller tijden!
Als je bij Raiola tekent heb je maar 1 ding voor ogen. Zo rijk mogelijk worden. Vorig jaar naar Juventus? Never nooit aanspraak op basis mogen maken natuurlijk. Dat is een appel en een peer vergelijken. Als de Ligt echt een clubman was blijf je nog een paar jaar en leide hij Ajax naar europese top.
Frenkie is geen Ajax man, en die heeft er nooit doekjes omgewonden zo snel mogelijk naar Barca te willen als hij vind dat hij het nivo heeft om aan te haken. En Frenkie heeft alles heel erg netjes gedaan omtrent zijn transfer. Dus appels en peren
3 0
Web
zou de Ligt ook vinden dat hij het niveaue aan kan van Juventus?
Ik durf te stellen dat De Ligt meer gaat spelen bij Juventus dan Frenkie bij Barcelona
Wie doet het dan goed
Frenkie of De Ligt
Zeg het maar.
Ik weet het wel

Was Johan ook geen clubman, die ging van Ajax naar Feyenoord?
Nog een stukje erger of niet?
En waarom, omdat hij mee wou dingen in de resette
Over geld wolf gesproken
0 -2
MichelAngelo66
Als ik jou was zou ik een ander geen onzinnigheden verwijten....
0 0
Web
Jouw ergernis heeft alles te maken dat ik het niet zag zitten met Bosz, zo kleinzielig ben jij
0 0
JohnTB
Voor dat Johan Cruijff kwam (jaren 79,80,81) kwamen er in de Meer veelal nog maar 8000 toeschouwers. Toen Johan terugkwam kwamen naar die zelfde wedstrijden ruiim 20000 toeschouwers (Ajax_fey, en AJax_PSV uitgezonderd die waren in het Olympisch Stadion). Het hogere toeschouweraantal was dus een rechtstreeks gevolg van Johan zijn aanwezigheid. Vandaar deze manier van belonen. Verder had Johan al het een en ander voor Ajax betekent geloof ik.....;-))
1 -1
Web
Ik stond toen voor 100 procent achter Ajax
Recettes mee dingen nooit doen, ook niet met Johan
Ajax had volkomen gelijk
0 0
Vertonghen
Johan ging puur uit rancune naar de kakkerlakken
Niet omdat hij het zo mooi vond of dacht sportief vooruit te gaan...
1 -1
Web
Ja, en waarom, war ik heer boven schrijf
Ik had een seizoen kaart man, weet het maar al te goed
0 0
Liam
Je haalt wat zaken door elkaar. Frappant hoe mensen toch nog het gedrag van een Raiola durven goed te praten. Ik steek er geen energie meer in, prima hoor.
1 0
DrD3k
Ik zeg nergens dat Frenkie meer gaat spelen of de Ligt niet voor de basis gehaald is. Ik heb het over de manier van handelen.

Serieus weer dat Johan verhaal?
Daar krijg je een minnetje voor.

