'PSV wil Bosz aanstellen als nieuwe hoofdtrainer'

door Justin Fokkens 1068

Bron Voetbal International

'PSV wil Bosz aanstellen als nieuwe hoofdtrainer'

door Justin Fokkens 1068

Bron Voetbal International

Laatst geüpdatet

Peter Bosz is de voornaamste kandidaat om de nieuwe hoofdtrainer van PSV te worden, zo meldt Voetbal International zondagochtend. De oud-trainer van Ajax moet daarmee Ruud van Nistelrooij, die onlangs zijn takenpakket in Eindhoven neerlegde, opvolgen.

De oefenmeester vertrok in oktober 2022 bij het Franse Olympique Lyon. Sindsdien zat hij zonder club. Met de concrete interesse uit Eindhoven lonkt een nieuwe uitdaging. PSV wil met Bosz een ervaren hoofdtrainer binnenhalen, waarmee het komend seizoen de jacht op het eerste landskampioenschap sinds 2018 moet gaan inzetten.

PSV is echter niet de enige club aan wie de oud-trainer van onder meer Heracles Almelo, Vitesse en Bayer Leverkusen wordt gelinkt. Ook in Amsterdam wordt de naam van Bosz al maanden genoemd als mogelijke hoofdtrainer. Tot dusverre lijkt de Nederlandse recordkampioen geen toenadering tot de trainer te hebben gezocht, waarmee een nieuw dienstverband bij Ajax lijkt te zijn uitgesloten.

Eerder dienstverband in Amsterdam

In het seizoen 2016/2017 was Peter Bosz eerder actief als hoofdtrainer van Ajax. Met de Amsterdammers greep hij net naast het landskampioenschap, maar bereikte hij wel de finale van de Europa League. Nadat onder meer Schalke 04 en Olympique Lyon werden verslagen, verloor het de finale van Manchester United. Zodoende wacht Bosz nog steeds op zijn eerste hoofdprijs, welke jacht hij vermoedelijk in Eindhoven gaat voortzetten.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.