'Persoonlijk akkoord Ajax met Magallan'

BartVeenstra, 16-05-2018 om 07:00, 56217 views, De Telegraaf |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Ajax heeft een persoonlijk akkoord bereikt met Boca Juniors-verdediger Lisandro Magallan (24), zo meldt De Telegraaf. Het is de bedoeling dat Ajax aan het einde van deze week of begin volgende week de volgende aankoop presenteert, maar daarvoor moet het nog wel overeenstemming zien te bereiken met Magallans huidige club Boca Juniors.

Magallan, die dit seizoen kampioen werd van Argentinië, speelt vannacht (02.45 uur Nederlandse tijd) nog in het toernooi om de Copa Libertadores tegen Allianz Lima. Ajax hoopt dat de 1.85 meter lange verdediger na het duel al in het vliegtuig naar Amsterdam stapt.

De verwachting is dat Ajax en Boca Juniors met elkaar akkoord gaan over een transfersom van rond de 8,5 miljoen euro. Zelf stemde Overmars al in met de voorwaarden van Magallan voor een contract voor vijf seizoenen. Ajax wil dat Magallan in het nieuwe seizoen het hart van de defensie gaat vormen met Matthijs de Ligt.

 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
RedFeather
Kluivert meldt dat hij niet wil blijven
0 0
RedFeather
Bronnen melden dat Ajax rond is met Boca
0 0
Puurvoetbal
Bouna Sarr. Wat een geweldige rb is dat. Als je die kan halen.
1 0
IkJijHijWijJullieZijnAjax
speelt niet bij de beste ploeg uit zuid-amerika(ze missen scorend vermogen in de copa)
toch doet hij het erg goed met zijn verdediging.
vanacht kan hij zich plaatsen voor de 2e ronde als palmeiras wint of gelijk speelt, en boca wint van lima.

denk dat ik vanacht even de stream aan ga zetten, ben wel benieuwd naar hem
0 0
ajacied017
Waar kijk jij meestal?
De site waar ik kijk staat de laatste tijd niet veel meer op, qua live-wedstrijden.
0 0
ST
Als je De Ligt kosten wat het kost wilt houden, heb je Magallan helemaal niet nodig. Koop liever een hele goede CVM en buitenspelers.
1 -3
ItsinmyDNA
Denk eens na voordat je wat roept.
1 viergever is vertrokken.
2 veltman is langdurig geblesseerd.
3 als je De Ligt weet te behouden is ie volgend jaar ckr vertrokken.
4 per schuurs zal er niet direct staan deze jongen kan er gewoon direct staan.

Ijzer smeden als het heet is.
4 0
X-RaY
Is het al rond?
0 0
ram
Ik zou dit toch een bijzondere aankoop vinden. Ik denk dat het geen verkeerde speler is hoor, maar dat vind ik Wober ook niet! Ik dat De Ligt - Wober (met daarachter Schuurs - ervaren aankoop als 4e man) prima gevonden.

Nu zou Wober, denk ik, 3e van voor het centrum worden en komt Schuurs amper aan de bak. Voor Schuurs is dat niet zo erg, vind ik. Voor de carrière van Wober bij Ajax, is het misschien wel funest. En dat zou ik jammer vinden.

Uiteraard ga ik er in dit scenario vanuit dat De Ligt blijft... Anders heb je met Magallan-Wober volgens mij ook een prima centrum. Dus misschien is dit wel een aankoop met het oog op de vertrekkende De Ligt... Wie weet...
1 0
Saanchez
Wöber kostte niet veel minder dan Magallan zal doen he. Denk dat beide gewoon met elkaar mogen uitvechten wie er naast de Ligt zal staan komend seizoen. Al denk ik dat Magallan die strijd in eerste instantie wel zal winnen, maar Wöber heeft naar mijn mening wel meer dan genoeg talent om een uitstekende verdediger te worden voor ons.
0 0
ram
Weet ik. Maar mede daarom ben ik niet altijd zo'n voorstander van 'uitvechten'.

Ik heb liever 2 spelers die vrij zeker zijn van hun basisplek (De Ligt en Wober) en dan één groot talent plus een ervaren man erachter als 3e en 4e optie (Schuurs en Viergever; maar ja... die wilde ze niet verlengen).
0 -1
Saanchez
Kan ik zeker begrijpen! Ik denk alleen dat onze Wöber misschien iets te snel zijn koppie laat hangen en zelfvertrouwen verliest. Dat kan funest zijn voor een verdediger. Dan denk ik dat een beest uit Argentinië op dat gebied een flinke voorsprong heeft.
Aan de andere kant ben ik zeker niet vergeten dat Wöber gedurende de eerste helft van t seizoen heel solide was en vrijwel foutloos speelde. Denk dat de concurrentie beide heren sterker maakt!
3 0
invincible
Nu nog even gauw doorpakken en een krabbel onder een contract.
0 0
JanTa
Het gekke is, aan Labyad word getwijfeld door sommige hier maar met de komst van een die bijna niemand nog heeft zien spelen daar word weer laaiend enthousiast gedaan. Ik ga wel af op mijn eigen oordeel als ik beide heb zien spelen voor Ajax en ik hoop er het beste van.
11 0
ram
Op zich heb je natuurlijk gelijk dat enthousiasme over deze jongen vooral gebaseerd is op hoop. En de wat duurdere Zuid-Amerikanen vallen altijd lekker in het pulletje bij supporters. Dat is een 'gevoel' waar ik persoonlijk ook wel 'last' van heb.

Wat betreft Labyad ben ik het niet helemaal met je eens. Dit is een speler die we kennen en kunnen beoordelen. Ik vind het een prima speler maar betwijfel of we hem nodig hebben én of hij Ajax echt beter maakt. Ik zie hem momenteel als '12e' man.
0 0
michaellaudrup
Idd , ik oordeel wel na een potje of 5 a6.
0 0
geDaante
Dus zowel Cassierra, Orejuela, Kristensen én Wöber allemaal miskopen (geen directe versterking = miskoop)?
Siem de Jong ook een drie-jarig contract (absurd), Tagliafico die redelijk is, Bandé die niet geschikt/goed genoeg lijkt (nog te vroeg om te beoordelen, maar ik heb er niet zoveel vertrouwen in). De trainer die zijn zin krijgt.

