Overmars denkt dat Neres bij Ajax blijft

SJvanveen, 31-03-2019 om 16:59, 15189 views, AS |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Marc Overmars is bij de NOS ingegaan op de aankomende transferzomer van Ajax. De Amsterdammers raken veel spelers kwijt, maar willen graag ook sterkhouders behouden. André Onana heeft zich al langer verbonden aan de club uit de hoofdstad, de directeur voetbalzaken doet graag hetzelfde met Nicolas Tagliafico en David Neres.

'Drie, vier basisspelers verliezen is best veel, maar je moet je er ook bij neerleggen. We doen er alles aan om spelers te behouden, maar je weet dat je opnieuw moet gaan bouwen. Een mooi voorbeeld is twee jaar geleden, na het Europese succes onder Peter Bosz', aldus Overmars. '

De oefenmeester legt zich waarschijnlijk neer bij een vertrek van Matthijs de Ligt en Hakim Ziyech, Frenkie de Jong vertrok al naar Barcelona. David Neres zal ook veel interesse opwekken, denkt Overmars, die de Braziliaan wel wil behouden. 'Daar gaan we alles aan doen. Ik denk ook dat het gaat lukken. Die anderen moet ik zien te vervangen.' Bij die anderen hoort mogelijk niet Tagliafico, die zijn contract naar verluidt niet wil verlengen. Overmars blijft er kalmpjes onder. 'Als je elke minuut het sportnieuws gaat lezen, blijf je vraag en antwoord geven.' 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Rukboor
Ajax moet een goede spits kopen en afscheid nemen van Dolberg op het eerste fatsoenlijke bod.
We hebben geen echte spits, en als Ziyech vertrekt kan Tadic op de plaats spelen waarvoor hij gehaald is.
Dolberg loopt nu bijna 5 jaar bij Ajax en is amper 1 seizoen top geweest.
0 -1
mallerd
Ajax moet proberen Konopljanka te kopen van Schalke, echt een geweldige speler en hij speelt niet alles dus zal niet al teveel kosten.
0 0
433metdepuntnaarlinks
De Ligt is een zekerheidje, die gaat voor een vergelijkbaar bedrag als de Jong. Donny gaat blijven, die gaat nog een seizoen knallen als vaste nummer 10. Tadic blijft, Blind ook, Onana is ook al zeker dus dan zijn de belangrijkste twijfelgevallen: Tagliafico en Neres. Ik zie Neres nog niet zomaar bij een Arsenal/Tottenham in de basis staan en ik denk dat hij ook gezien heeft hoe het uitpakt voor Ziyech nu (wat Onana nu ook doet). Hij kan onomstreden op rechtsbuiten komen waar Tagliafico ook bij een Atletico of Arsenal al gelijk onomstreden basisspeler kan worden.

En met al dat geld moet je echt wel een topteam kunnen neerzetten! Je moet in elk geval een controleur halen die er gelijk staat (of dat Marin is, zo goed ken ik hem niet maar wie weet) en de Ligt vervangen wordt een klus. Dat zou Magallan redelijk moeten kunnen zou je denken. En dan heb je Tadic op links, Neres op rechts, Donny op 10 en hopelijk een weer meer opgeleefde Dolberg vast in de punt.

Gevaar is natuurlijk: zo'n Europees jaar als dit jaar ga je niet zomaar herhalen (zie Europa League finale) en dan is het als speler ook misschien logisch als je profiteert en je toptransfer zoekt. Maar aan de andere kant, je houdt alleen jezelf voor de gek als het daarna totaal mis gaat. Spelen is het belangrijkste, als je echt goed genoeg bent dan komen clubs echt wel terug. Kijk naar een Ziyech, alsof Roma of Dortmund hem nu niet meer zouden willen.

