Jensen herstelt van scheurtje in zijn meniscus

FinnDekker, 11-08-2020 om 13:35, 7918 views, Ajax Showtime |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Tijdens de voorbereiding op het nieuwe seizoen is Victor Jensen geblesseerd geraakt. De Deense middenvelder heeft een lichte knieblessure, waarvoor hij onlangs onder het mes moest. Een wekenlange absentie lijkt te volgen.

Het betreft een klein scheurtje in de meniscus. De schade valt echter mee, zo lijkt het. Bij Ajax hoopt men dat de spelmaker slechts vier tot zes weken uit de roulatie is. De timing is gedurende de voorbereiding desondanks erg ongelukkig. Jensen mist hierdoor in ieder geval het trainingskamp van Ajax 1 in Oostenrijk en de eerste duels van de beloften.

Jensen, die tot medio 2023 onder contract staat, had ook het afgelopen jaar te kampen met een aantal blessures. De twintigjarige miste vorig seizoen zestien wedstrijden van Jong Ajax. Aankomende jaargang wordt het zijn vierde seizoen in Amsterdam. 

Mitchell van der Gaag moet overigens niet alleen Jensen missen. Ook Anass Salah-Eddine is geblesseerd. De linkspoot zit in de lappenmand vanwege een gebroken kuitbeen en gescheurde enkelbanden. Zijn periode van afwezigheid zal minstens enkele maanden in beslag gaan nemen.

Finn Dekker (e-mail: f.dekker@ajaxshowtime.com | Twitter: @FinnDekker

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
MelleAfca
Ai, misleidende titel, ik las t alsof hij weer fit zou zijn. Doodzonde wel, vorig jaar was ie ijzersterk in de voorbereiding en ging het daarna mis. Dit jaar al in de voorbereiding. Had hem graag Eiting zijn plekje in zien nemen in de selectie. Ik ben zelf wel gecharmeerd van hem maar ik kan alleen niet zo goed inschatten wat ze binnen Ajax precies van Jensen vinden.
0 0
MosesD
Geheel eens. Zat er dicht tegenaan. Heeft een boel pech. Eerst enorme groeipijnen door groeispurt en toen geblesseerd en nu dit weer.
0 -1
appeltje
Hoezo misleidende titel? Er staat toch duidelijk 'herstelT' en niet 'herstelD'?
2 0
MelleAfca
Point taken
0 0
Amp
Sommigen willen liever denen dan argentijnen of brazilianen zien, want dat zijn nuchtere jongens die zich snel aanpassen etc. Sinds eriksen is er echter geen enkele meer die is doorgebroken en ook de stijgende lijn heeft doorgetrokken. Het lijstje met fragiele geblesseerden daarintegen...
1 -4
Ozymandias
Ik vind het absurd om aankopen te beoordelen op hun nationaliteit.
2 -1
Pheadrus
We hebben toch veel plezier beleeft aan Schone toch?
0 0
Amp
Lasse speelde al zolang hier en sprak zo goed Nederlands dat ik m helemaal vergat als Deen idd haha. Doelde eigenlijk vooral op de jonge deense talenten die steeds worden gehaald voor toch wat miljoenen. Vraag me dan wel af of die zo fragiel zijn of dat er in de training bij ajax dingen niet goed gaan op fysiek gebied
1 -1
mvdk
Maar Schone heeft hier ook jaren gezeten. Daarna kregen we jongens als Kristensen.
1 0
DrFootball
Dolberg, Boilesen, Andersen en Fischer hebben bijvoorbeeld gewoon het eerste elftal gehaald. Je vergeet dat dat gebeurde in een periode dat bij Ajax de lat echt omhoog ging. Toen zijn er ook een heleboel eigen kweek jongens afgevallen, bijvoorbeeld Riedewald. Deze jongens zijn er ook verantwoordelijk voor, dmv de transfersommen, dat de lat ook omhoog kon.

En echt vergelijken kunnen we niet, want hoeveel Argentijnen en Brazilianen hebben er nu bij Ajax gespeeld. Sterker volgens jouw aanname zouden we Neres nu ook bijna moeten afschrijven. Meen mij te herinneren dat Mariano Juan, als Argentijn, bijvoorbeeld ook veel geblesseerd was. Het zelfde geldt voor ons 'zeehondje' Kerlon.

Laten we hopen op een snel herstel voor Jensen. Hij heeft wel pech!
6 0
Amp
En idd hoop ik ook op snel en goed herstel van jensen, want had graag gezien dat ie dit seizoen juist zou aansluitem bij het eerste
0 0
Amp
Ik zeg nergens dat we de brazilianen en argentijnen per se moeten behouden, en zeker niet dat de denen niet meer moeten komen. Ik richt mij er wel op dat de denen door sommigen zo worden opgehemeld vanwege de kleine culturele verschillen. En een neres is weliswaar veel geblesseerd, maar laat een stuk meer zien in zijn minuten dan een fischer en andersen dat deden. Zelfs in dat seizoen met het nouri-drama en we half op apegapen stonden mentaal
0 -1
mgtow
Aaah kerlon. Ja vind niet zo heel gek dat hij blessuregevoelig is. Op die gozer zijn enorm veel smerige overtredingen gemaakt uit frustratie. Flying kicks...
0 0
mvdk
En ivan Gabrich
0 0
PetrosQ
Enorm balen voor hem. Hij had zich, net als vorig jaar, kunnen laten zien in de voorbereiding, maar een blessure gooit roet in het eten. Hopelijk kan stokt dit zijn ontwikkeling niet en kan hij in de loop van het seizoen nog een stap maken. Ik heb het altijd een zeer interessante speler gevonden, maar de blessures helpen niet om te ontwikkelen tot Ajax 1 speler. Anderzijds gold dat ook voor Eiting.
1 0