'Waarom niet constant? Een goede vraag'

BartVeenstra, 03-03-2018 om 09:20, 9018 views, Inside Ajax |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Ajax-aanvoerder Joël Veltman vindt dat de spelers van Ajax moeten blijven geloven in het landskampioenschap. De Amsterdammers staan door het knullige 0-0 gelijkspel van vorige week tegen ADO Den Haag zeven punten achter op koploper PSV, maar volgens de verdediger is de titelstrijd nog niet gespeeld.

'Het gat was vijf punten, dat was een prima achterstand. Nu zijn het er zeven, maar nog steeds is het niet kansloos', vertelt Veltman bij Inside Ajax. 'Ik zie nog steeds kans om eroverheen te gaan', vervolgt de IJmuidenaar, die Ajax tegen ADO Den Haag meerdere kansen zag missen. 'Dat de ballen net niet goed vallen, heeft te maken met kwaliteit. De tegenstander gaat ook ver achteruit, dan moet je geduld houden en rustig blijven. Dat is het belangrijkste in dat soort wedstrijden. Ik was ook geïrriteerd na afloop. Gisteravond lag ik in bed en toen gingen al die wedstrijden (waarin Ajax punten verloor, red.) door mijn hoofd.'

Wat opvalt aan Ajax dit seizoen is dat de ploeg verre van stabiel is. Geweldige wedstrijden met prachtige zeges worden afgewisseld met minder voetbal en puntenverlies. 'Waarom we niet constant zijn? Dat is een goede vraag. Als ik het wist, gingen we erop trainen. Onder de nieuwe trainer staat het beter in de compactheid, maar waarom het af en toe niet loopt is de vraag', aldus Veltman, die snapt dat de fans niet het gevoel van onoverwinnelijkheid hebben. 'In de groep is het gevoel er wel. Als dat gevoel er niet is, kun je net zo goed stoppen. We hebben nog negen wedstrijden waarin we het kunnen laten zien. Het geloof moet er dan ook zeker zijn, PSV kan zomaar in een dipje komen. Het enige wat wij kunnen doen is winnen en het gevoel creëren dat we onoverwinnelijk zijn.'

Met Vitesse op de agenda voor komende zondag verwacht Veltman geen makkelijk potje. Immers, eerder dit seizoen werd in eigen huis nog verloren van de Arnhemmers. 'Dat was een tik die we kregen. Soms komen die wedstrijden terug in je hoofd. Heracles-uit (waar Ajax met 2-1 verloor, red.) is er ook zo eentje. Of we kampioen worden als we negen keer winnen? Dat geloof ik wel, maar dan loop je wel erg ver op de zaken vooruit.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
ajaxinho
Haha!
Typisch Veltman antwoord.

Een RB moet je per definitie geen captain maken.
Behalve als hij tactisch inspraak heeft.
Ik denk niet dat dat zo is.
1 0
masterrr
Geen idee? Meneer Veltman, lever dan lekker je aanvoerdersband in als je hier echt geen antwoord op hebt.

Vind sowieso zijn interviews de laatste tijd behoorlijk waardeloos.
3 -1
dumperPattiruhu
Ik vind Veltman gewoon geen aanvoerder, 3 tot 5 anderen die het aanvoerdersband beter kunnen dragen.
1 0
ErikDeBosz
Ze stellen hem ook heel veel 'goede vragen'.
1 -1
X-RaY
Ajax is het lachertje van Nederland geworden en dan druk ik me nog zachtjes uit.
Ze houden allemaal elkaar de hand boven het hoofd bij Ajax terwijl Ajax steeds verder wegglijd in een moeras van onkunde en foutenfestivals.
Veltman die veruit de minste voetballer van de vaste basis elf is en de uitstraling van een koorknaap heeft is aanvoerder. Ik heb dat nooit begrepen. Waarom hij, vraag ik me dan af?!

Ajax is een grote valkuil geworden en ik denk dat het einde nog niet in zicht is. Heitinga trainer A1, serieus hoe kom je erbij om deze 'smurf' trainer te maken van een van de belangrijkste schakels binnen Ajax. Volgende seizoen Bandé, ik hou me hart vast... Ik voorspel dat de problemen nog lang niet voorbij zijn maar de arrogantie blijft de boventoon voeren dat Ajax nog steeds groot is. Tenminste als ik veelal het gedrag van spelers en spelbeeld bekijk lijkt het er verdomd veel op. Ondertussen worden we zelfs verslagen in de Arena door clubjes die normaal gesproken bij voorbaat al verloren hadden als ze een bezoek brachten aan de Arena. De realiteit hebben we al meer malen mogen aanschouwen.