Zeer slecht aankoopbeleid dus, aankopen moeten Ajax niet op hetzelfde niveau of lager brengen, maar hoger, en moeten meteen de basis versterken, anders jeugd.

Het algehele beleid is ook verschrikkelijk, met drie trainers in één jaar, organisatiestructuur die even omgegooid is naar die van een standaardvoetbalorganisatie, de alleenmacht weer bij één man, die ook nog eens passanten hun zin geeft, en de visie laat bepalen. Ajax is weer overgeleverd aan passanten, geen eenduidige, duidelijke clubvisie. Door de macht bij één a twee man, is de druk op hen groter, en dus waar meer paniekvoetbal. Met als gevolg paniekaankopen en -reacties, zoals trainers te snel ontslaan. Dat wordt dus wellicht weer ieder jaar een andere trainer, ieder jaar een andere visie/speelwijze, ieder jaar weer opnieuw beginnen. Dat hoeft niet altijd zo te zijn, maar pre-revolutie ging dat ook zo, en de situatie is geschapen, dat dit weer veel vaker voor zal komen.

Maar dit zijn alleen zorgen voor de ware Ajaxliefhebber, die ook aan de lange termijndenken, aan visie en de kernwaarden. De meesten boeien dat niet zo, kijken zelf ook naar het eerstvolgende kampioenschap, en dus de korte termijn. Kon ik zo ook maar naar Ajax kijken, zou een hoop frustratie schelen ;).
5 -5
Freddy Al
Jij maakt niet uit wat de ware Ajax liefhebber is, je bent een brok negativiteit naar Sar en Overmars , dat heeft alles te maken met die waanbeelden rond Jonk en Ling .
Hoe jij erover denkt interesseert mij helemaal niet maar ik moet er echt niet aan denken dat jij ooit een rol zou krijgen in de beleidsplannen van Ajax .
Daarin zou rancune de hoofdrol spelen en een dictatuur ontstaan van Cruijff en Jonk en Ling apostelen die verplicht aanbeden en geciteerd moeten worden.

Het rode boekje van Mao zou er niets bij zijn,
0 0
Loek14
Cassierra, orejuela en rasmus komen er echt wel! Ik vind momenteel orejuela beter als rasmus! Cassierra moet vertrouwen worden gegeven, vorig jaar speelde hij de eerste wedstrijd tegen Sparta als basiskandidaat. Hij scoorde toen ook, Oke het was tegen Sparta maar Mateo gaat er echt wel komen als er vertrouwen wordt gegeven. Dat geldt ook voor orejuela
0 0
Yeshyeshyall
Kristensen, Bande en Wober moeten toch nog wel de nodige tijd kunnen krijgen alvorens ze als miskoop te bestempelen linkt me. Ze waren niet goedkoop maar we kopen tegenwoordig jongere spelers voor hogere prijzen. Zo is de markt blijkbaar, daar kan een relatief jonge speler natuurlijk weinig aan doen: die heeft nog steeds gewoon tokd nodig. Cassierra heeft niet echt een kans gekregen nog maar inderdaad niet heel veel indruk gemaakt in jong. Orejuela mist een aantal belangrijke kwaliteiten maar bezit ook wel een aantal goede kwaliteiten, is nog niet afgeschreven toch?
Eens dat je er twijfels bij kunt hebben maar moeten ze toch wel een kans geven
0 0
gdwa
Lange termijndenken? Dat is een droom die nooit uitkomt. Als je een speler hebt die het europese niveau aankan wordt hij weggekocht. Eriksen,Sanchez, Vertonghen, Cillissen.
0 0
Ozymandias
Cassierra en Wöber zijn miskopen?
0 0
AFCA.
Haha inderdaad. Als je koopt moet het een versterking voor de basis zijn. Zo wordt je beter als club. Degene die uit de basis gespeeld wordt is getergd en heeft kwaliteit. Zo verbreed je je selectie. Niet door breedte aankopen die gelijkwaardig of minder zijn dan de spelers als je al hebt.
0 -3
pinquin
wat een onzin, dus als ajax een cv wilt kopen dan moet hij beter zijn de Ligt. Die dan volgens jouw theorie wel genoegen neemt met een plaats op de bank.... Je moet kijken naar de frame die je hebt staan en welke posties voor verbetering vatbaar zijn. Voor sommige posities moet je op zoek naar een basisspeler (vervanger Schone) en voor sommige posities moet je op zoek naar een wisselspeler in de vorm van een aankomend talent ( a la Schuurs) of gevestigde subtopper (a la Labyad)
1 0
AFCA.
Want je speelt met 1 cv? Je kunt toch wel een betere cv zoeken dan Wöber?
0 0
AFCA_XXX_AMSTERDAM***
Hoe zit het met de contracten van de jeugdspelers?

Brobbey
Sontje Hansen
Kenneth Taylor
Ryan Gravenberch
Enric Llansana
5 0
AjaxPassion
Gravenberg en Taylor zijn vandaag pas 16 geworden, Hansen is nog 15. Ze zullen er alles aan doen om deze drie z.s.m. vast te leggen. Met Brobbey zijn ze in onderhandeling, als hij wil komt het goed.