Johan heeft Ajax groot gemaakt en hij had groot gelijk om dat te doen.
Hij was op leeftijd en wilde opkomen voor spelers rechten. Hij heeft daar 1 seizoen gespeeld en dat na zijn terugkomst bij zijn grote liefde. Daarna kwam hij terug als coach. Denk dat ze zich bij Ajax nog wel eens achter de oren hebben gekrabt toen hij zijn kunstjes liet zien bij de rivaal. Dát was Johan! Niet lullen maar poetsen.
0 0
Web
Johan wou mee dingen in de resette, al die verhalen die jij aan kaart klopt niets van
Dat is het ware verhaal
Ik had in die tijd een seizoen kaart
0 0
EKS
Geldwolf?? Daarom is hij het afgelopen seizoen bij ons gebleven natuurlijk.
0 -1
BrandjeXL
Wow! Hij is alleen gebleven omdat hij meer kon verdienen en omdat Marc heeft belooft niet de hoofdprijs voor hem te vragen.
2 -1
EKS
Hij is vooral gebleven omdat hij eerst prijzen met Ajax wilde pakken.
En ja, uiteraard hoort een salaris wel enigszins marktconform te zijn en evenwichtig binnen de club.
0 0
BrandjeXL
Lees het stuk van Freek Jansen. Daar staat heel duidelijk dat hij vorig jaar al weg wilde en alleen bleef omdat Overmars de toezegging deed dat Ajax bij een transfer niet de hoofdprijs zou vragen.
0 0
Web
En wat is daar mis mee?
Als dat zo is.
Had Ajax zonder de Ligt zo ver gekomen in de CL
Nee.
En daar bij beuren ze nog steeds rond de 70 miljoen, want daar zullen ze wel op uit komen.
Het mes snijd aan twee kanten zo
0 0
Rentokill
Wat een onzin. Clubs die minder betalen kunnen vaak ook minder salaris betalen.
0 0
Toeschouwer
Jij heb helemaal gelijk Brandje XL.
Zo is het en niet anders.
1 0
IslandBwoy
75 miljoen exclusief bonussen, anders oprotten gierige Italianen.
2 0
trainerdv
Geen haast Marc, geen haast.... Eerst maar eens kijken of Barca Neymar binnenhaalt. Zo niet, dan zijn ze ook weer in de markt voor de Ligt. Reken maar... Nee verkopen aan Juve, simpelweg omdat de juiste prijs niet wordt geboden, is ook nog steeds een reële optie. Eentje die elke zaakwaarnemer ook begrijpt.
0 0
Toeschouwer
Ik heb geen Ajax bril op, ik zeg gewoon hoe het is.
afspraak is afspraak anders ben je onbetrouwbaar.
1 -10
talent020
was jij bij dat gesprek aanwezig dan? en weet jij ook exact wat er besproken is tot in de details? ik heb zo,n vermoeden van niet, als die afspraak er daadwerkelijk zou zijn, waarom boden zowel PSG als Barca dan ver boven die 50 miljoen?
0 0
MichelAngelo66
Hier ligt volgens mij duidelijk een financieel plan achter. De afspraak zal niet zo hard gemaakt zijn als nu wordt gesteld.

Waarom is dit niet naar boven gekomen in de onderhandelingen met Barça en PSG? Omdat Raiola wellicht niet genoeg kreeg? En hij dacht van “ik ga die gasten niet wijzer maken, want dan betalen ze minder aan Ajax en kunnen Matthijs meer geven. Maar das niet zo handig, want ik wil meer dan die twee mij geven en Juve vult mijn bankrekening beter”?

Het is een raar verhaal dat die zogenaamde belofte nu opeens opduikt.
0 0
PJSM
Natuurlijk is 67 mln niet voldoende stelletje spagettievreters. 75 mln ex bonus oplopend tot 90 mln. Begin daar maar eens mee.
3 0
wendoo9
Mathijs mag niet ver onder de prijs verkocht worden !! Dat is heling, en heling is fraude straks Juve weer in de tweede liga !!!! LOL
0 0
JariJari
120M
1 -1
PJSM
Precies en dan waarschijnlijk ook nog in 29 termijnen.
0 0
pizzapunt
Dat Mag, elke dag 4 miljoen.
0 0
Heiko
Ik vind het rond Alvarez ook erg stil !
2 0
AJAIXIXIXI
Stilte voor de storm heiko ;)
0 0
Heiko
straks wordt hij door psv weggekocht
0 0
Gerrr
Die hebben geen rooie cent zolang Bergwijn en die Mexicaanse naaimachine niet verkocht zijn
1 0
Toeschouwer
Als jij afspreekt ik teken bij, en zegt erbij dan
mag je weg voor een bepaalt bedrag dan staat dat toch. Die afspraak maak je voor een jaar later.
Dat is toch duidelijk.
Zo zie ja maar Ajax onbetrouwbare zaken
partner. zaten 2 mensen bij vader Mathijs
en Barry . Die geloof ik 100%
1 -6
AFCAU
Misschien ergens anders proberen te gaan stoken. Geloof helemaal niet in die afspraak, wat ik wel geloof is dat er gezegd is toen dat de Ligt voor een bedrag, mits er een club kwam, van 50 miljoen weg zou mogen, niemand die dit toen al wou neerleggen voor hem.

