Van der Hoorn loopt hersenschudding op in duel met Willem II

door Gino Haverkamp 6

Bron FC Utrecht

Van der Hoorn loopt hersenschudding op in duel met Willem II

door Gino Haverkamp 6

Bron FC Utrecht

Laatst geüpdatet

Mike van der Hoorn heeft een hersenschudding opgelopen in het Eredivisieduel tussen FC Utrecht en Willem II van zondag. De oud-Ajacied kwam in botsing met Kwasi Wriedt en gelijk was al duidelijk dat het niet goed ging met Van der Hoorn. Hoe lang hij niet beschikbaar is voor FC Utrecht, is volgens de club niet bekend.

De Galgenwaard werd al vroeg in de tweede helft opgeschrikt toen Van der Hoorn met zijn hoofd in botsing kwam met Wriedt. De oud-Ajacied ging direct na de grond en oogde wat afwezig. Nadat hij op het veld behandeld werd, werd hij onder begeleiding naar de kleedkamers gebracht. Hoewel er geen brancard nodig was, kon Van der Hoorn niet zelfstandig lopen.

Zondagavond werd Van der Hoorn nog onderzocht in het ziekenhuis en maandag blijkt dat de centrumverdediger een hersenschudding heeft. 'Het gaat gelukkig al wat beter met me. Het is nu zaak op een verantwoorde manier toe te werken naar mijn rentree op het veld. Omdat een hersenschudding een complexe blessure is, is moeilijk in te schatten wanneer dat precies zal zijn.'

Oud-Ajacied Van der Hoorn sinds deze zomer terug in Utrecht

Van der Hoorn speelt sinds deze zomer bij FC Utrecht. Hij was, deels als jeugdspeler, ook tussen 2006 en 2013 actief bij de club uit de gelijknamige stad, totdat Ajax hem aan het begin van het seizoen 2013/14 overnam. In Amsterdam werd Van der Hoorn echter nooit een vaste waarde. Drie jaar en 49 wedstrijden later vertrok hij naar Swansea City.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties