Manchester United reageert op beschuldigingen Antony: 'Nemen de zaak heel serieus'

door Roemer Smid 88

Bron NOS

Manchester United reageert op beschuldigingen Antony: 'Nemen de zaak heel serieus'

door Roemer Smid 88

Bron NOS

Manchester United heeft in een officieel statement laten weten de zaak rondom Antony heel serieus te nemen, zo meldt de NOS. De aanvaller, die vorig jaar voor honderd miljoen euro de overstap van Ajax naar Manchester United maakte, wordt door zijn ex-vriendin beschuldigd van huiselijk geweld.

'In afwachting van verdere informatie zal de club geen commentaar geven. Als club nemen we deze zaak serieus, waarbij we rekening houden met de impact van deze beschuldigingen en de impact van de berichtgeving op slachtoffers van misbruik', zo luidt het statement van de Engelse grootmacht.

Antony werd eerder deze week uit de selectie van Brazilië gezet. Hij mist hierdoor de WK-kwalificatiewedstrijden tegen Bolivia en Peru. De buitenspeler ontkent de beschuldigingen. 'Ik vertrouw erop dat het lopende onderzoek mijn onschuld zal bewijzen', bracht hij eerder naar buiten.

Mason Greenwood

Antony is de tweede speler van United in anderhalf jaar tijd die wordt beschuldigd van wangedrag jegens zijn (ex)-vriendin. In januari 2022 werd Mason Greenwood opgepakt op verdenking van verkrachting en huiselijk geweld. De aanklachten zijn komen te vervallen en de Engelse aanvaller vervolgt nu zijn loopbaan bij Getafe.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.