Nu ligt het verhaal heel anders, de Ligt heeft zich ontwikkeld tot een van de beste verdedigers van Europa en hij is nog maar 19. Heeft in de halve finale CL gestaan en de finale van de Nations league, heeft zoveel top aanvallers al een moeilijke avond bezorgd.

Nee in die afspraak geloof ik niet, wel in de kwaliteiten van de Ligt en daar hoort imo een behoorlijk prijskaartje aan te zitten.
0 0
Groengras
Wat denk ik meespeelt is dat andere clubs wel al 70-75 miljoen bieden. Pizzabakker houdt liever het geld voor zichzelf / salaris De Ligt (wat gunstig is voor De Ligt zelf natuurlijk). Dus ja, De Ligt kan weg dit jaar cf afspraak voorgaand jaar. Marc is denk ik goed bezig en wil gewoon de prijs die voor De Ligt doorgaans geboden wordt door de 'markt' ;)
1 0
Toeschouwer
Mondelinge afspraak is toch een afspraak.
Of heeft Ajax leiding last van Alzheimer net
wanneer het hun uit komt.
Ik hoor niemand nu.
1 -8
BrandjeXL
Klopt maar er is echter nooit een bedrag gezegd maar dat Ajax niet de absolute hoofdprijs zou vragen en dat doen ze ook in mijn ogen.
1 0
Superjan
Er wordt gezegd 50 miljoen
0 0
BrandjeXL
Heb ik ook gelezen maar als dat bedrag echt gezegd zou zijn dan geloof ik nooit dat Raiola dat niet zou gebruiken.
0 0
DrD3k
precies! Onzin dus.
Waarom zouden Barca en PSG anders zoveel bieden....
Alles wat men leest word meteen gelooft omdat mensen niet voor zichzelf kunnen denken.
Misschien is er gezegd marktconform of niet de hoofdprijs. Vervolgens vraagt Mino; Waar denk je dan aan Marc? Waarop Marc zegt; Op dit moment zou dat 50mljn zijn Mino.
Maar dat was vóór de GB-Award en vóór dit super succesvol CL seizoen.
"Marktconform" zou 100mljn zijn, dus met 75mljn ex bonus heb je een koopje.
0 0
Minsc
Weet jij wat er precies is gezegd? Nee dus.
1 -1
mallerd
Je zit op het verkeerde forum denk ik.
2 0
Multi
Een mondelingen afspraak die een jaar geleden is gemaakt voor destijds is al lang verlopen. Zeker gezien de laatste ontwikkelingen en de huidige transfermarkt.
0 0
Toeschouwer
Jij bent net zo onbetrouwbaar . ( Multi )
Net wanner het jouw uitkomt verander je maar je afspraak.
1 -1
Multi
De geruchten gaan, want meer weet jij ook niet, dat die afspraak was gemaakt voor vorig jaar en niet dit jaar. Raoila probeerde echter Ajax zover te krijgen dat het ook voor nu gelde. Daarnaast zijn de bedragen ook slechts geruchten en niet meer.