Llansana is voor mij het enige vraagteken. Hier lijken ze bij Ajax niet helemaal gecharmeerd van. Hopelijk ontvangt hij ook z.s.m. een contract.
6 0
Raynofisher
Haal een fatsoenlijke spits BONY en een fatsoenlijke rechtsback.
3 -3
Flarkow
Want dolberg is natuurlijk geen fatsoenlijke spits en huntelaar geen ervaren 12e man met daarachter sierhuis en cassiera?
5 -1
Raynofisher
Nee . Dolberg laat nooit wat zien maar heeft alleen door zijn naam en de periode waarin die goed speelde onbeperkt krediet bij iedereen. Iedereen vergeet dat Viktortje ook een periode had dat alles veranderde in goud maar daarna was het 0, niks meer dus. Het is klaar. Met Bony haal je kwaliteit binnen en daar moet je dus ook vol voor gaan. Swansea gedegradeerd dus aan de slag Netto
2 -9
stebalk
De laatste keer dat Bony wat heeft laten zien is een stuk langer geleden.
2 0
Ajaxbrl
BONY M??
1 0
Bky
Kies een fatsoenlijke naam voor je account.
0 -6
amthree
En dan zul je zien komt die naar ons speelt die een geweldig seizoen en komt spurs weer aanzetten.
5 0
Bky
Oh wat verschrikkelijk inderdaad. Allemaal maar duimen dat hij slecht speelt.
3 -1
Red Devil
Dat is nou eenmaal het lot van Ajax en andere Nederlandse clubs en dat zal helaas niet veranderen de komende jaren.
0 0
wendoo9
We hebben inderdaad een paar echte kerels nodig met alle respect, want tegenwoordig win je geen potjes meer met de ideale schoonzonen !
1 -4
geDaante
Goede voetballers heb je nodig.
8 0
mario-ajax23
Heb toch echt me twijfels hierbij,zal heus kunnen verdedigen,maar lengte telt ook mee als centrum verdediger! En zo groot is hij niet
0 -6
RaynoFischer
Beugelsdijk dan maar oppikken?, met zijn 1.92 :P
Lengte wordt echt zwaar overschat door sommige
5 -1
KVF
Hopelijk een goeie 6 erbij en hopen op een goede buitenspelen erbij voor het eventuele vertrek van kluivert en ik denk dat we een heel leuk team zullen hebben volgend jaar.

Het is misschien niet helemaal reëel maar ik hoop dat het team er zo uit komt te zien volgend jaar:

Onana

Mazraoui-de ligt-magallan-tagliafico

Vd beek-blind-de jong

Neres-dolberg-kluivert/Tadic

Nogmaals dit hoop ik, of het reëel is is een 2e :)
0 -1
zivkabrimovic
Zou heerlijk zijn
0 0
Woodenshoe1
Hoe komt iedereen toch op Blind?
3 0
Bky
Omdat Blind de ontbrekende schakel is in dit elftal, hij wil nadenken over een terugkeer en omdat Ajax hem mogelijk heeft benaderd.
1 0
BrandjeXL
Omdat ie letterlijk heeft gezegd dat wanneer Ajax hem benaderd hij serieus erover na gaat denken. Daarbij is hij transfervrij dus je kan heel veel doen met tekengeld.
3 -1
FelixjeGassenlicht
Blind is niet transfervrij. Nog een jaar bij Manchester, wordt dus verkocht. Verder meldde hij in een fase van zijn carrière te zitten waarbij het nog te vroeg is om terug te gaan.
1 0
Ozymandias
8 miljoen aan transfergeld, 8 miljoen aan tekengeld en een salaris van één miljoen euro per seizoen voor een vierjarig contract. Dan verdient hij gemiddeld per seizoen (ervan uitgaande dat hij zijn contract uitdient) 3 miljoen EURO. Dat is wat minder dan de 3.9 miljoen POND die hij momenteel verdient maar dat gaat hij bij andere clubs ook niet meer verdienen (tenzij hij naar een land als China wilt).

Blind zou een topspeler voor Ajax zijn en daarbij een speler met een enorme bak ervaring én bepaalde leiderschapskwaliteiten. Van mij mag Ajax in dat soort spelers financieel veel investeren ook al weten ze dat ze die investering niet meer zullen terugverdienen aan een doorverkoop. Dat soort spelers kunnen Ajax aan kampioenschappen helpen (en zo de investering in hun terugbetalen).
3 0
Bky
Volgens de Telegraaf was Sanchez een topsalaris van 3,1 miljoen aangeboden net voordat hij vertrok naar Tottenham. Ik vind dat dergelijke salarissen ook best aan een Blind voorgesteld mogen worden. Een speler als Blind brengt de selectie direct op een veel hoger niveau. Dat mag wat kosten.
1 0
Web
Telegraaf, kan dit niet geloven.
1 0
Ajaxbrl
De Telegraaf a.k.a. "Het Leugenaartje"
0 0
Bky
Telegraaf heeft het vaak gewoon bij het juiste eind, dit jaar wat minder, maar vorig jaar bijna altijd.
0 -1
Web
Ik heb Blind liever vandaag dan morgen, mag van mij.
Mount er nog bij.
Frenkie in het centrum, en een geweldig team.
0 0
Michelinho
Ik zat net even bij de nationale selectie van Argentinië te kijken. Tagliafico is met zijn 25 jaar gewoon het broekie van de verdedigers. Er werd hieronder trouwens iets geschreven over het ophemelen van het Argentijnse voetbal, maar wát een selectie en ze zijn niet voor niets vijfde op de wereldranglijst. (*veegt de blamage tegen Spanje snel onder de mat* )
https://en.wikipedia.org/wiki/Argentina_national_football_team#Current_squad
2 0
fc Barcelona_ke
Maggalan werd laatst dagen/maand veel genoemd bij ajax, maar mathias jensen is ineens stil in de wandelgangen. Is hij niet meer haakbaar of vanwege gekochte labyad hoef ie hem niet meer?
1 -1
Michelinho
Jensen zit in de voorselectie van het nationale elftal. Zou zomaar kunnen dat Nordsjaelland de rem erop heeft gezet tot na het WK en da's dan te laat en wss wordt hij daardoor ook te duur. Er is nu al veel concurrentie voor hem.
1 0
HilversumNoord
vroeger zongen we nog wel eens bij uitwedstrijden en CL: "en koop er nog maar drie..." we komen aardig in de buurt....:-)
3 0
Nabil
Niet heel lang geleden ook: Kampioenen, Kampioenen.
0 0
ProfessorX
Een goed voor de man komende speler met overzicht en uitstraling .

https://www.youtube.com/watch?v=3Gyb4u8H0G4
1 0
Bky
Probleem is dat je niets kan zeggen op basis van deze filmpjes. Je ziet namelijk mogelijk niet de momenten dat hij niet goed voor zijn man kwam in de wedstrijden die hij speelde.