Door het wegvallen van Ziyech hoop ik eigenlijk wel op een creatieve controleur erbij ... Ik zou zelfs eens overwegen om Tadic daar op te stellen. Hij is nu nog te beslissend met doelpunten en assists maar hij wordt ook langzaam ouder, dat zou over een jaar of twee misschien wel een geweldige controleur zijn; slim in de duels, geslepen, niet vies om veel meters te maken en kan gewoon geweldig voetballen. Daarnaast kan hij vanuit een centrale rol het hele team coachen.
1 0
PetrusKeizer
nou, Marc..om nou te zeggen dat de transfers na de finale Europa League een MOOI voorbeeld zijn...
0 -1
Rik428
En anders halen we gewoon Kishna terug
0 -1
mistermiyagi
Neres doet het vaak wel aardig, is nog jong heeft veel speelminuten nodig.
Kan met wat meer rendement wel uitgroeien tot een subtopper in Europa, niveau Ajax..

Als aanvaller moet je de acties maken, assists geven en scoren.
Dat doet hij te weinig, hij is niet vaak bepalend, scoort te weinig.
Wel heeft hij soms een mooie actie in huis, maar daar koop je als topspeler/club in de eredivisie weinig voor.

Ajax mag zich wel snel versterken, Ødegaard heeft wel een geweldige techniek, geeft beslissende ballen, dit weekend ook weer..

Ik zal Ødegaard graag zien spelen net als Isak bij Ajax.
Stengs doet het ook goed.
Dit soort jongens naast een Fosu Mensah en wat andere ervaren jongens zie ik Ajax gewoon weer meedoen in de Champions League.

Blijven investeren..
0 0
Ronaldinho020
Goeie lap stront hoor, kolere
0 0
ETM
Hele vreemde interpretatie van de feiten aangaande Neres.
0 0
DonQ
Neres is naast Tadic een van de meest beslissende spelers in topwedstrijden, zowel nationaal als internationaal. Ik vind dat je hem behoorlijk tekort doet want hij heeft in principe alles inclusief de gave om altijd het overzicht te bewaren.
0 0
Sterspeler
Stengs mogen ze houden. Doe me dan maar Doan.
Ajax moet wel heel snel die Isak halen. Unieke speler. Zowel snel, effectief als goed in kleine ruimten. Isak en Neres op de flanken en Tadic in de punt. Dat wordt genieten. Ik vind Neres fantastisch en ook hij is over 2 jaar materiaal voor de top. Het is een heel unieke speler en je kan hem eigenlijk met weinig spelers vergelijken. Heel onvoorspelbaar.
0 0
de-Ajacied
Neres is dit jaar vaak de absolute ster. Hoort bij de 4 beste spelers van het elftal.
Hij verdient zeker een opwaardering van zijn contract.
4 0
Gonzo
Goed nieuws, nu Nico binnen houden en alles op alles zetten voor Ziyech. Dan gaan er maar twee.
1 0
Web
Wat was hij goed de tweede helft, bizar
1 0
glob
Haal Angelino maar op. Dat is een mooie vervanger voor Nico. Snek, verdedigend sterk en aanvallend ingesteld. Precies wat we zoeken.
4 -1
de-Ajacied
exactomundo
0 0
Youri08
Ja, inderdaad.
0 0
AjaxPassion
Die gaat nooit van zijn leven naar Ajax komen. Na PSV is je volgende stap hogerop niet Ajax, want dan blijf je in de armoedige eredivisie steken.
1 -4
Sterspeler
Prima. Dan neemt ie eerst Lyon als tussen stap.
1 0
glob
Dat dachten we van Tadic en Blind ook
0 0
4xEC1
Blind is Nederlander en had wel echt zijn plafond bereikt bij Manchester dus zijn terugkeer is logisch. Zo iemand als Tadic vind je denk ik niet snel meer die terugkeert naar de Eredivisie...
0 0
Ajaxbrl
Bied hem gewoon een mega dik salaris en doe dat met nog wat andere basisspelers ook, is de goedkoopste oplossing ook..
6 -1
Ajax114
Dat lijkt mij ook maar bij Ajax hebben ze geen visie.
0 -10
AjaxPassion
Wat ben jij een dwaas zeg. Beetje gaan doen alsof je de wijsheid in pacht hebt, maar er totaal geen klote van snappen...
0 -1
Deepblue
eh, dat doen ze toch?
1 0
Zlataninho
Precies geef de steunpilaren 1.5 miljoen salaris dan heb je zekerheid. Je kunt wel een aankoop doen maar dat geeft geen enkele garantie
1 0
Youri08
De steunpilaren zitten nu op minimaal 3 miljoen.
1 0
Zlataninho
Ja bedoelde 1.5 boven op wat hij nu krijgt
1 0
Leviathan
1.5 ? Neres zal bij elke transfer een veelvoud gaan verdienen. Je kan gerust meer betalen want het is waarschijnlijk maar voor 1 seizoen.. Of een hoop tekengeld
2 0
mercurius3
Je kunt niet zomaar als een gek uitgeven aan salarissen. De begroting van Ajax is ongeveer 78 miljoen euro. Binnen die begroting moet je het simpelweg doen. Ter vergelijking: Real heeft een begroting van 720 miljoen.
2 -1
Finidi en Nwanko
Jij snapt het! Klakkeloos geld uitgeven is niet goed. Het biedt geen garantie op succes, elders betalen ze altijd meer en er moet ook maat geld blijven binnen komen. Anders kunnen de salarissen niet meer betaald worden.