De Ligt ontkent dit eigenlijk al door aan te hebben gegeven dat hij geen arbitrage zaak gaat forceren (dat het bedrag dus ook voor dit jaar zou gelden). Daarnaast weten we nooit precies wat daar besproken is, dus knap als jij dat wel weet. Over onbetrouwbaar gesproken.....
0 0
Ardoe
Ah mooi, jij bent er dus bij geweest. Goed om te weten man.
1 0
MM1974
Ze moeten niet zo zeiken en boos zijn op overmars,slaat nergens op 67 is gewoon een lachertje 75 ook eigenlijk.
2 0
DrD3k
Waarom mogen wij Mathijs niet bashen?
Hij neemt Raiola, terwijl hij weet dat die gast corrupt is.
Hij zegt tegen Raiola, ik verlaat Ajax alleen voor het hoogste salaris.
Hij gaat akkoord met de belachelijke fee die Raiola vraagt en ziet een club als Barca door zijn neus geboort worden.
De enig reden dat ik kan bedenken dat je voor dat ouwe wijf wil spelen is omdat hun centraal duo bejaard is en de competitie maar een klein stapje omhoog is zodat je zeker weet dat je basis staat.
Natuurlijk word hij er niet voetballend minder van. Maar waarom bij Ajax wel dan? Hier was hij aanvoerder en wás hij immens populair.
4 -5
Web
Omdat hij voor Juventus kiest ipv een andere club?
Zijn die clubs allemaal zo netjes en correct dan?
Hij blijft populair
2 0
DrD3k
Nee omdat hij voor een corrupte zaakwaarnemer kiest die een corrupte fee vraagt die alle andere clubs corrupt en zo afzien van een transfer en Matthijs wel voor de meest corrupte club moet kiezen. Het is zo corrupt dat Matthijs wel corrupt moet zijn.
En ja hij blijft populair maar zonder dat immense. iig voor mij dan
0 -4
Web
Matthijs is niet corrupt
Of zijn zakenwaarnemer corrupt is weet ik niet.
Wel dat hij het beste er uit haalt voor een speler, ben je dan corrupt?
Niet dat het mijn persoon is, laat dat duidelijk zijn.
0 0
DrD3k
Hij speelt clubs tegen elkaar uit en zet spelers tegen hun club op en praat die jongens de gekste dingen aan. Verprutst carrières van oa Justin Kluivert en Ouasim Bouy.
1 0
MitsjollAjax
Wat is er corrupt?
2 -1
DrD3k
iemand die Mitchel zo schrijft Mitsjoll.
Of iemand die meningen disliked maar niet beargumenteert.
0 -2
RedFeather
Je wil de speler
Betaal dan de vakking speler
80 miljoen is een koopje
4 0
pieke
80 miljoen voor een jeugdspeler is vakking veel.
1 -4
DrD3k
pieke is een troll
0 -1
JariJari
Ik wist niet dat ze op Botman aan het bieden waren?

De Ligt is basisspeler en aanvoerder.
0 0
DrD3k
wat heeft dat er mee te maken? Matthijs stelt zich hard op Raiola stelt zich hard op. Maar Ajax niet hoor, want we kennen hem al als klein ventje toen ze hem nog dikkie noemde. Ga weg man. Hoofdprijs en anders niks
2 0
Patrick78
Off: Alderweireld gaat naar As Roma voor 10 miljoen met een salaris van 2,5 miljoen per jaar.
0 -1
pieke
Nou en? Ajax zwemt in de verdedigers: Veltman, Martinez, Mazaroui, Dest, Alvarez (als die komt), Schuurs, Magallan, Tagliafico, Blind, Kristensen. En dan wilde je er nog een bij?
1 -3
DrD3k
jij noemt alle namen op die je ooit heb gehoord, maar er zijn er zo 5 bij die centraal helemaal niks toe voegen of spelers die absoluut niet klaar zijn voor Europa.
1 0
Toeschouwer
klopt met deze namen ga jij geen oorlog winnen.
1 0
Patrick78
Ajax zwemt in de verdedigers....nee Ajax zwemt in de problemen. Zonder De Ligt wij zijn kansloos in de CL. Dus een top verdediger is hard nodig en Toby is zeker een top verdediger.
2 0
DrD3k
Liever Toby dan Alvarez als je het mij vraagt. Allebei mag ook ;p
Enige posities waar ik versterkingen wil zien zijn juist LCV en RCV want oa door dit ijzersterke duo zijn we zo ver gekomen in CL
1 0
DT10
Maak van die 10 miljoen maar 30 miljoen. Desondanks gemiste kans voor Ajax, als je het mij vraagt.
0 0
Joseph
Koers van de pond niet helemaal mee gekregen?
0 0
RedFeather
Niet rond nog
0 0
Ajax27
67 miljoen... zal wel iets van 70 miljoen worden met variabele bonnussen waardoor het tot 80-85 miljoen kan groeien, afhankelijk van speeltijd, prijzen, etc. Voor een zelfopgeleide kerel ben ik hier als Ajacied ontzettend trots op!!