Laatst heb ik een deel gezien van Gimnasia tegen Boca en je schrikt je letterlijk dood van het algeheel niveau van de wedstrijd.
3 0
4xEC1
Ik denk wel dat het een verademing is voor zulke spelers om in Nederland te voetballen, niet om nou zo lovend te zijn over de eredivisie maar hier heb je veel meer ruimte als voetballer, daar kleunen ze er snel in, meer overleven, vooral als verdediger. En als Mallagan zich daar goed staande houdt als verdediger zal hij het hier ook aankunnen... Hoop ik.
0 -2
Bky
In de Eredivisie speel je veel tactischer. Tactiek is om te huilen in Zuid Amerika.
3 0
ProfessorX
Heb je wel een punt in , maar je zie wel ongeveer hoe een speler kan zijn en wat ik hiervan zie lijkt het me wel een positieve speler voor Ajax .

En spaans talig , wat ik al eerder heb gezegd alle Ajax trainers moeten Naast Engels ook Spaans kunnen spreken .

Onana , Tagliafico , Magallan zie je het concept ?

Wat niveau aangaat is Excelsior - Ajax om je rot te schrikken
0 0
AjaxPassion
Hahaha wat hebben we toch ook een Feyenoord publiek. De termen, beest, slager, Argentinië, ervaring, etc. vliegen je om de oren. Er wordt weer een 'slager' gehaald en de opgeluchte comments en duimpjes zijn niet van de lucht.

En het is natuurlijk een aankoop die nog vrijwel niemand kent, dan is het altijd goed. Althans voor zo'n 3 weken.
6 -24
Web
Suarez beheerste dat ook allemaal.
Deed zelfs meer, kon ook nog bijten
Feyenoord voetballer.
1 0
Web
Wel eens gehoord van ene Sanchez?
Beheerste dit allemaal
Beest, slager enz
Feyenoord publiek?
Laat mij niet lachen.
2 0
gras
Niet helemaal duidelijk wat je bedoelt, maar ik neem aan dat omdat een speler een type slager/sloper is, dat dit niet direct mag betekenen dat hij een meerwaarde is of bij Ajax past?

In dat geval (volledig) mee eens.

Sanchez was ook een sloper eerste klas, maar eentje met klasse. Anders gezegd, die kon gewoon verschrikkelijk goed verdedigen zonder constant overtredingen te hoeven maken. Hard, maar redelijk fair.

Maar omdat ik amper goede beelden heb gezien, hoop ik - natuurlijk - dat hij positief verrast.

Edit. nu pas andere reacties van je gezien en mee eens.
2 -1
AjaxPassion
Precies wat je zegt. Daarnaast wordt een onbekende speler hier altijd met de loftrompet onthaald.

En Sanchez was heel snel, zowel bij lange afstanden als bij opstaan van de grond. Eerste meters redelijk volgens mij. Hopelijk valt het mee idd.
0 0
X-RaY
Dus omdat er bepaalde termen worden gebruikt is het gelijk feyenoord publiek? Als die termen krom zijn hoe je noem dat dan?
9 0
AjaxPassion
Goed geprobeerd te verdraaien. De combinatie van die termen, het gejubel en de duimpjes zorgt voor die conclusie idd. Wat je met je 2e zin bedoelt is mij een raadsel.
0 0
ProfessorX
PSV publiek
9 0
Jariiii
Alsof we zo iemand niet héél goed kunnen gebruiken.
7 0
AjaxPassion
Waarom dan?
0 0
geDaante
Reactie kan je vergeten, men roept maar wat en blijft toch maar om een of andere duistere reden op fysiek en verdedigen kicken, terwijl Ajax gewoon vooruit moet verdedigen, en collectief druk zetten. Daar heb je geen brekers voor nodig.
0 0
Redrum
Ok en wat is het alternatief van deze echte onvervalste Ajax-fan?
9 0
geDaante
Hij snapt inderdaad beter waar Ajax voor staat dan menigeen hier, blijkbaar ook dan jou, gezien je wat sarcastische opmerking.
0 0
AjaxPassion
Vanuit eigen kracht denken en de tegenstander voetballend je wil opleggen. Dus niet alternatief, maar basisprincipes.
0 0
geDaante
Precies
0 0
RaynoFischer
Hoezo zijn dat perse Feyenoord termen?, Matthijs wordt ook wel eens een beest genoemd en Sanchez ook...
Ik zie dat liever dan:, mietjes of te lieve jongens zoals bij een Veltman, Viergever of Wober bij wie dat ook gezegd is
14 -1
AjaxPassion
Haha, beest is een verkracht woord, zoals bijv. held.

Neem dan slager. Vindt jij Matthijs een slager? Sanchez wellicht, maar die was gewoon exceptioneel i.c.m. zijn snelheid, lengte, kracht, kopkracht, timing etc.
0 0
Sampaoli
Heeft een goed seizoen gespeeld bij Boca, een ploeg die in de Eredivisie top-3 niet zou misstaan. Is op het eerste gezicht toch gewoon een prima aankoop?
16 -3
gras
Dat zegt toch geen ene moer. Feyenoord werd ook kampioen in de eredivisie vorig jaar. Wat voor conclusies ten opzichte van de soort spelers wil je daar dan uit trekken?

Je mag toch tenminste wat kennis hebben van de speelwijze voordat je iets in het algemeen kunt zeggen over een speler.
3 -3
AjaxPassion
Want jij kent Boca en de Argentijnse competitie door en door en weet daarnaast exact in te schatten wat hun technische en tactische niveau's zijn...

