Ziyech krijgt derde trainer in twee jaar tijd bij Chelsea: Potter volgt Tuchel op

door BadembaBarrie 47

Bron Chelsea

Ziyech krijgt derde trainer in twee jaar tijd bij Chelsea: Potter volgt Tuchel op

door BadembaBarrie 47

Bron Chelsea

Laatst geüpdatet

Hakim Ziyech krijgt voortaan met een nieuwe trainer bij Chelsea te maken. Na het ontslag van Thomas Tuchel is Graham Potter aangesteld bij de club uit West Londen. De Brit komt over van Brighton en tekent een contract voor vijf seizoenen op Stamford Bridge, zo meldt de Engelse topclub op de eigen website.

Ziyech zal onder Potter hopen op een verse start. De oud-Ajacied werd in 2020 door Frank Lampard naar Chelsea gehaald en stond onder hem, na een lastige start wegens een blessure, regelmatig in de basis. Binnen een half jaar na Ziyechs komst werd Lampard echter alweer ontslagen, wegens aanhoudende slechte resultaten.

Zodoende kreeg Ziyech met Tuchel te maken, die bij Chelsea het systeem omgooide en daarin steeds minder vaak plaats had voor de creatieveling. Het seizoen 2020/21 eindigde met de winst van de Champions League voor Chelsea, al kreeg Ziyech geen speeltijd in de finale.

Slechte start Champions League

Nadat Chelsea vorig seizoen als derde eindigde in de Premier League en tot de kwartfinales van de Champions League reikte, wil het dit jaar nog niet vlotten bij The Blues. Uit de eerste zes competitiewedstrijden haalde Chelsea slechts tien punten. Nadat ook de eerste Champions League-wedstrijd van het nieuwe seizoen met 1-0 werd verloren van Dinamo Zagreb, was de koek voor de nieuwe Chelsea-eigenaar Todd Boehly op en werd Tuchel de laan uitgestuurd. Aan Potter nu dus de taak om Ziyech en zijn teamgenoten weer aan het voetballen te krijgen.

Bestel het nieuwe derde Ajax-tenue nu in de Ajaxshop!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.