Dat we alles met Virgil vergelijken en middenvelders/aanvallers qua prijzen.. ondanks dat het een absoluut wereldtalent is, komt ie van de eredivisie vandaan. Hoe zal hij zich houden wanneer hij ipv 10-15 wedstrijden op hoog niveau 30+ wedstrijden op hoog niveau moet voetballen in een lange 50+ wedstrijden durend seizoen? Als deze transfer rond komt is ie na Virgil & Hernandez de duurste verdediger ooit. En dat op 19 jarige leeftijd.
2 -1
tMuurtje
Helemaal mee eens.
Door te blijven vorig seizoen heeft hij Ajax bovendien meer geld opgeleverd dan alleen dat transferbedrag.
0 0
Spuit11
Ik twijfel niet aan Mathijs zijn kwaliteiten en zijn zelfredzaamheid binnen het grote voetbal.

Voor zijn 19 jaar oogt hij al zo volwassen.
1 0
pieke
Maar het is nog maar een jeugdspeler.
1 0
Spuit11
Die Italianen zijn of doof, of hebben spontaan last van dyscalculie.
0 -1
Victor
gewoon zeggen of voldoen aan onze prijs of oprotten geen midden weg graag of niet

dat gezeur van deze gasten heeft lang genoeg geduurd
1 0
pieke
Ga jij het zeggen? Succes hè.
0 0
HenryVakH1972
Zoveel mogelijk vragen aan een club als Juve, dat is duidelijk.
1 0
Aspers73
Ja idd, de club die de CL zo wil veranderen dat Ajax niet meer mee doet. En wij voor een habbekrats onze beste speler verkopen?
1 -1
Ar
Veel en veel te weinig
1 0
Babangida83
Juve wist altijd al waar t aan toe was en probeert nu voor een dubbeltje op de eerste rij te zitten. Vrij vertaald, zeggen ze: "Ik wil ook wel een appel en een ei voor m betalen, maar dan wil ik hem wel morgen hebben... , want anders moet ie op trainingskamp" Tja, zo werkt t niet. Voor deze prijs had Barça die twee miljoen salaris per jaar wel overbrugd.

Dit laat ook maar weer zien dat die Raiola echt iedere voetballer gek kan krijgen.
2 0
AjaxHoorn
Wat een respectloos volk zit hier toch. De Ligt geeft elke wedstrijd 100 procent en heeft een oprechte liefde voor Ajax.

Is hij nu ineens de boeman omdat hij voor het beste contract wil gaan en dan ook nog eens naar de verdedigend beste club van de wereld wil gaan?
Ik had hem liever met Frenkie in een team gezien, of bv met Van Dijk. Ook bayern is mooier dan Juve, maar dat is zijn persoonlijke smaak. En ja, Raiola die zal hem vast een kant op duwen, zoals hij bij al zijn spelers doet.
8 -3
Web
Ik ben het met jouw eens
De Ligt is een echte Ajacied
Kiest voor een club waar hij graag wil spelen, en als verdediger is er toch geen beter land dan Italië?
Als of Barcelona het allemaal zo netjes doet. Daar gebeuren toch ook vreemde dingen
0 -1
BrandjeXL
Je bent geen Ajacied door te eisen dat als je een jaartje blijft dat Ajax dan niet de hoofdprijs vraagt. Je bent geen echte Ajacied als je op je 18e eigenlijk al weg wil. Over zijn prestaties ben ik tevreden maar zijn manier van handelen is niks dat hij een echte Ajacied is.
0 0
Web
Wat ben jij ongelooflijk naïef
Weet je nu nog niet hoe het werkt in de voetbal
Cruijff loopt van Ajax naar Feyenoord is dat geen Ajacied?
De Ligt is door Overmars omgepraat om nog een jaartje te blijven.
Het kamp De Ligt heeft er mee ingestemd, mits??????