Europese topclubs kunnen geld over de balk smijten zonder zich zorgen te maken. Ajax zal slim in moeten kopen én verkopen om tot de Europese subtop te kunnen/willen behoren. Óók na top transfers als die van Frenkie en Matthijs.
1 -1
AjaxPassion
Nee jullie snappen het allebei niet. Neres verdient nu al 1 miljoen, daar komt dan voor 1 jaar 1,5 miljoen bovenop, dat is 0 risico.

Het arme Ajax heeft maar 70 miljoen aan activa, een dik eigen vermogen, CL inkomsten van na de winter, een transfer van Frenkie en Wöber, kapitaal van de Ligt, Neres, en noem maar op. Nounou wat klakkeloos zeg... Ze maken de hele club er mee kapot...

Als er iets garantie biedt op succes is het wel je sterkhouders langer binden...

Wauw, ik wil de Louis van Gaal quote er niet bij gaan halen, maar ik zou haast aan mezelf beginnen te twijfelen...
0 -1
AjaxPassion
Hoezo, na de transfer van Frenkie kan Ajax minstens 10 jaar 2 spelers een salaris van 2,5 miljoen geven. Of je nu nieuwe speler haalt of salaris uitgeeft, what's the difference?

Risico is 0
0 -2
Rik428
Risico is dat je jarenlang boven je stand gaat leven op basis van een incidentele klapper. Als we dan te pas en te onpas megasalarissen gaat betalen is al dat geld zo als sneeuw voor de zon verdwenen, en het is dan héél moeilijk om weer terug te gaan naar een lagere salarisstandaard. Wat een bord voor je kop moet je hebben om te zeggen dat het risico 0% is als je ineens met megasalarissen gaat smijten?
3 0
wendoo9
Jij snapt het Rik !! Het is goed dat sommige hier op As niet in het bestuur van Ajax zitten, anders zitten we over drie jaar in hetzelfde schuit als Psv en Twente. Leven ff boven je stand is vragen om problemen.
1 0
AjaxPassion
WAUW, waar komt die bangheid vandaan? Je trekt het meteen in het extreme, terwijl daar totaal geen aanleiding toe is.
0 -2
Finidi en Nwanko
Het is geen bangigheid, maar heb je wel eens van marktwerking gehoord? Vast niet. Als jouw collega loonsverhoging krijgt, dan wil jij dat ook toch??? Eerst even nadenken voordat je iets roepttoetert. Overigens, zitten Real en PSG nog in de CL?? ......dus ophouden met roeptoeteren nou. Of om in Van Gaal's woorden te spreken...
0 0
AjaxPassion
Wat loop je nou interessant te doen met marktwerking? Wat is daarmee? Loonsverhoging is marktwerking? :') over roeptoeteren gesproken...

