Sierhuis hoopt op aanbieding van Ajax

BVeenstra, 28-04-2016 om 16:25, 7263 views, Ajax Life |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Kaj Sierhuis, spits in de A-junioren van Ajax, hoopt dat hij binnen afzienbare tijd een contract krijg aangeboden van de Amsterdamse club. Volgens zijn zaakwaarnemer zouden er meerdere kapers op de kust zijn, waardoor de hoofdstedelingen niet te lang kunnen wachten met de achttienjarige spits. In de nieuwste editie van Ajax Life vertelt de spits erover.

'Het is aan de club om wel of niet met een aanbieding te komen. Ajax zal nu ook wel inzien dat de spitspositie voor mij het beste is', aldus Sierhuis, die dit seizoen liefst 36 keer wist te scoren. Volgens het talent is hijzelf balvast en sterk in de luchtduels. 'Maar mijn grootste kwaliteit is dat ik vaak op de juiste plek sta om de bal in het doel te schieten.'

Toch kent hij ook nog zo zijn tekortkomingen, zo legt hij uit. 'Zo moet ik nog wendbaarder worden, zodat ik bij mijn mannetje kan wegdraaien. Vroeger was ik dat wel, maar er is nu wat meer bonkigheid bijgekomen. Daarnaast train ik hard op mijn handelingssnelheid, linkerbeen en loopacties in de diepte om meer kansen te creëren. Dat begint zich nu uit te betalen', vervolgt de goalgetter, die ooit in Engeland, het liefst bij Liverpool, hoopt te spelen. 'Ik vind het ook prachtig hoe Harry Kane bij de Spurs opgroeit. Als hij scoort, worden de fans he-le-maal gek. Ja, ik zou wel de Harry Kane van Ajax willen worden. Dat zou fantastisch zijn.'

Het volledige interview met Kaj Sierhuis is te lezen in de nieuwste editie van Ajax Life.

Ajax A1 doet 14, 15 en 16 mei ook mee aan de NextGen Series in het Olympisch Stadion. Koop nu je tickets voor dit U19-toernooi in Amsterdam!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
AjaxPassion
Geef hem een mooi 3 2 jaar optie contractje (met uiteraard loonsverhoging) en verhuur hem na nog een jaar A, direct aan een Almere city o.i.d.

Wie weet wordt het een type Janssen. Beide harde werkers, die het niet echt van hun techniek of lengte moeten hebben, maar vooral van inzicht. Allebei slimme bewuste jongens die weten wat ze wel en niet kunnen en weten waar ze aan moeten werken.

Ik zou zeggen probeer het gewoon en dan kun je ook nog als de andere Jong Ajax spitsen tegenvallen, hem daar gewoon inzetten.
0 0
Duif63
Feyenoord heeft ook interesse hoorde ik. Dat contract moet er inderdaad snel komen, anders zit hij volgend jaar in 010 vrees ik.
0 0
De natte dwijl
Wat willen die snotkokers op die leeftijd? Belachelijk, ze kunnen een beetje voetballen en ze denken dat ze Messi zijn. Vervolgens hangt er een hijgerige zaakwaarnemer aan die schermt met belangstelling. Zoals Johan zei: voor de poen moet je elders zijn.
0 -8
Socrates66
Verdiep je eerst eens in de achtergrond voordat je met zo'n idiote uitspraak komt.
1 0
Arim_
Bizar dat hij nog geen contract heeft.
1 0
vdvaart23
Schiet trouwens eens op met zeefuik zeg. Als hij dit jaar geen contract heeft verdient dan heeft niemand het.
0 0
vdvaart23
Doen! Type Janssen/ Huntelaar. Talent spat er op deze leeftijd niet vanaf in de zin dat hij mannetjes passeert of technische hoogstandjes in huis heeft. Hij is echter dodelijk voor de goal, kan geweldig koppen, is slim, werkt hard en kan op kracht en slimheid wel degelijk een bal bij zich houden. Contract aanbieden! Ik heb gesproken.
2 -1
ram
Jezus... heeft hij nog geen contract?! Wanneer begrijpt Ajax nu eens dat je talenten een contract aan moet bieden? We moeten hier echt véél vroeger bij zijn.
1 0
JohnDylan
Ik hoop trouwens dat Sierhuis volgend seizoen in de vaste spits van de A1 wordt. Met Nunnely en Kluivert kan hij een goede aanval vormen. Bij Jong Ajax zal het waarschijnlijk druk worden op de positie van spits met El Azzouzi, Zivkovic, El Idrissi, Walian en Dolberg. Ik hoop dat El Azzouzi nog een seizoen aan FC Twente wordt verhuurt en dat Zivkovic aan FC Groningen wordt (terug) verhuurt. El Idrissi, Dolberg en Walian kunnen dan onderling uitstrijden wie er in de spits van Jong Ajax speelt.
2 0
Boer
El Azouzzi en Zivkovic komen na de zomer niet terug.
0 0
Boer
El Azouzzi en Zivkovic komen na de zomer niet terug.
0 0
OntlastendeMiddenvelder
Als een speler 36 keer scoort in een seizoen, geef je hem gewoon een contract. Altijd.
1 -2
JohnDylan
Zeefuik (1998) en Sierhuis (1998) hadden al lang een contract moeten krijgen en Lang (1999) ook. Gelukkig is Ajax nu rond met Kluivert (1999) over een contract tot medio 2019 maar ook dat had al veel eerder moeten gebeuren. Toptalenten als Lang en Kluivert moeten op hun zestiende verjaardag een contract aangeboden krijgen en andere (redelijk) grote talenten als Zeefuik en Sierhuis maximaal een jaar later.

1998: Fosu-Mensah, Peeters, Dilrosun
1999: Malen
2000: Castillo

Dat zijn vijf toptalenten waarvan een aantal zeker was gebleven als Ajax ze op hun zestiende verjaardag een contract had aangeboden. Ik begin me zelfs af te vragen of Ajax nu ze de A2 opheffen niet elke jeugdspeler van 16 jaar of ouder onder contract moet nemen. Dat zou waarschijnlijk zo'n miljoen euro per jaar kosten maar ik denk dat zo'n investering zich op lange termijn wel terug zou betalen.
1 0
flasher93
Malen kreeg een contract aangeboden maar hij wou zelf weg en bij Castillo is dat ook volgens mij.
1 0
Chesterson93
Malen kreeg een contract nadat hij 3 maanden al een contract van Liverpool en Arsenal had laten liggen. Castillo werd in oktober al gepolst, net zoals Chong(Feyenoord) toevallig. Dus dat zij een contract aangeboden krijgen, klopt. Je kan je vraagtekens plaatsen vanaf welk moment dat is.
0 -1
Nathan2
Rondom De Lange is het ook stil. Volgens mij heeft hij ook nog geen contract.
0 0
OntlastendeMiddenvelder
Eens. Zo'n miljoentje is helemaal niet veel als je het afzet tegen wat het kan opleveren als een topspeler blijft.
1 0
NouriVandeBeek
Overmars, is weer aan het slapen.
0 -2
ZeeuwseAjacied
Voert echt geen flikker uit, ongelofelijk.
0 -2
zwollie
hij is druk met geld tellen
0 -1
flasher93
Ajax is de afgelopen weken bezig geweest met contracten aanbieden en spelers wegsturen. Hij zal het snel genoeg weten. Lijkt mij dat hij gewoon een contract krijgt, net zoals Zeefuik. Bij Ajax zijn er altijd kapers.
0 0