Het mes snijd aan 2 kanten
Ajax zonder de Ligt hadden nooit zo ver gekomen in de CL
Wat heeft dit ook alweer opgeleverd???
0 0
BrandjeXL
Ach daar is de vergelijking met JC weer. Maar wel grappig dat juist JIJ mij naïef noemt maar iemand wel een echte Ajacied noemen die op zijn 18e het liefst was vertrokken en alleen bleef door toezegging van Overmars. In feite verschilt MDL niet zoveel van Kluivertje en die laatste wordt door iedereen verketterd.
0 0
Web
O dat mag niet gezegd worden
Johan was een geldwolf, niets minder
Kluivert geen verschil met De Ligt
Dan snap je het echt niet
Stop er maar mee
0 0
BrandjeXL
Hahahahaha ga je schamen man. Je weet dus helemaal niet waarom JC naar Feyenoord ging maar heeft dus niks met geld te maken.
0 0
Web
Doe nou niet alsof jij de enige bent die de geschiedenis weet, ik loop al wat langer mee dan jou

Johan is naar Feyenoord gegaan omdat hij mee wou dingen in de resette
Ajax had 100 procent gelijk, dat ze daar niet mee instemmen
0 0
EricAjax1
Echt he.. Hoe kan je JC nou vergelijken met een snotaap van 19 die nog niet eens 20 wedstrijden basis heeft gestaan in Ajax 1? Alsjeblieft zeg
0 0
Patrick78
Precies. Tadic is een echte ajacied. Of Schone. Zeker geen De Ligt.
0 0
Schwalbino
Dat zijn trollen. Misschien trollen met een Ajax hart maar het blijven toch trollen.
0 -1
EKS
Ja, De Ligt krijgt ws. een absolute hoofdrol en kan daarin gaan excelleren.

Verder overvraag je niet snel als je weet dat er weer vele honderden miljoenen door jouw toedoen zullen binnenrollen bij zo´n club, die uiteindelijk toch gewoon maar een werkgever is. Waarom zou je die gaan matsen terwijl je een van de meest begeerde spelers ter wereld bent.

Al dat sentiment is voor jeugd- en amateurvoetballers, voor oudere voetballers die hun carrière afsluiten, en voor lui langs de zijlijn.
0 0
Ajax68
Die spagettie boeren denken zeker dat Ajax een OUT-LET is of zo, en dat ZIJ kunnen bepalen wat een Ajax-speler moet kosten. En dan die smerige geldwolf Raolie, moesten ze bij Ajax NOOIT meer binnen laten, en nérgens niet.
Houdt je aan de gestelde vraagprijs van MINIMAAL 75 miljoen, exclusief bonussen Mark, want JIJ BEPAALD en niet hun !
3 -1
carlo30
als het doorverkoop percentage nou heel hoog ligt kan ik er vrede mee hebben.
maar ik zie eigenlijk niks dat de ligt fout doet hoor.
hij lijkt niks tegen ajax te doen, het is alleen juventus dit het zich erg moeilijk maakt door laag te bieden.
0 0
DrFootball
Denk dat Marc Nedved keurig heeft bedankt voor het bellen en weer heeft opgehangen.
2 0
Sluk
Die jongens in Turijn zijn dyslectisch volgens mij. Kom, nog een keer proberen en dan wel het juiste bod.
0 0
de_pitbull
Wat bezielt mensen om hier zo te reageren? Wat heeft de Ligt misdaan? Hierboven staat duidelijk dat hij niet gaat muiten en ook nooit een arbitragezaak wil beginnen. Wat willen jullie nog meer? Dat hij naar PSG gaat, puur en alleen omdat die het meeste betalen?
2 -3
MichelAngelo66
Beschamend. Zoiets verwacht ik niet van een aanvoerder die altijd zo'n correctheid staat uit te stralen. Zijn hoofd is volledig op hol gebracht en blijkbaar is er geen moeder of vader die hem terug op aarde zet. Wil je eerst naar je droomclub en dan wordt je bij zo'n maffia club gezet omdat je zaakwaarnemer daar het meeste pakt. Juventus een grote club, maar met een heel dubieuze uitstraling en verleden. Zelfs hun mooie tenue is naar de kloten geholpen dit jaar.