Wat hebben Real en City hiermee te maken? Je snapt er echt geen kut van hè?

Zoals jij het stelt is het einde voor Ajax dus al nabij door de nieiwe salarishuishouding van Ajax met Tadic, Blind, Ziyech etc...???
0 0
AjaxPassion
Zie hieronder. En dat risico is er niet. Je hebt zo belachelijk veel potentieel met enorm veel marktwaarde, er is 0 risico.
0 -1
mercurius3
Dat zou het domst zijn wat je kunt doen. Je moet altijd ervoor zorgen dat je salaris huis binnen de begroting valt en niet binnen de begroting onvoorzienbare inkomsten transfers
1 0
AjaxPassion
Dan moet Ajax door dit seizoen wel falliet gaan, want Ajax heeft in dit seizoen namelijk énorm veel geld uitgegeven buiten hun begroting om...
0 -1
AjaxPassion
Lul je nou de rest na of snap je er geen kut van?

1. Neres heeft top potentieel, dat is sowieso al geen risico om hem een dik salaris te geven want die gaat toch weg een x en hoogstwaarschijnlijk voor dik geld ook. Zelfde als Ziyech, Matthijs etc.
2. Op dit moment valt het salaris al niet meer binnen de begroting, zie: Tadic, Blind, Ziyech, Matthijs, Frenkie etc. (maar de laatste 3 vertrekken komende zomer weer) Als je dat nog niet is opgevallen...
3. Lees je wat ik typ? 2 spelers een contract voor 10 jaar, dat gaat sowieso al niet gebeuren want bij Ajax zijn ze dan allamg weer verkocht, daarbij zou het een uitzondering zijn voor absolute sterkhouders.

Nogmaals 0 risico.
0 -1
Rik428
Ja nee je bent duidelijk een groot econoom, dat ik ooit aan je twijfelde zeg ;)

Nee ik ben blij dat het beleid bij Ajax momenteel niet door zulke opportunisten wordt bepaald.

Ik lees wel wat je typt, maar je praat langs me heen. Het salaris valt momenteel wel binnen de begroting, sterker nog, je salaris bepaalt mede je begroting. En ik heb het over de lange termijn. Het is niet moeilijk om je een grote broek aan te meten als je een grote meevaller hebt gehad, maar het is bijna onmogelijk om daarna weer een kleine broek aan te trekken als grote transfers even een paar jaar uitblijven. Het is onverantwoord om beleid te maken op grote transfersommen en een goede raad van commissarissen zal de directie daar altijd op terugfluiten. Het feit dat Ajax nu meer salarissen kan betalen is het gevolg van een jarenlange ontwikkeling. Hoe kun je nou in godsnaam denken dat je vanuit bedrijfsvoerend opzicht kan zeggen; we verdienen deze zomer 200 miljoen, laten we alle salarissen eens flink oppompen en dan zien we daarna wel weer verder?
1 0
AjaxPassion
Oké, mijn reactie had misschien niet helemaal betrekking op de jouwe en ik typte het onduidelijk uit, maar daar moet jij als kenner toch doorheen kunnen kijken ; )

Het salaris valt momenteel (sinds dit huidige seizoen) dus NIET binnen de begroting. Het is dat we CL hebben gehaald, maar anders had Ajax dit seizoen meer geld uitgegeven dan dat er (zonder transfers) binnen zou zijn gekomen.

Je moet niet meteen alles in het extreme gaan trekken, want hiermee heeft Ajax gewoon een verantwoord risico genomen. De solvabiliteit van Ajax is op dit moment absurd goed en Ajax heeft volgens mij rond de 70 miljoen activa. Daarnaast zijn er al gegarandeerde (toekomstige) inkomsten uit de CL en transfer Frenkie en Wober.