De verschillen tussen een Ajax, PSV en AZ zijn bijv. ook immens. Toch zou 90% van deze site blind Jahanbakhs en van Ginkel halen. Dus kun je nagaan hoeveel een compilatiefilmpje daadwerkelijk zegt. Ik ga liever af op degene die ik daadwerkelijk inschat als kenner, zoals een Turbo, gras ed.
3 -12
Sampaoli
Haha, ik heb een paar wedstrijden van Boca Juniors gezien. Maar, prima! Ga jij lekker met ''de échte kenners'' discussies voeren.
1 0
AjaxPassion
Dat kan, maar daarbij blijk je niet echt te weten wat de basisprincipes van Ajax zijn (/zouden moeten zijn).
0 0
Ferd
Een kenner die nog altijd durft te beweren dat Tete een betere keuze was dan Veltman kan ik geen kenner meer noemen. Dus schrap Gras maar van je lijstje
1 -1
AjaxPassion
Vakinhoudelijk neem ik gras 100x meer serieus dan jij met je Tete obsessie. Ondanks dat ik lijnrecht tegenover hem stond v.w.b. Bosz, Bergkamp e.d.
0 0
Web
Van Ginkel, omdat hij niet sierlijk is?
Heeft heel veel invloed gehad op het kampioenschap van PSV.
1 -1
AjaxPassion
Nee. Omdat we Donny al hebben en die wordt ook compleet verkeerd gebruikt door Ajax. Ajax krijgt namelijk niet de ruimte die PSV wel krijgt.
1 0
Web
Donny is de enige middenvelder met diepgang.
Maar dat is volgens jou niet de basis principes bij Ajax?
Klaassen was Johan lyrisch over ook een speler met diepgang.
0 0
geDaante
Houd eens op met Johan die onzin aansmeren. Cruijff roemde het ruimte vrijmaken voor passing door anderen van Klaassen, en het snel weer doorspelen en het tempo eron houden, niet het eeuwig en vrijwel alleen de 16 induiken en te diep staan. Cruijff had hem graag als 6 gezien.
1 0
Web
En ik ga liever uit op de scouts, die hem wekelijks (live ) zien spelen.
1 -3
AjaxPassion
Diezelfde scouts die Kristensen, Orejuela, Huntelaar, Siem de Jong en Tagliafico in het afgelopen seizoen hebben gehaald?
0 -1
Web
Sanchez, Neres, Dolberg, Frenkie, Onana,
Ook Richarlison kwam hij mee.
Of tellen wij die niet mee?
2 0
X-RaY
Ik ga af op het positieve scoutingsrapport van Veldmate. Of is dat stiekum een feyenoorder?
7 -3
AjaxPassion
Diezelfde Veltmate die o.a. Orejuela en Tagliafico heeft gescout? Dat zijn nou niet de spelers die Ajax naar een hoger niveau brengen en/of in de Ajax stijl passen.
0 -2
Web
Daar zijn ook goede aankopen weg gekomen
Neres en Sanchez. Tagliafico mag er ook zijn, zat in een wat mindere periode.
Opleiden staat voorop, maar dat word steeds moeilijker door dat ze (te) jong weg worden gekocht.

Veltmate is ook verantwoordelijk voor Suarez en Tadic

Ze willen de besten uit de Nederlandse competitie Mount en Labyad

Waar moeten ze dan scouten?
0 0
AjaxPassion
Dat klopt ook (buiten dat Neres en Sanchez voornamelijk voor zijn tijd zijn gescout), maar ik wil maar zeggen dat niet alles wat de scouts doen goed hoeft te zijn. O.a. Turbo, Jeugdtrainer en gras kijken veelal vanuit de basisprincipes van Ajax en wat daarop aansluit. Van daaruit gaan zij beoordelen of die speler bij Ajax past. En voornamelijk Turbo zit hierbij vaker goed dan fout. En vanuit die wetenschap ga ik ook eerder op Turbo af, dan op de scouts. Tagliafico is een vd perfecte voorbeelden daarbij.
1 -1
Web
Dat had ik allang door. Dat deze jongens nog niet functie hebben binnen Ajax?
Ik kan ook best vaak mee gaan met ze.
Maar ook wel eens niet.
Suarez ontleed je niet als Ajax speler
Sanchez ontleed je niet al Ajax speler.
Soms komt er wat anders kijken in voetbal.
Ik heb 30 jaar een seizoen kaart gehad, en kan jou verzekeren dat Ajax ook heel goed speelde, met types als Neeskens, Wouters, Davids enz
Ik denk zelfs dat dit nodig is.
Alhoewel ik heel graag Blind op 6 zie.
1 0
AjaxPassion
Klopt. Maar het verschil is wel dat deze jongens tieners waren toen ze naar Ajax/Nederland kwamen en dat deze spelers op andere vlakken exceptioneel waren. Sanchez had bijv. een uitmuntend fysiek (lengte, kracht, kopkracht), snelheid en timing en op andere vlakken was hij ook niet (zwaar) ondermaats. Suarez idem.

Bij Neeskens, Wouters en Davids ging het niet ten koste van de basisprincipes van Ajax, maar kwam die kwaliteit daarbovenop. Dat is iets heel anders. Maar Magalan is afwachten, maar door de mening van de kenners verwacht i.i.g. geen Sánchez aankoop ; )
0 0
Ajax4proud
Lijkt mij niet verkeerd, je haalt nu een vervanger en geen breedte aankoop.
1 -4
AjaxPassion
Vervanger van Wöber? Frenkie? Of breedte aankoop i.p.v. Viergever?
1 -12
geDaante
Laat gaan, men kickt op aankopen, en als het niks blijkt, dan toch gewoon afbranden?
0 0
Michelinho
Volgens mij is dat het punt niet. Circa 8,5 miljoen voor een breedteaankoop is toch niet echt logisch?
Of het roer is werkelijk helemaal om en dat lijkt me niet.
0 0
AjaxPassion
Dus puur op basis van het aankoopbedrag is het geen breedteaankoop?
0 0
Michelinho
Niet puur, maar dat bedrag alleen al zegt in principe genoeg. Het is echter ook wel gebleken dat Wöber vooralsnog niet constant is en zeker na de winterstop heeft hij cruciale fouten gemaakt en werd ook regelmatig aan de kant gehouden. Komt ook nog bij dat ze haast maken om hem te halen, waarom zouden ze dat voor een breedteaankoop doen en daar zoveel geld voor neertellen? Voor een gewild talent zou dat nog begrijpelijk zijn, voor een 24-jarige niet.
0 0
zivkabrimovic
Volgens mij is ie net zo groot als Veltman. Zo’n 182/183.

