'VfB Stuttgart rondt onderzoek naar Mislintat af; club onderneemt geen verdere stappen'

door Brent Tomassen 108

Bron Voetbal International

'VfB Stuttgart rondt onderzoek naar Mislintat af; club onderneemt geen verdere stappen'

door Brent Tomassen 108

Bron Voetbal International

Laatst geüpdatet

VfB Stuttgart heeft het onderzoek dat het instelde naar Sven Mislintat afgerond, maar heeft besloten geen verdere stappen te ondernemen. De Duitser kwam in opspraak nadat er ophef ontstond over de transfer van Borna Sosa naar Ajax. De Kroaat stapte vlak voordat de transfer plaatsvond over naar makelaarskantoor AkA Global, maar later bleek dat eigenaar Arthur Beck aandelen heeft in databedrijf Matchmetrics, waar Mislintat eigenaar van is.

De samenwerking van Mislintat en Beck, die elkaars zakenpartner zijn door de aandelen die het duo van elkaars bedrijf bezit, schuurt met de regels waar een beursgenoteerd bedrijf zich aan moet houden. Uiteindelijk werd Mislintat nog voordat het onderzoek dat Ajax instelde afgerond was op straat gezet wegens een gebrek aan draagvlak.

Stuttgart concludeert achteraf dat de handelswijze van Mislintat niet de schoonheidsprijs verdiende, maar niet dusdanig was dat verdere acties nodig zijn', schrijft Voetbal International. Rondom de transfer van Sosa zou er sprake kunnen zijn van belangenverstrengeling en dus stelde Ajax een extern onderzoek in naar de voormalig directeur voetbalzaken. Na de verloren Klassieker eind september werd de samenwerking tussen Ajax en Mislintat beëindigd.

Stuttgart-CEO: 'Het externe juridische rapport komt tot de conclusie dat er geen schade geleden is'

'We hebben dit onderzocht', reageerde Stuttgart-CEO Alexander Wehrle tegen Sky Sport. 'Sven Mislintat heeft niemand die bij Stuttgart verantwoordelijk was geïnformeerd over de zakelijke relaties tussen AkA Global en Matchmetrics. Dat zou beter zijn geweest. We hebben alle transfers juridisch laten onderzoeken. Het externe juridische rapport komt tot de conclusie dat er geen schade geleden is. Daarom is dit hoofdstuk afgesloten.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.