Veltman ziet overeenkomsten tussen De Zerbi en De Boer: 'Zeker qua mentaliteit'

door Jon van Dam 19

Bron Voetbal International

Veltman ziet overeenkomsten tussen De Zerbi en De Boer: 'Zeker qua mentaliteit'

door Jon van Dam 19

Bron Voetbal International

Laatst geüpdatet

Joël Veltman is van mening dat Roberto De Zerbi op bepaalde aspecten gelijkenissen vertoont met Frank de Boer. Dat laat de oud-Ajacied weten op de persconferentie voorafgaand aan het Europa League-affiche tussen Brighton & Hove Albion en Ajax.

Aan de Engelse zuidkust werkt Veltman sinds 2022 met De Zerbi, die volgens de verdediger overeenkomsten heeft met De Boer. 'Ik vergelijk hem met De Boer omdat die ook altijd eiste dat je niet negentig, maar 96 minuten lang écht gefocust was', zo laat Veltman weten aan Voetbal International-journalist Lentin Goodijk. 'Tactisch gezien is Roberto wel echt one of a kind. Maar zeker qua mentaliteit zijn er overeenkomsten: of het nu een simpele pass over vijf meter of een langere bal, wil hij gewoon dat je geconcentreerd bent en altijd de bal verwacht. Dus als ik dan een vergelijking moet maken, zou ik Frank de Boer noemen denk ik.’

De wedstrijd van donderdag staat voor Veltman mede in het teken van het weerzien met zijn voormalige club. Hij speelde vanaf jongs af aan in de jeugdopleiding van de Amsterdammers, en koestert daarom nog altijd warme gevoelens voor Ajax. ‘Ik kwam rond mijn tiende naar Ajax, dus ik heb er zo’n achttien à negentien jaar gespeeld. Dus het wordt een bijzondere wedstrijd voor me’, zo blikt Veltman vooruit.

Veltman kijkt nóg iets meer uit naar duel in ArenA

‘Ik weet niet wat ik heb de laatste dagen', vervolgt de multifunctionele verdediger, die dit seizoen over het algemeen een vaste waarde is bij The Seagulls. 'Het is een speciaal gevoel om tegen je oude club te spelen. De uitwedstrijd, in de Johan Cruijff ArenA, zal misschien nóg specialer zijn, maar ook dit is bijzonder. Een geweldig gevoel. Dat is ook waarom ik hier nu zit, natuurlijk. Al dit soort dingen krijg je er dan ook bij.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.