Als Ajax Neres (en nog een sterkhouder, Tagliafico bijvoorbeeld) een salarisverdubbeling geeft (naar 2,5 miljoen dus ongeveer) is er niks aan de hand, ook niet als dit voor 10 jaar zou zijn. Zeker niet om dat komende zomer hoogstwaarschijnlijk grootverdieners Ziyech en de Ligt (en volgens mij in mindere mate Frenkie) gaan vertrekken, waardoor er weer salarisruimte vrij komt.

Je salaris bepaalt je begroting???

Over je broekverhaal, niet van toepassing, daar is Ajax nog ver van verwijderd.

"Hoe kun je nou in godsnaam denken dat je vanuit bedrijfsvoerend opzicht kan zeggen; we verdienen deze zomer 200 miljoen, laten we alle salarissen eens flink oppompen en dan zien we daarna wel weer verder?"

Dit is totaal niet wat ik zeg. Het ging hier over Neres een salarisverhoging bieden.
0 -1
AjaxPassion
Ik ben inderdaad een econoom ; )

Wat ik zeg daar is niks opportunistisch aan. Maar dan moet jij wel snappen wat ik zeg. Ik weet niet of je überhaupt hebt gelezen wat ik zeg, maar het feit dat je niet op mijn opsomming ingaat zegt genoeg denk ik.

1. Ajax heeft zo belachelijk veel eigen vermogen en activa, dat zonder een enkele uitgaande transfer het al geen risico is wat ik zeg.

2. Daar krijg je bovenop deze zomer nog de transfers van Wöber en Frenkie, de inkomsten uit de CL.

3. Daarnaast gaan de Ligt, Ziyech, Neres en noem maar op ook praktisch gegarandeerd 100den miljoenen opbrengen.

Ajax moet wel zo belachelijk veel geld gaan uitgeven wil dat in de komende 5 jaar verdampen.

Het gaat enkel om Neres een mooi salaris (verdubbeling o.i.d.) te geven, meer garantie op een goede speler kun je niet krijgen voor volgend jaar.

Wat ik stelde 2 sterspelers 2,5 mil salaris geven voor 10 jaar, is ook geen risico als je een klein idee hebt over hoe Ajax ervoor staat.
0 -1
Ajax#1900
Is al gebeurd (afgelopen september)
0 0
Multi
Contract tot 2022, dus gewoon 100 miljoen vragen of lekker behouden. Wel duidelijk dat hij altijd 100% basis moet, hopelijk heeft TH dat nu ook eindelijk door.
2 0
Ajax114
Overmars wegwezen. Je legt je veel te makkelijk overal bij neer, dat is jouw grootste fout en waardoor we zo weinig kampioen worden.
0 -16
Ajax#1900
Je kan beter zelf weggaan
6 -1
mercurius3
Na vandaag niet meer te houden denk ik. Is al weken in absolute topvorm.
0 0
NouridolbergNeres34
Ik hoop dat die kleine dribbelkoning blijft, zal lastig gaan worden.
2 0
RedFeather
Ligt, Jong en Ziyech
Voor de rest mag het deurtje dicht
5 0
3*stars*3
Denk ook dat Nico vertrekt.
Bijna 27 en denk dat ajax gewoon een mooie bod gaat accepteren.
De back van Atletico gaat naar Bayern en Simeone zal in Nico wel een type voor Atletico zien.
0 -1
Joseph
Dat mooie bod komt volgend jaar ook wel, heeft een contract tot 2022.

Zeker met die beledigende 14 miljoen waar ze mee gekomen zijn bij Atletico. Zal minimaal het drievoudige moeten opbrengen als hij dit jaar vertrekt.
4 0
Mokum31
Ik hoop het! Topper
4 0
AFCAMM
Fijn bericht om te lezen in de rust. Ik hoop het van harte. Heerlijke speler, onze David.
5 0