Neres gaat voor het maximale: 'Ik kan een leider zijn'

JesseTH, 16-10-2020 om 18:25, 6588 views, Ajax TV |

Shop nu het nieuwe Ajax-thuisshirt 2020-2021!

David Neres hoopt een leider te zijn voor Ajax in een nieuw en succesvol Champions League-seizoen, zo vertelt hij aan Ajax TV. De Braziliaan geniet van het spelen op het hoogste niveau en als vanzelfsprekend bleef vooral het seizoen waarin hij met de club de halve finales van het miljardenbal haalde hem het meest bij.

De aanvaller kwam als talent binnen bij Ajax, maar hij weet dat hij die status inmiddels voorbij is. 'Ook al ben ik nog jong, ik ben een van de meest ervaren spelers. Ik hoor bij de groep die hier het langst speelt. Ik kan de leiding nemen op het veld en ook erbuiten. Ik kan het goede voorbeeld geven en een leider zijn.'

Op die manier hoopt Neres te bereiken wat hem in 2019 al lukte met Ajax: succesvol zijn in het Europese topvoetbal. 'Het was een fantastisch seizoen, onvergetelijk. Het was voor mij en veel teamgenoten de eerste Champions League. Ons debuut en er dan zo’n seizoen van maken, dat is niet in woorden te vatten. Ik heb alleen maar goede herinneringen aan die eerste Champions League. Het motiveert en inspireert me on nog eens zo’n seizoen te spelen.'

Tijdens het succesvolle seizoen merkte Neres dat niet alleen de Ajax-fans, maar ook de supporters van andere clubs van het team begon te houden. 'Ja, want wie van voetbal houdt, wil goed verzorgd voetbal zien van een aanvallend team. Zo speelden we toen en nu nog. Dus wie niet voor ons was, of voor de tegenpartij, werd uiteindelijk bijna altijd voor Ajax, omdat we goed voetbal lieten zien.'

Een minder succesvol Champions League-seizoen

Vorig seizoen verliep het Champions League-avontuur minder goed dan gehoopt. Het spel was zeker niet altijd slecht, maar pech was een belangrijke factor. 'Ik weet niet hoe ik ’t moet zeggen, we waren een beetje gefrustreerd. We wisten dat er meer in zat. In de Champions League wonnen we en we speelden goed, net als het seizoen ervoor. Toen kwamen er blessures. Ik raakte zelf geblesseerd en andere spelers ook.'

Denk jij dat Ajax met 3-1 wint van sc Heerenveen? Zet dan in en krijg 8,50 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Gronkjaer
Kan David Neres ook eens in het Nederlands worden geïnterviewd? Beetje karig na 3,5 jaar, kan in mijn ogen geen leider zijn.
0 -1
Schip
Neres zit zoveel meer in. Bizar dat TH hem niet belangrijker maakt. Dat heeft echt niets van doen met de blessure. Deze speler kan Ajax samen met Antony en Tadic gaan dragen voorin.
2 -3
Bensco
Luxe probleem qua aanvallers. Hij rendeert het meeste op rechtsbuiten. Hij leverde in zijn 2e seizoen op die posities enorm veel assists en maakte de nodige goals. Dan heeft die ook volop de ruimte om zijn spel te spelen. Ten hag probeert hem om te toveren tot een middenvelder maar daar vind ik hem helemaal niet geschikt voor. Zijn spel is op snelheid ipv de kleine ruimtes. Probleem is echter wel dat hij toen Ziyech en nu Anthony voor zich heeft dus dan zou die naar links toe moeten.
0 0
insectenverdelg
Daarentrgen was 1 van zn allerbeste potten Bayern uit op de linksbuiten positie. Hij dolde heel Bayern scheel.
2 0
AFCAwemel
Ik mis deze man zo erg. Laten we hopen dat Erik het aandurft om met zowel Neres als Antony te gaan spelen. Dan wordt het smullen
9 0
DS
Ik kan niet wachten op dubbel samba op de flanken!
4 0
milan-jantje
Hopelijk zien we deze man snel weer in de basis vlammen. Hoop van het weekend.

Onana
Nous, Schuurs, Blind, Nico
Klaassen, Gravenberch, Promes
Antony, Tadic, Neres
0 -2
ProfessorX
Kudus voor Promes dan maar en Martinez voor Gravenbergh in zwaardere wedstrijden en ik zie liever Timber ipv Schuurs.
3 -1
Noxin
Ik zie in Neres heel veel, behalve een leider. Maar ik laat me graag positief verrassen.
4 0
AlexIbarra
Ik moest denken aan een moment tussen Tadic en Dest of Lang, waarbij hij met vuurspuwende ogen iemand keihard corrigeert.

Komt David met z'n 'stonede' koppie, "Moet betje anschluiten, beuk ehin hooien!"
Is toch net ff anders. ;)
1 0
Leefieg
Ik hoop dat we hem te zien krijgen in beide wedstrijden. Toch wel mijn favoriete spelers sinds hij in de selectie zit. Een filmpje op youtube met zijn acties is puur genieten:


https://youtu.be/syWKu8MTOWM
2 0
Schwalbino
Die vullen we alvast in op het formulier. Antony aan de andere kant en Tadic in het midden.
2 0
insectenverdelg
Dat is veels te simpel voor de professor
4 0
Schwalbino
Hij heeft maar een trucje. Maak een opstelling die de tegenstander niet verwacht.

De spelers die dan op een andere positie komen te spelen worden gebriefd aan de hand van het profiel van de positie en krijgen dan nog wat extra voer mee. Zo van maak gebruik van je sterke kanten maar vergeet het defensieve werk niet.
0 0
insectenverdelg
Dit is de man die idd nu talent af is en de aanval moet gaan dragen. Dit moet zijn jaar worden. Beginnen door Liverpool over de knie te leggen. ;)
0 0