3 -5
Bky
Op Spaanse media staat 1,87, dus het is even afwachten.
5 -3
Michelinho
Hij wordt steeds langer, ik las eerst 1.81, toen 1.82 en nu 1.85. Nog een weekje dooronderhandelen en we hebben een beest van 1.90 erbij!
13 0
ProfessorX
1.81
0 0
RaynoFischer
Rekken tot een dag voordat de voorbereiding begint, hebben we een kast van 2 meter ;)
2 0
GerardAjax26
Als hij komt, is dit dan de vervanger van de Ligt of van Viergever?
0 -1
Intec
Viergever
5 0
Pheadrus
Op transfermarkt staat dat hij 1,82 meter lang is. Het is geen Sanchez kwa postuur.
1 -8
Ozymandias
Transfermarkt is geen goede bron, die zijn namelijk afhankelijk wat wat hun leden invullen. Als ik invul dat hij 1,92 meter is zal er over een paar uur staan dat hij 1,92 meter is en dan is hij heus niet opeens 7-10 centimeter gegroeid.
6 0
AjaxPassion
Dat klopt ook niet, het is geen wikipedia. Er zitten wel moderatoren achter die betrouwbare bronvermelding eisen.
0 -6
Ozymandias
Er zitten moderatoren achter maar die hebben mij nog nooit om een bron gevraagd en ik voeg regelmatig aanpassingen toe. Een keertje dacht ik dat ik de informatie van Eiting aan het bijstellen was maar was ik met mijn suffe kop eigenlijk met Frenkie bezig. Er heeft toen een paar uur gestaan dat Frenkie een linksbenige verdedigende middenvelder was tot ik mijn fout doorkreeg.
7 0
AjaxPassion
In dat geval heb ik niks gezegd :P
1 -1
Bobbaasje
Deze jongen heeft met Carlos Tévez gespeeld bij Boca, en die is echt niet bang voor de kakkies. In Argentinië heb je alle stadions die tekeer gaan met fanatieke aanhang.

Geweldige aanwinst en succes bij de mooiste club van Nederland!!! JAAAA
12 -1
X-RaY
Lekkere felle Argentijnse slager. Zou mooi zijn als het rond komt. Marc is goed bezig.
11 -1
Redrum
Voor het eerst sinds hij over de transfers gaat heb je het idee dat hij daadwerkelijk druk bezig is met spelers te halen. Voorheen had je altijd het gevoel dat er 10 keer vergaderd moest worden voordat er een voorzichtig bod gedaan mocht worden op een speler. Hij lijkt nu daadwerkelijk meer vrijheid te hebben om de selectie op orde te krijgen.
3 -1
Nab
Komt omdat Overmars weet dat als ie volgend seizoen geen kampioen wordt, hij eruit gedonderd wordt. Dus zet ie meer dan ooit alles op alles om in juli dat team voor 90% op orde te hebben
1 0
Sampaoli
Selectie komt aardig rond, heel goed dat Overmars tijdig zijn transfers afrond. Nu afwachten wie er Ajax gaan verlaten, ik gok op Zeefuik, Ziyech, Kluivert, Cassierra (huur) en Lamprou.
10 0
NouridolbergNeres34
Denk dat Onana ook nog wel gaat, ik hoop vooral dat er nog een goede nummer 6 komt (Jensen), Met schone kan je in Europa niet meer komen aanzetten en Eiting is er nog niet klaar voor CL/EL als basisspeler.
1 0
MosesD
Jensen is helemaal geen 6. Bovendien hebben we daar al 4 spelers voor.
0 0
NouridolbergNeres34
4 spelers? Eiting, schone matusiwa. Frenkie is geen 6 en donny ook niet.

Matusiwa en eiting zijn te licht voor niveau EL/CL en schone kan het niet meer belopen.
0 0
anrejane
Inderdaad, Schöne kan (en kon) het allemaal niet belopen. Ik zou gewoon Midtsjø ophalen bij AZ. Harde werker en altijd goed. Ook al valt hij niet zo op, dat soort spelers heeft Ajax de afgelopen twee jaar gemist. Dan is er een veel betere balans op het middenveld.
0 -1
Sampaoli
Geen spelers van AZ meer tenzij ze meerdere jaren uitblinken, ook tegen topclubs. Midtsjo werd tegen ons weggespeeld door Schöne, die volgens velen niet goed genoeg is. Tegen Feyenoord was het ook helemaal niks. Hij is echt nog niet klaar voor een basisplaats bij ons, als rotatiespeler wel maar AZ vraagt toch een gigantisch bedrag.
3 0
Wereld
maar is die Jensen niet meer een CAM?
of eigenlijk net als vd beek/frenkie iemand die overal op het middenveld kan, maar eigenlijk niet ideaal als cvm?
0 0
NouridolbergNeres34
Speelt bij zijn club vast op 6, een echte voetballende 6 kiest altijd de juiste oplossing, mooie steekpasses in de benen, zeer technisch, neemt ook de vrije trappen, perfect voor Ajax. Hij heeft ook aanvallend gespeeld op het middenveld, dus hij kan daar ook uit de voeten.
0 0
Ozymandias
Knap dat Jensen bij zijn club vast op een positie speelt die niet bestaat in de formatie die zijn hoofdtrainer hanteert. ;-) Bij Nordsjaelland speelt hij als centrale middenvelder die aanvallend meer doet dat verdedigend. De rol die hij bij Nordsjaelland heeft komt bij Ajax het meest overeen met de rol die de linkshalf heeft. Daarmee wil ik niet zeggen dat hij niet op '6' kan spelen. Hij heeft een goede crosspass en zal vanaf '6' het spel waarschijnlijk kunnen verdelen. Ik weet alleen niet of hij de nodige felheid heeft om daar te spelen.
1 -1
grannig mokum1
Lijkt een goede verdediger zit altijd kort op en een goede trap,
5 0
Hagmag
In ieder geval een speler met ervaring, geen jong talent.
En ik denk dat het niveau in Argentinië in ieder geval niet lager ligt dan in NL.
Speelt niet zomaar in de basis van Boca.
Zo zo maar eens een positieve aanvulling kunnen zijn.
3 0
dumperPattiruhu
Goede aankoop, bij Boca speelt hij vaak genoeg met ruimte achter de verdediging,omdat Boca vaak de bovenliggende partij is. Dat gaat hem redelijk goed af. Verder is hij ook wel goed in de lucht. Iets waar het bij ajax aan schort.

