Antony: 'Ik kan met vetrouwen zeggen dat de beschuldigingen vals zijn'

door Youri van Straaten 80

Bron UOL

Antony: 'Ik kan met vetrouwen zeggen dat de beschuldigingen vals zijn'

door Youri van Straaten 80

Bron UOL

Laatst geüpdatet

Antony heeft met een statement gereageerd op de beschuldigingen van huiselijk geweld aan zijn adres door zijn ex-vriendin Gabriela Cavallin. Hij geeft dat het reeds geleverde bewijsmateriaal en het nog te leveren bewijsmateriaal zullen aantonen dat hij onschuldig is.

Cavallin stapte in juni 2023 naar de politie in São Paulo en zou volgens UOL ook aangifte van mishandeling hebben gedaan in Manchester . Ze zou tussen juni 2022 en mei 2023 meerdere keren fysiek aangevallen zijn door Antony. Er zouden zelfs screenshots van Whatsapp-gesprekken en foto's van een gewonde Cavallin naar buiten zijn gekomen. Antony geeft aan vals te zijn beschuldigd en en daar erg onder te lijden.

'Uit respect voor mijn fans, vrienden en familie voel ik mij verplicht om publiekelijk te spreken over de valse beschuldigingen waarvan ik het slachtoffer ben geworden. Vanaf het begin heb ik deze kwestie serieus en met respect behandeld en de politie de nodige opheldering gegeven. Het politieonderzoek valt onder het geheim van justitie dus daarom kan ik de inhoud ervan niet delen. Echter kan ik wel met vertrouwen zeggen dat de beschuldigingen vals zijn en dat het reeds geleverde bewijsmateriaal aantoont dat ik onschuldig ben', zegt Antony.

'Mijn relatie met Gabriela was chaotisch met verbale overtredingen van beide kanten, maar ik heb nooit enige fysieke activiteit beoefend. Elke keer, of het nu in een getuigenis of in een interview is, presenteert ze een andere versie van de beschuldigingen. Daarom ontken ik de geuite beschuldigingen.'

Braziliaanse bond grijpt in

Naar aanleiding van het onderzoek heeft de Braziliaanse voetbalbond besloten Antony voorlopig niet meer op te roepen voor het nationale team van Brazilië. Daardoor mist Antony de kwalificatiewedstrijden tegen Bolivia en Peru voor het WK 2026.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.