[Update] 'AZ én buitenlandse clubs tonen interesse in Cerny'

door Jesse ter Haar 84

Bron De Telegraaf, Voetbal International

[Update] 'AZ én buitenlandse clubs tonen interesse in Cerny'

door Jesse ter Haar 84

Bron De Telegraaf, Voetbal International

Laatst geüpdatet

VfL Wolfsburg is 'zeer concreet' in de markt voor FC Twente-aanvaller Vaclav Cerny. Dat meldt De Telegraaf vrijdagmiddag. De Duitse club zou bereid zijn om flink in de buidel te tasten voor de voormalig aanvaller van Ajax.

Cerny is bij FC Twente bezig aan een uitstekend seizoen. De Tsjech scoorde al vijftien keer en daarnaast was hij ook elf keer de aangever bij een doelpunt. Afgelopen donderdag zorgde Cerny nog voor het openingsdoelpunt in het play-off-duel met sc Heerenveen (1-2 winst), terwijl hij zondag ook nog trefzeker was tegen zijn oude club Ajax (3-1 zege voor FC Twente).

Vanwege het vertrek van Omar Marmoush is VfL Wolfsburg op zoek naar versterking voor de rechtsbuitenpositie. De Telegraaf schrijft dat men bij de invulling van die vacature bij Cerny is uitgekomen. 'Bronnen rond de speler houden er rekening mee, dat VfL Wolfsburg op korte termijn zal doorpakken voor de aanvaller', weet de krant.

FC Twente hoopt op hoger bedrag dan vier miljoen euro

Cerny heeft bij FC Twente nog een contract tot de zomer van 2025. De Tukkers namen hem twee jaar geleden voor een bedrag van één miljoen euro over van FC Utrecht. Zijn marktwaarde nu wordt geschat op een bedrag van vier miljoen euro, al zou FC Twente vermoedelijk een hoger bedrag uit de onderhandelingen willen slepen.

Update - 21.25 uur (2 juni 2023) - 'AZ én buitenlandse clubs tonen interesse in Cerny'

Naast VfL Wolfsburg heeft ook AZ interesse in Vaclav Cerny, zo schrijft Voetbal International vrijdagavond. De club uit Alkmaar heeft navraag gedaan naar de situatie van de Tsjech, maar kan op hevige concurrentie rekenen. Er zou namelijk ook interesse vanuit het buitenland zijn voor de linkspoot van FC Twente. Op dit moment liggen er nog geen concrete aanbiedingen op tafel voor de aanvaller, maar men verwacht dat daar snel verandering in zal gaan komen.

Ajax speelt voor het eerst sinds de jaren tachtig in een wit uittenue! Bestel nu het nieuwe uitshirt voor het seizoen 2023/24!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.