Al met al goede zet en nu maar hopen dat Ajax eindelijk goed begint plus de Champions league haalt (hoofdtoernooi)
1 0
gras
Kun je iets meer vertellen? Ik heb geen duidelijke beelden gezien van hem behalve wat onhandige duels. Maar van Sanogo kun je een hele aantrekkelijke compilatie maken en van De Ligt een horror show. Dus dat is nogal betrekkelijk.

Hoe is zijn snelheid? Wendbaarheid? Dekt hij graag en vaak door? Kopkracht? Pure mandekker of komt hij mee op? Inspeelpass? Organiseert hij de boel?
2 0
Tyronetjonaloi
Zijn naam viel de afgelopen zomer al. Dus hebben hem lang genoeg in de gaten kunnen houden om te weten of hij bij Ajax past. Ik heb er vertrouwen in!
2 0
gras
Was bij Christensen ook.
2 -2
NouridolbergNeres34
Ja die werd op de youtube beelden gezien als de nieuwe dani alves , maar blijkt uiteindelijk de broer van heiko westermann te zijn.
0 -1
gras
Haha, ook wel bekend als de Blonde Atouba.
1 -1
NouridolbergNeres34
Hahaha inderdaad.
0 -1
Ajaxbrl
Beetje vertekend beeld dus dat Youtube XD XD
2 0
MosesD
Vermoed dat de Arena wel even wennen zal zijn na La Bombonera.......
7 -1
ProfessorX
Klopt de JC Arena is veeeeeel moderner dan die betonbak daar .
1 -4
MosesD
Maar wel een geweldig luidruchtige betonbak. ;-)
7 0
ProfessorX
Dat weer wel , maar dat zeg je nu pas ;)
1 -4
DavidFerr
Het mooie is ook dat de aankoopbedragen van Labyad, Schuurs, Bande en Magallan waarschijnlijk financieel allemaal gedekt gaan worden door de transfer van Ziyech.
1 0
Pheadrus
Bedenk wel dat Ziyech 11mil gekost heeft. Kosten met je van de baten aftrekken om de winst te bepalen heb ik geleerd.
0 0
ProfessorX
Kan niet , want Schuurs en Bande waren vorig jaar al vast gelegd en komen in het boekjaar 2017 / 2018 .
Ziyech word verkocht voor het boekjaar 2018 / 2019
2 -1
gras
Bovendien wil je niet per se dekkend zijn, maar winstgevend. En daar heb je CL deelname voor nodig. Al heb ik nog liever een spraakmakende EL campagne. Dat levert veel minder op qua geld, maar zoveel meer qua naam van Ajax, althans als je aanvallend speelt zoals onder Bosz.
2 0
ProfessorX
Klopt helemaal vergeten er een hoop .
0 0
Ricbun
Ik vertrouw de scouting. Overmars is in ieder geval goed bezig om de belofte van een volledige selectie in Juli waar te maken. Heb stiekem al veel zin in het nieuwe seizoen!
5 0
Redrum
Tot nu toe lijkt het er wel op ja. Als Magallan komt en de Ligt niet vertrekt is de defensie in principe rond. In dat geval zou er nu alleen nog een middenvelder gehaald moeten worden, bij voorkeur eentje voor de 6 positie. Voor de voorhoede zou ik Cerny er wel weer bij willen zien en met de komst van Bandé en Labyad ben je daar dan eigenlijk ook wel voorzien. Dan is het verder natuurlijk afwachten wat er verder nog gaat vertrekken..
0 0
Rdk1983
Hoe goed is hij? Niveau Viergever of niveau de Ligt? En gaat ie nog groeien?
1 0
robinozzi
Beetje tussenin. Niveau Heiko schat ik.
0 -3
Redrum
Ja maar de kreupele en bejaarde Heiko die wij kennen of de fitte beestachtige Heiko van zijn gloriedagen bij HSV?
1 0
RaynoFischer
Dat is wel erg breed uitgemeten, denk ergens tussenin :)
1 0
ProfessorX
ik zou zeggen wacht een seizoen af .
0 0
Rentokill
Wat mij opvalt: Na een lange ketting van opeenvolgende CV's uit eigen jeugd, dreigt er nu met het verkopen van de Ligt voor het eerst een aangekocht cv duo te ontstaan. Niet erg of verontrustend. Eerder knap dat er zoveel verdedigers achterelkaar doorbraken. Vanaf 2001 waren dat spelers als Heitinga, Vertongen, Vermaelen, Alderweireld, Veltman en nu dus de Ligt. En dan heb ik het nog niet eens over de goed gescoutte aankopen als Chivu en Sanchez en een heleboel meer.
3 0
ProfessorX
over 2 a 3 jaar komt er weer een top lichting aan
1 0
Ajaxbrl
Nu nog Blind en Tadic..
8 -1
Marcus
Idd. Zou ziek zijn hoor:
- Daley Blind in, Lasse Schone out
- Dusan Tadic in, Justin Kluivert out
2 0
Tufono
Nu nog een extra spits en rechtsbuiten!
1 -7
ajaxcied4life
Een spits? Serieus? Want Dolberg, Huntelaar, Sierhuis en Cassiera is te weinig keus?
7 0
JesperrAFCA
Allemaal nog niet goed genoeg
1 -8
Redrum
Nee maar Huntelaar zit wel dicht tegen de basis aan hoor, die komt er wel.
2 0
Bjorn
Dat lijkt dus een kwestie van tijd. Veel ervaring, goede leeftijd en wat Zuid-Amerikaans temperament. Prima.
0 0
fanforeffer
Wat er nu gebeurd op de transfer markt bij Ajax ,wat oudere spelers kopen ,is dat waar het afgelopen jaren op mis ging ?
Hield Bergkamp dit soort acties tegen ?
Of heeft men geleerd van zijn fouten ?
3 0
Redrum
Ik heb geen idee hoe het allemaal zat, maar als je de verhalen moet geloven lag Dennis vaak dwars bij inkomende transfers ja. Kijk, ik snap ook wel dat we geen koopclub moeten worden en dat de jeugd onze basis moet blijven, maar als je bij Jong-Ajax kijkt dan is dat niveau qua verdediging bij lange na niet goed genoeg voor Ajax 1. Je moet ook niet weer talenten gaan doorschuiven om het doorschuiven. Er komt wel weer een lichting aan met betere verdedigers, maar als die er nu niet zijn dan moet je kopen.
0 0
Raydo
Bergkamp had nu ongetwijfeld Bergsma willen doorschuiven.
2 0
ProfessorX
Onder andere samen met Jonk en van Duivenbode .
Sinds eind 2017 kon Overmars carte Blanche krijgen .
0 0
Freddy Al
Marc laat zien dat hij er zin in heeft! Prima dat we zo snel de selectie al op orde lijken te hebben.
Met een beetje geluk gaat er niemand weg buiten Ziyech en Kluivert, als er dan een aantal spelers weer voldoende hersteld zijn( Dolberg,Cerny,Veltman,Sinkgraven en zeker de Jong) en wie weet doorstromen( Johnssen,Cassiera bijv. ) hebben we een brede selectie met veel kwaliteit.