En de schoonfamilie..... zelfs een Keije Molenaar die zelf advocaat is, uit de voetbalwereld komt, houdt zijn schoonzoon niet op de grond. ik verdenk hem er zelfs van om dit te stimuleren. Volendammers zijn niet vies van twee knaken meer. Dochterlief heeft het niet van een vreemde. En dan te bedenken dat Keije steeds aan de zijde van Johan Cruijff liep..... Johan die dit soort zaakwaarnemers als Raiola wel kon dooien. Triest.

Ik snap zeker dat je voor je belangen opkomt als speler, maar er is ook nog zoiets als fatsoen, trots en principe. Mathijs is van zijn voetstuk gevallen en Keije blijkt de glijer die het wiel kiest wat het meeste opbrengt.

Dit had zoveel mooier en netter gedaan kunnen worden. Dit is waarom veel mensen zich steeds meer afkeren van het Modern Football. Ik wel in ieder geval.
3 -1
Web
Het word steeds gekker, iedereen word er bij betrokken, nu zelfs Keije Molenaar zijn schoonvader, en die stond aan de zijde van Cruijff en is nu ook triest
Wat een onzin bedenk je allemaal.
0 -1
AlexIbarra
De Ligt heeft hier toch geen rol in man, je maakt het veel te groot.

Hij kan niet bellen naar Juve en zeggen dat ze ff 87 ipv 67 moeten bieden om de Ajax supporters tevreden te houden.

Hij heeft bij Ajax aangegeven open te staan voor een top-8 club in Europa en Raiola probeert er een dik salaris uit te persen.

Verder is het gewoon aan de clubs op welke dag voor hoeveel euro een bod wordt uitgebracht en of dit bod wordt geaccepteerd.

En tot dat laatste het geval is blijft De Ligt lekker Ajacied, helemaal geen ramp.
1 -1
Spuit11
Eeuuuuuh.... wat heeft Molenaar nou te maken met de keuze van De Ligt?

Mijn schoonvader gaat mij ook niet vertellen wat ik wel of niet mag doen op mijn werk. Of is dat bij jou wel anders?
1 -1
MichelAngelo66
Nee, dat is niet anders bij mij. Maar als 19 jarig pikkie laat je je wel leiden door je vriendinnetje en die staat iets anders tegenover haar vader.

Maar misschien heb je gelijk en zoek ik teveel naar andere schuldigen. Ik heb het niet meer zo op die Keije Molenaar, ik vind het een gladjakker. Misschien is Raiola wel de enige die deze soap regisseert. Ik vind het gewoon allemaal niet zo chique en had dit niet bij een vertrek van zo'n ogenschijnlijke verstandige gozer verwacht. Maar goed, misschien leef ik teveel in een droomwereld.
2 0
Babangida83
Dit is wel een heel fantasierijk perspectief op de zaak.
1 -1
DrD3k
Wat een vieze ongegeneerde kutclub is het toch.

Juist door dit soort dingen ga ik ook anders naar de Ligt kijken.
Ik dacht altijd dat het een liefhebber pür sang was.
Wat blijkt....een liefhebber van money en cheap ass chickies. Mathijs je bent een sukkel door zo met je reputatie om te laten gaan.
4 -2
Esthas
Denk er net zo over, het is gewoon een ordinaire geldwolf.. en ja dat moet hij lekker zelf weten maar ik kots van dat soort mensen. Geef mij Frenkie maar, die gaat voor een sportieve carrière.
1 -1
Johan14Cruijff
De kans is groter dat De Ligt bij Juventus volgend jaar basis speelt dan Frenkie. De Ligt kan na drie jaar Juventus alsnog de stap maken naar een Barca, Real Madrid of een Manchester City met een vertrekclausule van 150.000.000, dan is hij nog steeds pas 23 jaar. Drie jaar spelen bij Juventus als verdediger word je niet slechter van lijkt me. Niks mis mee.
1 0
Toon meer reacties