[Update] Manchester United en Antony komen met statement: Speler voorlopig niet op de club

door Jon van Dam 153

Bron Fofocalizando

[Update] Manchester United en Antony komen met statement: Speler voorlopig niet op de club

door Jon van Dam 153

Bron Fofocalizando

Laatst geüpdatet

Antony ontkent nog altijd alle aantijgingen van zijn ex-vriendin wegens mishandeling en bedreiging. Er zou sprake zijn geweest van huiselijk geweld, maar in gesprek met Fofocalizando ontkent de speler van Manchester United deze beschuldigingen.

Gabriela Cavallin, de ex-vriendin van Antony, vertelde eerder dat voetballer had gedreigd om haar te vermoorden door haar met hoge snelheid uit de auto te gooien. 'Dat heb ik op geen enkel moment gezegd', zegt de voormalig speler van Ajax daarover, waarna hij de situatie uitlegt. 'Zij werd boos in de auto. Ze begon te vloeken. Ze duwde me, maar niet hard. Op dat moment hield ik haar niet eens vast, of zoiets. Ik heb haar nooit geduwd, ik heb nooit gedreigd haar uit de auto te gooien. Er zijn veel dingen die zij zegt die niet waar zijn.'

Antony is ervan overtuigd dat Cavallin berichten gemanipuleerd om hem in een kwaad daglicht te zetten. De buitenspeler van Manchester United heeft wel bevestigd dat hij eenmalig heeft gestuurd dat hij haar de dood toewenste. 'Maar dat moet je in de context zien, het was meer een belediging, zoals zij mij ook beledigde', legt Antony uit.

Antony niet bang voor contractontbinding bij Manchester United

Daarnaast werd er door Cavallin in een eerder stadium een foto gedeeld waarop ze een hoofdwond had. Zij beweerde dat dit kwam door een kopstoot van Antony, maar dit wordt ontkent door de vleugelaanvaller. 'Ik heb haar op geen enkel moment aangeraakt.' Ondanks alle aantijgingen is Antony niet bang voor een contractontbinding bij zijn club Manchester United. 'Dat spookt niet eens door mijn hoofd.' Zijn contract bij Manchester United loopt nog door tot de zomer van 2027 met een optie voor nog een jaar.

Update - 14.30 (Zondag 10 september) - Manchester United en Antony komen met statement: Speler voorlopig niet op de club

Antony zal voorlopig niet terugkeren bij Manchester United. Dat maken de club en de vleugelaanvaller bekend. De Engelse grootmacht geeft aan de beschuldigingen aan het adres van Antony te erkennen. 'Hij zal zijn terugkeer tot nader order uitstellen zodat hij zich kan bezighouden met de beschuldigingen. Als club veroordelen wij daden van geweld en misbruik', zo laat Manchester United weten. Ook Antony komt met een statement: 'Ik heb met Manchester United besloten om een periode van afwezigheid op te nemen, terwijl ik de aantijgingen tegen mij zal onderzoeken.' Volgens de ex-Ajacied was de beslissing wederzijds. 'Ik wil mijn onschuld bewijzen over de dingen waarvan ik beschuldigd ben. Ik zal volledig samenwerken met de politie', aldus Antony.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.