De jeugdigheid nekt je keer op keer, je hebt gewoon ervaring nodig. Kijk naar Nico wat hij brengt aan mentaliteit, ervaring en vechtlust. Ajax moet de markt op de aankomende transferperiode om een ervaren 6 te halen. Schöne is langzamerhand einde verhaal, onmisbaar nu nog maar wat straks? In de as moet ervaring staan punt. En zeker als je Europees gaat spelen is dat m.i. een vereiste. Ik weet de uitkomst al....

Er is een hoop kwaliteit maar met alleen maar jonge ballerina's ga je het wederom niet redden ben ik bang. Zoals voor de zoveelste keer helaas is gebleken leert men blijkbaar moeilijk of blijven gewoon koppig volhouden omdat de ego's zo groot zijn. Met lede ogen aanschouw je het toch maar weer allemaal want zij zijn tenslotte de kenners en ik maar een supporter.
3 -1
Ruff Rhythim
Zit me niet in de maling te nemen man !
Ga je nu nog met dit soort teksten komen, alsof je het seizoen net bent begonnen ?
1 0
Olle
Is niet zo moeilijk hoor: gewoon geen kwaliteit en te jong.... Daar win je een heel seizoen lang simpelweg de oorlog niet mee.... 2 á 3 jeugdspelers inpassen is te doen...maar niet 5 of 6... Kijk maar naar alle succes periodes, waar er gelukkig veel van zijn bij Ajax, in die teams zat altijd zat routine en lang niet zoveel jeugd. En met jeugd bedoel ik niet spelers die uit de Ajax jeugd kwamen en al 5 a 6 jaar deel uitmaakten van de A selectie....
2 0
IkJijHijWijJullieZijnAjax
Ik weet niet waar Veltman het over heeft. heb geen geweldige wedstrijd van ajax gezien dit seizoen, een wedstrijd dat een sterke tegenstander vanaf minuut 1 compleet word weggevaagd.
tegen psv hadden wij het scenario mee, locadia die snel uitviel, cocu die heel laf speelde eigenlijk had dat gewoon 5 6-0 moeten zijn.
En nac was gewoon tergend slecht.

dit elftal mist ruggegraat. het zal nooit iets winnen met deze klootloze instelling waarbij iedereen met zichzelf bezig is. niemand stuurt elkaar aan, het is braaf, timide en vooral laks voetbal, zo van het loopt wel los, we scoren wel een goal.

Als je ziet wat ons spelersmateriaal is, blijft deze wanprestatie historisch slecht.
er waren jaargangen dat we gewoon geen kwaliteit genoeg hadden, maar dit elftal is echt heel erg goed, denk zelfs de aliteit van 2003, maar wat ontbreekt is die xfactor motivatie en wedstrijd mentaliteit
2 0
Red Devil
Waarschijnlijk door de matige instelling en onkunde bij sommige spelers.
2 0
Joseph
Ik denkbaar Veltman gewoon een reden is. Dat is totaal geen aanvoerder en aanvoering is wat dit team mist. Vorig seizoen hadden ze een echte aanjager doe de rest mee nam, nu een soort schoothondje, ze lijken op hun hond zeggen ze meestal..
Overigens speelt Veltman op rechtsback prima, ligt niet aan zijn spel dit seizoen. Maar goed, we spelen dan ook niet Europees. Met dat gekke compensatie gedrag zou hij als aanvoerder om de wedstrijd maar kunnen spelen vanwege zijn domme kaarten.
5 -1
ajax4ever01
Omdat de spelers bij Ajax te braaf zijn. Teveel praten ipv hun voeten te laten spreken
5 0
Afca85meer
Valt toch wel mee? Zijn er eigenlijk maar 2 met een te grote mond. Ziyech en Kluivert.b
0 0
31xAjax
Ik vind ze redelijk constant na de winterstop, alleen PEC uit was een uitzondering....
4 0
Gerrr
(Leeftijd) balans in het elftal is al jaren zoek.
Te jong.
3 0
Bocarra
Ajax presteert niet constant omdat het een veredeld jeugdelftal is. De minst volwassen spelers van Ajax zijn niet toevallig de aanvallers en middenvelders. Ajax kan nog steeds niet zonder de inbreng van Schone. Werd ook afgelopen zondag weer erg gemist. Ajax zal ook voor de aanval wat volwassener spelers moeten kopen.
2 0
Multi
Wat een gelul. Vroeger waren tegenstanders bang om naar Amsterdam te komen en stonden ze al met 1-0 achter als ze het veld op kwamen. Inmiddels denken teams van de middenmoot dat als ze leuk en georganiseerd verdedigen dat ze mooi met een puntje mee naar huis kunnen nemen of nog meer, zie ADO.

Nee werk maar eens aan die instelling, want een echte winnaarsmentaliteit is ver te zoeken. De enige bij wie je dat wel echt ziet is Tagliafico. Hadden we maar een aanvoerder die voorop in de strijd ging en het team naar een hoger niveau kan tillen, maar helaas doe jij dat niet.
1 0
KlasseLasse
en de ligt ook
1 0
Multi
Die inderdaad ook nog ja, maar helaas houdt het daarmee ook direct op.

Die Sanchez is zo'n aderlating voor de sfeer van het elftal. Zo'n type missen we echt. En dan maakt de leeftijd echt niet uit.
1 0
MSwertz92
Geduld houden en rustig blijven ? Dat is wat jullie fucking de hele tijd doen, gooi dat fucking tempo omhoog laat die buitenspelers snel diep gaan backs die omhoog aanvullen en kapot spelen. WIJ ZIJN AJAX. Dat vergeten jullie soms lieve spelertjes. ALLES MOET THUIS KAPOT GESPEELT WORDEN!
3 0
KlasseLasse
ze sjokken maar wat heen en weer iedereen staat stil! dat was onder bosz wel anders
1 -1
Wesl
Al dat gelul!
Ik hoor liever: in deze fase is speculatie onnodig. Iedere wedstrijd is een finale, voor ons is dat vitesse uit. Voor de rest zijn we nergens mee bezig. We zijn 100% gefocust op de uitwedstrijd in Arnhem'
2 0
GerardAjax26
Dat gat van 5 punten was met nog 16 wedstrijden te gaan, dat was inderdaad nog goed te doen. Een gat van 7 punten met 9 wedstrijden te gaan is gewoon kansloos. PSV heeft het hele seizoen pas 2x verloren en 2x gelijk gespeeld.. net alsof ze nu opeens minimaal 2x verliezen en 1x gelijkspelen en Ajax alles gaat winnen. Zie het gat eerder groter worden dan kleiner, helaas.
3 0
ajaxrulesz
Moet ik je gelijk ingeven, die 0-0 is de genadeklap geweest vorige week ben ik bang zo reeel moet je zijn.
1 0
Juichtoon
Dit is best wel zorgwekkend dat onze aanvoerder die al z'n hele leven bij Ajax speelt dit zegt. Joel als de tegenstander ver achteruit gaat moet je juist niet rustig blijven. Het team dient juist veel meer energie in de wedstrijd te steken, echt veel meer. Zoals tegen ADO de laatste 20 min maar dan vanaf de aftrap.
Verder heeft het gebrek aan stabiliteit vooral te maken met de wisselende speelwijzen tussen alle Ajax elftallen, vooral van de onder 19, Jong en het eerste elftal is er geen eenheid van spelen. Ook is de basistechniek van veel spelers niet optimaal en is de veldbezetting ook niet goed.
Het is slecht nieuws dat jij als Ajax jongen dit niet weet. Wat wordt er binnen de club verteld?
Het goede nieuws is dat dit allemaal trainbaar is.
2 0
@Maar7en
Zorgvuldiger passen, minder balverlies leiden door gehaast passen maar wel de snelheid erin houden. De bal het werk laten doen ipv postbode spelen.. Meer ballen voorzetten van de zijkant zonder dat je perse de achterlijn aan moet tikken, afwisselen met combinatiespel. Nou als het dan niet lukt dan heb je er alles in ieder geval aan gedaan. Tot nu toe heb ik niet het idee dat ze zelf geloven nog voor het kampioenschap te spelen. Laks en nonchalant verdedigen, even vergeten druk te zetten wat een andere wedstrijd wel goed gaat.. niet 100% gefocust etc etc. Als je nu 4x wint achterelkaar wil ik het wel zien wat PSV doet. Die spelen alleen relaxed zonder druk de meeste wedstrijden leken nergens op.
1 -1
Afca85meer
Waarom niet constant? Omdat we een jonge ploeg hebben die een aanvoerder vraagt die het team aanstuurt, motiveert en leidt op momenten dat de concentratie/inzet ontbreekt. Een aanvoerder die een keer eens wat tegen een ander durft te zeggen. Niet een koorknaap die voetballend ook blij is al hij een "zesje" haalt. Je moet je afvragen of andere spelers je wel echt serieus nemen als aanvoerder.

Ik heb het aan het begin van het seizoen al gezegd. Het is nooit verstandig om één van je zwakkere spelers aanvoerder te maken. Helemaal als ze duidelijk geen echte leider zijn. Het geven van de band maakt je niet oppeens wel een persoonlijkheid of zwaargewicht binnen een groep.
0 0
Justin4195
Tempo gewoon omhoog dan ben je al een heel eind
1 0