[Update II] PSV bevestigt komst van trainer Bosz

door Bart Veenstra 844

Bron Voetbal International

[Update II] PSV bevestigt komst van trainer Bosz

door Bart Veenstra 844

Bron Voetbal International

Laatst geüpdatet

Peter Bosz lijkt hard op weg de nieuwe trainer van PSV te worden. De club en coach zijn elkaar donderdag flink genaderd, waardoor een definitief akkoord een kwestie van tijd lijkt, aldus Voetbal International. Alleen 'de laatste formaliteiten' staan een overgang van Bosz naar Eindhoven nog in de weg, zo schrijft men.

De afgelopen dagen spraken PSV en Bosz uitvoerig met elkaar. Hoewel de stemming rond de gesprekken altijd optimistisch was, waren er wel enkele heikele punten waarop de twee partijen elkaar moesten naderen. Dat had weinig met het contract te maken en vooral met de (her)inrichting van de selectie van de Eindhovenaren en het geld dat daarmee gemoeid was.

Daarover lijken Bosz en PSV elkaar nu dus grotendeels te hebben gevonden. Zodoende lijkt niets een overgang van de oud-trainer van Ajax naar het Philips Stadion nog in de weg te staan. Het is niet duidelijk tot hoe lang Bosz in Eindhoven kan tekenen.

Geen Ajax

Mocht Bosz daadwerkelijk zijn handtekening onder een contract in Eindhoven zetten, betekent dat dat hij opnieuw niet terug zal keren bij Ajax. Sinds zijn vertrek uit Amsterdam, is de Apeldoorner meermaals gelinkt aan een terugkeer bij Ajax. Eerder dit seizoen liet hij zich bij Rondo nog ontvallen dat hij daar wel voor open zou staan. Sven Mislintat lijkt echter niet toe te hebben gehapt. Kjetil Knutsen is vooralsnog de enige trainer waarvan de directeur voetbalzaken heeft toegegeven dat ermee gesproken is.

Update - 22.50 uur (9 juni 2023) - 'Bosz en PSV bereiken op hoofdlijnen akkoord'

Peter Bosz en PSV hebben vrijdag op hoofdlijnen een akkoord bereikt, zo schrijft Voetbal International. Het medium weet het daardoor zeker: de oud-trainer van Ajax wordt de nieuwe oefenmeester van Ajax' concurrent uit Eindhoven. Bosz is daarmee de opvolger van Ruud van Nistelrooij, die net voor het einde van het seizoen opstapte als hoofdtrainer van PSV. Bosz was sinds zijn vertrek bij Ajax in 2017 actief in het buitenland, maar nergens wist hij een prijs te winnen. Bij PSV, terug in Nederland, gaat hij het opnieuw proberen.

Update II - 10.10 uur (12 juni 2023) - PSV bevestigt komst van trainer Bosz 

PSV heeft de komst van trainer Peter Bosz bevestigd. De Eindhovense club laat via de officiële kanalen weten dat de oefenmeester voor drie seizoenen heeft getekend. De oefenmeester zegt onder meer het volgende: 'Vanaf het eerste moment kreeg ik een warm gevoel. Zowel PSV als ik hebben honger om te presteren. Afgelopen seizoen zijn er twee prijzen gewonnen, maar ons doel is landskampioen worden. Daar gaan we voor.'

Bosz laat weten dat hij zo zijn ambities heeft met de club uit Eindhoven. 'Ik denk dat de combinatie tussen de selectie en mijn manier van spelen, succes kan opleveren. PSV heeft in het verleden periodes gehad waarin ze het Nederlandse voetbal domineerde. Ik wil die tijden doen herleven.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.