Uit de aankopen blijkt wel dat Ajax een duidelijke lijn heeft ingezet met betrekking tot de onmidelijke inzetbaarheid van spelers.
Dat was ook zo uitgesproken en daar heb ik nu toch wel vertrouwen in.
Links en rechts lees ik dat Wober,Schuurs, Mazraoui, Johnssen en anderen nu gehinderd worden maar daar ben ik het niet mee eens.
De concurrentie zal toenemen en dat betekent ook dat het niveau en de kwaliteit van de trainingen( en wedstrijden) zal stijgen,als je daar als jonge speler dan in mee moet is dat een prima ontwikkeling.
Ik hoop ook dat dit een signaal is naar de rest van de selectie en in elk geval ambitie uitstraalt.
3 0
afca95
Kijk Argentijnen heb je nodig! Pit in het team. Goede aankoop!
2 0
IJzereRinus
Praktijk moet t altijd nog maar uitwijzen maar voor mn gevoel is zou dit een goede aankoop zijn. Met 24 jaar loop je al even mee en zitten de betere jaren er nog aan te komen. Is kampioen geworden dus weet ook hoe je speelt als er op je gejaagd wordt. Heeft een aardige lengte. Ik laat me graag verassen!
0 0
flodder
nog een goede middenvelder en spits ...liefst ook uit zuid-amerika ....en dan gaan we leuke tijden beleven in de johan cruyff arena
0 0
DavidFerr
Nog een spits?

Wij hebben namelijk al Dolberg, Huntelaar, Cassierra en Sierhuis.
1 0
SjaakWolfs
Waarom moeten alle aankopen uit Zuid-Amerika komen, leg eens uit?
0 0
Joodhannus73
Ben erg blij als hij komt..! Precies wat Ajax nodig heeft!
3 0
kampioen0809
Ken deze jongen ook niet wat betreft kwaliteiten, maar één ding weet ik wel, dat je in de Argentijnse competitie een vechter moet zijn om te overleven, net als nico.
3 0
Superman
Nu alleen Anita nog dan zijn we aardig compleet.
0 -6
behangdelul
Beste 6 na blind!
1 -2
ajaxcied4life
Wie kan zonder zijn grote dikke duim te gebruiken en op basis van Youtubefilmpjes echt iets meer vertellen over deze jongen? Ik las inmiddels al op dit forum dat deze jongen kennelijk niet zo snel is en krap aan 1,81m is. Zegt mogelijk allemaal niks. Escude was namelijk ook jarenlang bij Sevilla de centrale man achterin en dat verliep naar mijn weten behoorlijk. Ik ben benieuwd.
0 -1
Saanchez
Hij is zeker langer, rond de 1,85. Niet dat dat veel betekent trouwens. Nico is net 1.70m maar wint veruit de meeste luchtduels die hij aangaat. Heb een paar wedstrijden van Boca gezien dit jaar, niet genoeg voor een uitgebreide review maar wat ik ervan gezien heb zou ik zeggen: Fysiek sterk, verrassend vlug, kijkt goed naar de bal, prima crosspass en lekker fel. Moet wel werken aan zijn korte passing en lijkt me geen verdediger die opbouwt (is niet erg, Sanchez kon dat ook voor geen meter). Verder kan hij naar mijn mening zijn fysiek nog beter gebruiken in de lucht.
Magallan kan zich hier bij ons zeker nog verbeteren, ben ervan overtuigd dat Ajax een plan met hem heeft daarvoor. Denk oprecht dat als hij hier hard werkt aan zijn mindere punten en een hoop ervaring opdoet, hij wel zou kunnen eindigen bij een mooie subtopper in Spanje of Italie. Niveau Villareal/Lazio Roma.
2 0
Toon meer reacties