Ziyech ziet Tuchel de laan uitgestuurd worden bij Chelsea

door Gino Haverkamp 189

Bron Chelsea

Ziyech ziet Tuchel de laan uitgestuurd worden bij Chelsea

door Gino Haverkamp 189

Bron Chelsea

Laatst geüpdatet

Hakim Ziyech krijgt bij Chelsea te maken met een andere trainer. De Londense club heeft Thomas Tuchel namelijk de laan uitgestuurd. De matige start in zowel de Premier League als de Champions League liggen hier ten grondslag aan.

Op de clubwebsite meldt Chelsea dat de wegen met Tuchel 'gescheiden zijn'. Meer uitleg geeft de club niet. Vooralsnog neemt het overgebleven deel van de technischestaf de honneurs waar in Londen, totdat een nieuwe coach is gevonden om de Champions League-winnaar van 2021 te leiden.

Chelsea kent een matige start van de nieuwe jaargang. Het staat zesde in de Premier League met drie zeges, twee nederlagen en een gelijkspel. Het openingsduels in de Champions League deed Tuchel echter de das om. Op bezoek in Kroatië werd er met 1-0 verloren van Dinamo Zagreb.

Zodoende krijgt Ziyech alweer te maken met zijn derde trainer bij Chelsea. Eerder al vertrok Frank Lampard. Onder Tuchel had de oud-Ajacied niet veel uitzicht op speeltijd. Zo viel hij tegen Dinamo Zagreb in de rust in, terwijl het aantal Premier League-optredens dit seizoen op slechts twee staat. In totaal zijn er al zes competitieduels gespeeld.

Tuchel ontslagen ondanks prima gevulde prijzenkast

Tuchel staat sinds januari 2021 aan het roer als opvolger van de eerder genoemde Lampard. Hoewel hij dus het veld moet ruimen, is hij wel succesvol geweest bij Chelsea. Zo won hij in zijn eerste seizoen gelijk de Champions League. Daardoor mocht hij met zijn club meedoen aan de UEFA Super Cup en het Wereldkampioenschap voor Clubteams, die beiden werden gewonnen.

Check hier de bedtips voor de Champions League-wedstrijden van woensdag 7 september!

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties