Sneijder neemt het op voor Heitinga: 'Je kunt Heitinga niet afrekenen op die vijf minuten'

door Timo Suur 55

Bron Veronica Offside

Sneijder neemt het op voor Heitinga: 'Je kunt Heitinga niet afrekenen op die vijf minuten'

door Timo Suur 55

Bron Veronica Offside

Laatst geüpdatet

Wim Kieft en Wesley Sneijder zijn niet te spreken over de verdediging van Ajax tegen FC Twente. De twee analisten hebben met verbazing gekeken naar de tegendoelpunten van de Amsterdammers. Ajax ging met 3-1 onderuit in Enschede en dit had volgens de twee oud-voetballers vooral te maken met een zwakke verdediging.

'Heb je die Álvarez gezien? Het is lachwekkend', begint Kieft bij Veronica Offside. De Mexicaan ging in de fout bij de 2-1 van FC Twente, maar volgens Sneijder speelde Kenneth Taylor ook een negatieve rol bij het tweede tegendoelpunt. 'HIj gaat achterlijk lopen dribbelen en geeft een ziekenhuisbal naar de zijkant. Daarmee geef je meteen voer aan de tegenstander.'

Ajax kreeg vlak na rust twee snelle tegendoelpunten en dit komt volgens Sneijder vooral door de belabberde aftrap meteen na de rust. 'Je nodigt ze uit om met z'n allen te komen en dat gebeurde ook. Het ging vrij rap. Je kunt Heitinga niet afrekenen op die vijf minuten', zegt de oud-voetballer. 'Heitinga heeft niet tegen Taylor gezegd dat hij na de aftrap lekker moet gaan dribbelen.' Bij de 3-1 van Vaclav Cerny viel Rensch veel aan te rekenen volgens Sneijder. Hij kan de frustratie van John Heitinga goed begrijpen. 'Waar is hij (Rensch, red.) mee bezig? Hij laat de bal lekker stuiteren en zet geen druk.'

Cerny maakt een goede indruk

Kieft is onder de indruk van Cerny. De voormalig speler van Ajax maakte de 3-1 namens FC Twente en speelde een goede wedstrijd volgens de analist. 'Hij is wel een hele goede voetballer hoor', aldus Kieft. 'Hij heeft het niet gehaald bij Ajax en daarna heel veel blessures gehad, Maar die gozer kan echt wel voetballen', vervolgt hij, waarna Kieft de vraag krijg of Ajax een poging moet doen om Cerny terug te halen naar Amsterdam. 'Ik zou best benieuwd zijn of hij het nu wel zou aankunnen', zegt de analist.

Ajax speelt voor het eerst sinds de jaren tachtig in een wit uittenue! Bestel nu het nieuwe uitshirt voor het seizoen 2023/24!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.